Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 odpowiedzi w tym temacie

#941 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 12:20

Ukaraj mnie jeśli taka wola kuli. Bo Ci nie da żyć

#942 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 wrzesień 2019 - 12:56

Niestety, brak do tego podstaw. 

I'm bulletproof ;)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#943 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 12:57

Z tymi prawami człowieka, bez przesady. Być może w islamie im więcej religii tym mniejsze prawa, ale u nas jakoś to nie współgra. Przykładowo, nie chciałbym trafić na holenderską , francuską czy niemiecką policję :P jak to ktoś gdzieś powiedział ta nasza to przy nich "zabawa kociąt ". A to my jesteśmy bardziej religijni więc powinno być na odwrót :P

#944 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 10 wrzesień 2019 - 13:30

Tobo, ja ci udzielam bardzo surowej reprymendy.

To podobno działa, w Kościele Katolickim cały czas sobie je udzielają za najobrzydliwsze przestępstwa i cała firma czysta jak kryształ.
  • hank lubi to

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#945 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 13:34

Co ma wspólnego policja z religią? Policja postępuje wg kodeksu karnego a nie religijnego. To nie Arabia za jest prawo islamu egzekwowane oficjalnie

#946 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 13:50

Co prawda nie znam kodeksu karnego francuskiego, ale wątpię by była tam wzmianka o środkach przymusu wobec kobiet, dzieci czy starców. Dodam że to kraj ok 35 % ateistów.

#947 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 14:53

Niestety, brak do tego podstaw.
I'm bulletproof ;)

,,Niestety, brak do do tego podstaw'' - to słowo ,,niestety'' wiele mówi o twoim obiektywizmie jako moderatora.

Na świecie żyje kilkaset milionów Chrześcijan. Powtórzę pytanie: na jakiej podstawie user@tobo formułuje publicznie twierdzenie, że tylko ułamek procenta z nich stosuje się do zasad swojej wiary, a przeważająca reszta - co wynika także z podanego przez ciebie przykładu - to jacyś dwulicowi osobnicy, deklarujący szczytne zasady, a na co dzień robiący coś odwrotnego? Proszę o podanie konkretnych danych, wyników badań - inaczej to jest pomówienie danej grupy ludzi ze względu na ich światopogląd religijny.

Przykład z sąsiadką czy tam ksiegowa, który podałeś, co to ciągle siedzi w kościele, a na co dzień robi rzeczy naganne, to nic innego jak fałszywe uogólnienie. Ty i twoi forumowi kumple tworzycie i rozpowszechniacie publicznie stereotyp, że większość Chrześcijan i cała ta wiara jest zła, a jej wyznawcy są z reguły niemoralni. To są wasze prywatne, całkowicie nie dające się sprawdzić poglądy.

Nawet ten przykład z ,,niedobrą sąsiadką'' jest fałszywy: nawet jeżeli dla ciebie ona wydaje się zła i fałszywa, to nie masz wiedzy, czy jednocześnie nie robi czegoś dobrego, co przeważa na twoją oceną moralną jej zachowania. Znałem kiedyś pewnego starszego człowieka, wierzącego, który na zewnątrz wydawał się opryskliwy, a nawet wulgarny. Jednocześnie - jak się okazało po jego śmierci - wspaniale, samotnie opiekował się swoim niepełnosprawnym wnukiem, a jego opryskliwość wynikała głównie z tego, że nikt mu w tym nie chciał pomóc, a generalnie przerastało to jego fizyczne i psychiczne możliwości.

Krótko mówiąc userze- moderatorze Prozor: nie jesteś obiektywny. Dobry moderator jest po to, by stwarzać możliwości do dyskusji i nie dawać nawet pozorów, że staje po czyjejś stronie. Ty, podobnie jak user@siara, celowo wykorzystujesz swoje uprawnienia, by brać stronę jednych, a próbować ośmieszać i dezawuować zdanie innych - tych, z którymi się nie zgadzasz. Obiektywny moderator dawno by ten wątek zamknął, bo nie służy on od dobrych kilku miesięcy do niczego innego, jak głównie do wyśmiewania Chrześcijan i ich wiary. Jednak poprzedni moderator - @siara iwj postanowił ten topik wykorzystać do wylewania własnych uprzedzeń i fobii, a - jak się okazuje - ty również idziesz teraz tym śladem.

Możesz się uważać za autorytet wśród netowych userów - paru nastolatków i dwóch dziwnych czterdziestolatków, ale wśród dorosłych, którzy trochę więcej mają doświadczenia życiowego i wiedzy, twoje wypowiedzi wobec wierzących wzbudzą tylko zazenowanie.

Rzecz jasna, w razie kolejnych takich bezpodstawnych wypowiedzi atakujących Chrześcijaństwo w formie prymitywnych stereotypów, będę zgłaszał skargi tu na forum. Prędzej czy później sprawa z rzeczywistości wirtualnej przeniesie się do realnej. Jak nikogo nie straszę, ja tylko lojalnie proszę i ostrzegam. Co innego wolność slowa, a co innego tolerowanie chamstwa i anarchii.

#948 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 15:56

Jesteś dobrym potwierdzeniem tego co napisałem. Stań prze lustrem i popatrz w nie.
Mógłbym też zacytować cię z tego tematu lub paru innych gdzie niekonstruktywnie i atakując innych wyrażałeś swoje zdanie na ich temat zamiast na temat tego czego dotyczy wątek.
Chrześcijanin (Z prawdziwego zdarzenia) oraz atak (choćby werbalny) na innego dyskutanta to rzeczy które nie idą w parze.

#949 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 10 wrzesień 2019 - 16:02

Co prawda nie znam kodeksu karnego francuskiego, ale wątpię by była tam wzmianka o środkach przymusu wobec kobiet, dzieci czy starców.
https://youtu.be/XbOH27v6NLA

Bo i próżno w tym dziele szukać. Te tresci regulują inne przepisy, inne ustawy lub rozporządzenia wewnetrze ministra. KK nie nadaje nikomu uprawnień, to tylko zbiór przepisów okreslających jaki czyn jest p-pstwem i sankcje za ich złamanie.

#950 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 16:16

Tak. Zdaje sobie sprawę. Bardziej ukierunkowałem się ku założeniu że im mniej religii tym więcej praw człowieka.

#951 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 16:33

Najwiecej praw czlowieka bylo w Trzeciej Rzeszy, ZSRR, komunistycznych Chinach, Kampuczy, Wietnamie i na Kubie Castro. O Korei Pln w ogole nie ma co wspominac.Wszystkie te ateistyczne i antychrzescijanskie kraje były/pozostaja niedosciglym wzorem tolerancji i przestrzegania praw czlowieka

#952 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 10 wrzesień 2019 - 16:34

Ojej, jaki ból tyłka o to, że moda dostał kolejny człowiek, który patrzy na świat trzeźwo i jak widzi fanatyka to wskazuje i mówi 'to jest fanatyk'.

W tym tempie sądy nie wyrobią z rozpatrywaniem donosów.
  • Prozor, hank i Biniu lubią to

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#953 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 wrzesień 2019 - 17:03

Najwiecej praw czlowieka bylo w Trzeciej Rzeszy, ZSRR, komunistycznych Chinach, Kampuczy, Wietnamie i na Kubie Castro. O Korei Pln w ogole nie ma co wspominac.Wszystkie te ateistyczne i antychrzescijanskie kraje były/pozostaja niedosciglym wzorem tolerancji i przestrzegania praw czlowieka

Nie, w tych krajach, czy raczej w tych reżimach panował jedynie słuszny światopogląd i każdy kto myślał (o wolności wypowiedzi nie wspomnę) inaczej ten albo żegnał się z życiem, albo trafiał do obozu pracy. Obawiam się, że gdyby wprowadzić Twój światopogląd, większej różnicy by nie było. 

Nie uważam się za autorytet i gdyby ktoś się taki znalazł, który by mnie próbował za taki uważać, to byłbym pierwszym który próbowałby wybić mu to z głowy. Ma myśleć samodzielnie, a nie wielbić autorytety. Więcej - problemem jest Twój pogląd, że jeśli ktoś się nie zgadza z Twoim poglądem, to bez wątpienia atakuje Twoją religię - to, że czujesz się obrażony, bo ktoś stwierdził: "Chrześcijaństwo to religia miłości, w praktycznym wydaniu religia bez miłości o jakiej mówił Chrystus."  nie może być podstawą do obrazy czyichkolwiek uczuć religijnych. Są pewne granice, których jak widać dostrzec nie chcesz i dlatego też Twoje przekonania są niebezpiecznie blisko totalitaryzmu. 

Temat offtopowy, więc nieco popuszcza się margines bezpieczeństwa, ale jeśli faktycznie ktoś swoją wypowiedzią niebezpiecznie choć zbliży się do obrazy uczuć religijnych, to jego wypowiedź będzie usunięta. Ale póki co nie widzę takiej wypowiedzi, a nie mam czasu ani ochoty przeglądać wszystkich stron tego wątku w poszukiwaniu potencjalnie obrażającej Twoje uczucia religijne. Jeśli takie masz to proszę wymień #nr wątków i będę weryfikował. Ewentualnie ktoś inny może podać Twoje wypowiedzi do weryfikacji. 

• Biniu lubi to

#954 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 17:56

Totalitaryzm oznacza totalna kontrole panstwa nad swym poddanym. Taki poddany ma myśleć, mówić i robić to, czego żąda od niego państwo. W jaki sposób ja, domagając się tu realizacji gwarantowanego mi w konstytucji i w kodeksie karnym poszanowania mojej religii daze do totalitaryzmu? Skąd wiesz jaki mam światopogląd? Mam kilku przyjaciół ateistów i kilku muzułmanów m.in w Turcji. Szanuję ich i ich wiarę,tak jak oni szanują moją. Nie narzucam nikomu mojej wiary, natomiast nie widzę powodu do tego by tolerować ośmieszanie mojej religii przez kogoś,kto robi to bez powodu,nie mając żadnego pojęcia o podstawach, praktyce i historii tego wyznania.

#955 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 wrzesień 2019 - 18:08

Ależ ja szanuję Twoje prawo wolności wyznania. Tak samo uszanuj prawo innych do wiary w inną religię niż Twoja, czy też prawa bycia ateistą. 

A tak po zastanowieniu się... kontrola nad poddanym? Czyli jeśli ktoś instruuje z mównicy swoich "wiernych" co mają robić i jak, jakie mieć przekonania polityczne i jak się zachowywać w życiu codziennym, to chyba już zaczyna to się ocierać o totalitaryzm? Czy to tylko zwykłe pranie mózgów? 

(widzę, że edytowałeś, nieco zmieniłeś i dopisałeś wypowiedź)

Jeszcze raz powtarzam: proszę odnośniki do wypowiedzi ośmieszających Twoją religię.

Do czego to doszło, żeby na forum kolarstwa szosowego dyskutować o czymś branym na wiarę... 

• hank lubi to

#956 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 18:31

Zgadzam sie - forum szosowe to nie miejsce na rozmowy o religii, czmu wiec nie zamkniesz tego tematu? Jestem wierzący, choć w kościele niestety bywam raczej rzadko. Dawniej bywałem częściej ale nigdy nie słyszałem aby ksiądz w czasie nabożeństwa poruszał kwestie polityczne. Co najwyżej któryś wspominał aby iść do wyborów, ale nie mówił na kogo głosować, ewentualnie że aborcja jest zła. Gdyby w kościele zaczęto mi narzucać coś co jest niemoralne, przestalbym tam chodzić-nigdy coś takiego nie miało miejsca.
Co do odnośników-jeszcze niedawno twierdziłes, że wypowiedzi formułowane zanim rozszerzyłes swoj zakres moderacji Cię nie interesują. Mówię o całym tym wątku od momentu gdy głównie trzech userow uporczywie, bez powodu zaczęło jazdę po religii

#957 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 18:55

Totalitaryzm oznacza totalna kontrole panstwa nad swym poddanym. Taki poddany ma myśleć, mówić i robić to, czego żąda od niego państwo. W jaki sposób ja, domagając się tu realizacji gwarantowanego mi w konstytucji i w kodeksie karnym poszanowania mojej religii daze do totalitaryzmu? Skąd wiesz jaki mam światopogląd? Mam kilku przyjaciół ateistów i kilku muzułmanów m.in w Turcji. Szanuję ich i ich wiarę,tak jak oni szanują moją. Nie narzucam nikomu mojej wiary, natomiast nie widzę powodu do tego by tolerować ośmieszanie mojej religii przez kogoś,kto robi to bez powodu,nie mając żadnej pojęcia o podstawach, praktyce i historii tego wyznania.

Twoje pojęcie o religii jest, faktycznie, duże. A o tym co mówił Chrystus - mizerne. Dajesz temu wyraz w sposobie wypowiadania się nie tylko w tym temacie, za każdym razem gdy czyjś punkt widzenia nie jest zgodny z twoim. A przedmiotem dyskusji i twoich wypowiedzi staje się inny uczestnik dyskusji, zamiast przedmiot danego wątku.

W przeciwieństwie do ciebie wychodzę jednak z założenia że cokolwiek tu napiszesz nie ma żadnego wpływu na moją rzeczywistość, mnie oraz moje otoczenie.

#958 Biniu

Biniu
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 10 wrzesień 2019 - 19:01

Swoją drogą to niesamowite jak ludzie potrafią zaciekle bronić czegoś czego nawet nigdy na oczy nie widzieli.

Ciekawe ile jeszcze ludzi będzie musiało zostać zabitych w imię różnych religii żeby ludzkość w końcu się z tego wyleczyla?
  • Yar_Tur lubi to

#959 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 19:07

Podałem przykład ateistycznej Francji. Ktoś mi powie gdzie tu są prawa człowieka?
Bicie starców? Kobiet? To są prawa człowieka? W dodatku nie umiejętne egzekwowanie srodkow przymusu? Wstyd
Dobrze ze czołgi ze wschodu nie jadą bo zuchy ateiści znowu musieliby wieszać na wieży Eiffla biała flagę widzianą aż w Berlinie

#960 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2019 - 19:09

A w Polsce krzyż co 200 m. To jest normalne? To nie jest narzucanie wiary?

Dodaj odpowiedź