Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...
Gosc_tobo_*
Posted 07 November 2019 - 18:57
Bo każda idea potrzebuje nauczyciela i przewodnika.
Przyszło mi do głowy że skoro każdy z nich chce zabić każdego z nas i my o tym wiemy to najprawdopodobniej oni myślą tak samo o nas gdy nas widzą...
Gosc_marvelo_*
Posted 07 November 2019 - 20:02
I zasady języka polskiego obligują do pisania z szacunkiem: Ciebie/Ty. Widać szacunek masz głęboko w takim poważaniu, jak resztę swojego poziomu.
Prozor, kiedy zaczniesz wymagać stosowania się do tych zasad od użytkownika tobo?
Czy dostał choć ostrzeżenie za sytuację, gdy nawet chwalił się tym, że robi to (czyli łamie te zasady) z premedytacją wobec chyba właśnie Bulleta?
Zrób mu tu na forum, publicznie taki umoralniający wykład jak zrobiłeś Omenowi z powodu błędu ortograficznego (przypadkowego i za który potem przeprosił).
Gosc_tobo_*
Posted 07 November 2019 - 21:48
Od ciebie za to samo również.
Ja do niego nic nie miałem, zmartwię cię, ja pierwszy nie zrobiłem buraczanej wycieczki pod jego adresem. On pod moim.
Nie dane mi było wcześniej nadziać się ma jego uprzejme podejście.
Nie uważam by osobę która tak pisze o mnie i do mnie zasługiwała na duże C.
To samo w twoim przypadku. Mój sposób podejścia jest odpowiedzą na twój chrześcijański szacunek i uprzejmość względem mnie.
Posted 07 November 2019 - 23:53
Rozumiem, że tylko dlatego zainteresowałeś się moim postem i rozłożyłeś go na czynniki pierwsze, aby publicznie wytknąć mi ten błąd?
Przyznam, że zrobiło mi się po prostu przykro, gdy przed chwilą to zauważyłem, a nawet porządnie się wkurzyłem... Słabe to było z Twojej strony i to nie dlatego, że zwróciłeś mi uwagę. Ale, że zrobiłeś to z takim przytupem!
Aż musiałem sprawdzić, gdzie ten przytup:
Stąd Omen ma...... rację. No może poza tym, że nie 'puki co', a 'póki co' (ortograf.pl). Ale jak te ruskie pomniki, wyrażenie to jest niepoprawnym rusycyzmem: покá что [wym. poka czto], jednak stałe połączenie póki z dopóki jest jak najbardziej poprawne np. "Póty dzban wodę nosi, dopóty się ucho nie urwie."
Drobne wyjaśnienie, że "póki" nie pochodzi od pukać, tylko jest to rusycyzm i płaczesz jak skrzywdzone dziecko? Weź się w garść, pierdołami głowę zawracasz...
Jak już wspomniałem, jest mi wstyd, jest mi przykro i jestem też wkurzony - czy o to chodziło?
A może mam paść przed Tobą krzyżem, albo dokonać publicznego samopodpalenia, aby dopełnić Twojej potrzebie udowodniania wszem i wobec, swojej wyższości nad innymi?!
Pozwoliłem sobie na krytykę oświeconego majestatu, to może mi też będziesz teraz kazał zlikwidować konto na forum i iść sobie stąd precz, bo moja osoba Ci tu nie odpowiada?.
Wstyd, przykro i wkurzenie z powodu jednego błędu? To ciekaw jestem jak radziłeś sobie w szkole po dyktandach. Bo nie wierzę, żeby udało Ci się napisać wszystkie bezbłędnie. To, że polonista/polonistka wskazała błąd i wyjaśniła wszystkim, że dane słowo pisze się tak, a nie inaczej, bo nagminnie wciskają ten głupi błąd... Po prostu miałeś pecha, że właśnie Ty użyłeś tego nieszczęsnego pukania...
Krzyżem to możesz padać przed Bulletem. Albo Marvelo. To ich klimaty.
Czy ja wiem, czy krytykę oświeconego majestatu? Jakoś widzę, że po prostu masz jakiś kompleks - weź się chłopie w garść.
Niby czemu masz iść sobie precz? Oprócz w/w posta w którym się żalisz nad pierdołą, piszesz całkiem sensownie i taki Marvelo mógłby brać z Ciebie przykład, zamiast wklejać jakieś głupoty, których i tak nikt nie ogląda, bo i po co.
Jak już odwołujesz się do tej islamskiej obietnicy, to mógłbyś chociaż sprawdzić, że dziewic tych będzie czekać tam 72, cwaniaczku.
Choć to już chyba nieaktualne, za dużo ostatnio chętnych.
https://encrypted-tb...TI3Wbmf8c5EmyZV
Ten obrazek to powinien być tak wklejony:
widzę, że z wprawy wychodzisz, podając jakieś zaszyfrowane linki 🤣
No właśnie widzisz, z uwagi na deficyt dziewic, dla Ciebie zostały zarezerwowanych ostatnich 40. Dziękować nie musisz, zasłużyłeś. Sprawdzisz po śmierci.
Prozor, kiedy zaczniesz wymagać stosowania się do tych zasad od użytkownika tobo?
Dostałem upomnienie. Serio.
I tu szczęka komuś opadła, potoczyła się gdzieś i marvelo ciągle jej szuka. Przepraszam tylko, że nie zawiadamiam szanownego marvelo o każdym upomnieniu udzielonego każdemu użytkownikowi. Publiczne informacje są zastrzeżone dla mocnych przeginek (Adaś coś na ten temat wie) czy często powtarzanych błędów (pukanie nieszczęsne...).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Gosc_tobo_*
Posted 08 November 2019 - 07:10
A jeśli pomimo upomnienia ktoś dalej z premedytacją w to brnie, to jakie będą następne konsekwencje i jakie to wystawia świadectwo tej osobie?
Bo jeśli upomnienie nie poskutkowało to chyba słabo upominasz albo nie masz autorytetu.
Czy budzenie bezpodstawnego niepokoju i sianie zamętu jest karalne?
Gosc_Nikt Ważny_*
Posted 08 November 2019 - 08:28
Drobne wyjaśnienie, że "póki" nie pochodzi od pukać, tylko jest to rusycyzm i płaczesz jak skrzywdzone dziecko? Weź się w garść, pierdołami głowę zawracasz...
Krzyżem to możesz padać przed Bulletem. Albo Marvelo. To ich klimaty.
Czy ja wiem, czy krytykę oświeconego majestatu? Jakoś widzę, że po prostu masz jakiś kompleks - weź się chłopie w garść.
Niby czemu masz iść sobie precz? Oprócz w/w posta w którym się żalisz nad pierdołą, piszesz całkiem sensownie i taki Marvelo mógłby brać z Ciebie przykład, zamiast wklejać jakieś głupoty, których i tak nikt nie ogląda, bo i po co.
Przede wszystkim, to nie życzę sobie, abyś mnie tu w jakikolwiek sposób szufladkował, oceniał, pouczał, porównywał i wysyłał z pielgrzymką do innych użytkowników.
Nie życzę sobie też, abyś wychylał się do mnie tym tonem - aby było jasne!
Wiem, że ego masz nabrzmiałe, bo trudno tego nie zauważyć. Jednak z rozczarowaniem przyjąłem, że chyba trochę przerósł Cię ten prosty tekst, który napisałem, gdyż najwyraźniej nie zrozumiałeś przekazu...
W odpowiedzi przychodzi mi do głowy tylko to, co już inny użytkownik kiedyś Ci napisał: Ciekawe, czy w realu też jesteś taki kozak, jaki kryje się za klawiaturą komputera, czy raczej jest Ci bliżej do mentalności ratlerka…
Muszę również zgodzić się z kilkoma innymi użytkownikami, że systematycznie zniechęcasz kolejne osoby do udzielania się na forum, a zwłaszcza tych rozsądniejszych, których zaczyna coraz bardziej razić proceder, jaki zacząłeś tu uprawiać i coraz bardziej go rozwijać.
Miałem to napisać już wcześniej, pod tematem, który założył ten 16 letni chłopiec, i który zapytał starszych kolegów, czy w takim wieku jest jeszcze sens zmieniać dyscyplinę sportu, z piłki nożnej na kolarstwo.
Rzuciłeś się na niego jak w jakimś amoku i już na samym wstępie został przez Ciebie zniechęcony do czegokolwiek. Zrobiłeś to głównie dlatego, że nie powitał najjaśniejszego majestatu i nie ucałował Cię w „książęcy” pierścień. Jest to szczególnie rażące i kuriozalne, że przestrzegałeś przed nim innych czerwoną czcionką, niemal jak przed trędowatym!
Kim Ty człowiecze jesteś i za kogo się tutaj uważasz?! To było po prostu podłe i w moim odczuciu kloakie. Zwróć uwagę, że pomimo tego Twojego ostrzeżenia, np. Siara wypowiedział się merytorycznie w tym temacie, co tylko wszystkim jasno ukazało, jak daleko Ci do jego klasy… Już wtedy normalnie krew nie zalała, gdy 52 mężczyzna, a może już nawet dziadek, pokazał swoje wilcze kły i ryknął na 16 letniego chłopca, który napisał na forum swój pierwszy i jak się domyślam, już ostatni post…
Takie przykłady w Twoim wykonaniu, w ostatnim czasie można tutaj przytaczać niemal bez końca i aż ciśnie się na usta twitterowy post posła Sławomira Neumanna, kierowany do prezesa PSL, a zwłaszcza analogia do niego: "Jak to 8,5% potrafi zaszumieć w głowie"...
Zgadzam się również z kilkoma innymi użytkownikami, że merytoryczna dyskusja na forum zaczyna stopniowo zamierać, a prym wiodą ścieki, w czym masz niebagatelny udział.
Zresztą, po co ja to wszystko napisałem...
Posted 08 November 2019 - 08:54
A jeśli pomimo upomnienia ktoś dalej z premedytacją w to brnie, to jakie będą następne konsekwencje i jakie to wystawia świadectwo tej osobie?
Bo jeśli upomnienie nie poskutkowało to chyba słabo upominasz albo nie masz autorytetu.
Bo z uporem maniaka podważasz (i nie jesteś w tym odosobniony) ten "autorytet".
Jestem grzeczny przecież.
Przynajmniej w tym przypadku jak widać efekt pozytywny. Pewno do czasu, ale zawsze coś 🤗
Czy budzenie bezpodstawnego niepokoju i sianie zamętu jest karalne?
Wg regulaminu tak. Przynajmniej na wątkach w temacie forum. Na wątkach służących do spuszczenia pary w gwizdek jest nieco większy luz...
Przede wszystkim, to nie życzę sobie, abyś mnie tu w jakikolwiek sposób szufladkował, oceniał, pouczał i wysyłał z pielgrzymką do innych użytkowników. Nie życzę sobie też, abyś wychylał się do mnie tym tonem - aby było jasne!
Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem. A nie. Czekaj. Jednak... Nie jest. Nie moja wina, że obrażasz się jak jakiś zakompleksiony dzieciak. Twój problem.
W odpowiedzi przychodzi mi do głowy tylko to, co już inny użytkownik kiedyś Ci napisał: Ciekawe, czy w realu też jesteś taki kozak, jaki kryje się za klawiaturą komputera, czy raczej jest Ci bliżej do mentalności ratlerka…
Raczej ratlerka. Z tym, że w odróżnieniu od innych nie ujadam jak głupi szczeniak.
Muszę również zgodzić się z kilkoma innymi użytkownikami, że systematycznie zniechęcasz kolejne osoby do udzielania się na forum, a zwłaszcza tych rozsądniejszych, których zaczyna coraz bardziej razić proceder, jaki zacząłeś tu uprawiać i coraz bardziej go rozwijać.
Masz prawo poskarżyć się do administracji forum, że na wątku gównoburzy ktoś zwrócił Ci uwagę, że masz problem z ortografią. Oj, to faktycznie proceder...
Miałem to napisać już wcześniej, pod tematem który założył ten 16 letni chłopiec, i który zapytał starszych kolegów, czy w takim wieku jest jeszcze sens zmieniać dyscyplinę sportu, z piłki nożnej na kolarstwo.
Rzuciłeś się na niego jak w jakimś amoku i już na samym wstępie został przez Ciebie zniechęcony do czegokolwiek. Zrobiłeś to głównie dlatego, że nie powitał najjaśniejszego majestatu i nie ucałował Cię w „książęcy” pierścień. Jest to szczególnie rażące i kuriozalne, że przestrzegałeś przed nim innych czerwoną czcionką, niemal jak przed trędowatym!
Nie mój drogi, dostał upomnienie, bo pierwszy post o swoich zamiarach przejścia na profesjonalne kolarstwo wpisał w wątek przeznaczony dla sponsora serwisu. Jakby Marvelo wrzucił tam swoje nawiedzone filmiki dostałby taką samą burę. Widzisz różnicę, czy jeszcze rozjaśnić?
Takie przykłady w Twoim wykonaniu, w ostatnim czasie można tutaj przytaczać niemal bez końca i aż ciśnie się na usta twitterowy post posła Sławomira Neumanna, kierowany do prezesa PSL, a zwłaszcza analogia do niego: "Jak to 8,5% potrafi zaszumieć w głowie"...
Pewnie 8,5% zaszumieć może. Zależy ile się tych porterów wypije na jednym posiedzeniu. Widząc Twój post domyślam się, że w Twoim przypadku chyba o jednego za dużo.
Zgadzam się również z kilkoma innymi użytkownikami, że merytoryczna dyskusja na forum zaczyna stopniowo zamierać, a prym wiodą ścieki, w czym masz niebagatelny udział.
Jak poruszasz się tylko i wyłącznie w wątku, w którym płyną ścieki, to faktycznie możesz odnieść takie wrażenie. Sugeruję omijać wątki offtopic i skoncentrować się na wątkach zgodnych z tematyką forum.
Zresztą, po co ja to wszystko napisałem...
Sam się zastanawiam. Wyżalić się chciałeś? Nie spodziewałem się, że zwrócenie uwagi na błąd ortograficzny może przynieść taki efekt. No cóż, nomen omen... Tylko ciekawe jaki...
Gosc_Nikt Ważny_*
Posted 08 November 2019 - 09:38
Nie spodziewałem się, że zwrócenie uwagi...
No właśnie, nie spodziewałeś się...
Już na samym początku Twojej działalności w nowej roli. Zwróciłem Ci uwagę na ostrożność, a przede wszystkim na szacunek do innych. Ponieważ po drugiej stronie kryje się najczęściej dorosły człowiek, który ma swoją godność, uczucia i emocje. Budzisz swoją działalnością wiele kontrowersji, zbyt wiele... Myślę, że masz spory problem, zwłaszcza z tym szacunkiem do innych. I w związku z tym, z doborem odpowiednich słów, a przede wszystkim odpowiednich zachowań... Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że notorycznie obrażasz wiele osób i nawet tego nie zauważasz, ponieważ Twój własny system wartości, daleko odbiega od ogólnie przyjętych norm.
Do pozostałych spraw nie będę się już odnosił, bo tylko potwierdziłeś swoim wpisem, a zwłaszcza użytym językiem i formą wypowiedzi - to wszystko, co wcześniej już Ci napisałem i to, co wielu innych, pisze na ten temat od dłuższego czasu...
Posted 08 November 2019 - 12:12
Lepiej zrezygnuj z tej walki. Chluby to Tobie nie przyniesie ![]()
No właśnie, nie spodziewałeś się...
Widzę, że grzeczne tłumaczenie nie dochodzi do świadomości. Trudno, nie mój już w tym problem.
Budzisz swoją działalnością wiele kontrowersji, zbyt wiele...
Sugeruję, żebyś zgłosił to odpowiednim służbom. Kiedyś była to inkwizycja, NKWD, SB. Teraz pewno też coś się znajdzie.
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że notorycznie obrażasz wiele osób i nawet tego nie zauważasz, ponieważ Twój własny system wartości, daleko odbiega od ogólnie przyjętych norm.
Cieszę się, że dobrze się bawisz. Oczywiście wg Twoich własnych, prywatnych norm. Każdy, kto w nich się nie mieści do odstrzału pewno?
Do pozostałych spraw nie będę się już odnosił, bo tylko potwierdziłeś swoim wpisem, a zwłaszcza użytym językiem i formą wypowiedzi - to wszystko, co wcześniej już Ci napisałem i to, co wielu innych, pisze na ten temat od dłuższego czasu...
I mam nadzieję, że to byłoby na tyle. Przynajmniej z mojej strony w tym temacie.
Gosc_marvelo_*
Posted 08 November 2019 - 15:42
Będę jak Ty. Wysylal bez sensu filmiki z YT.
I co tym filmem chciałeś osiągnąć?
Pokazać, że można być jeszcze głupszym niż Ty sam?
Jeśli wstawiam tu jakieś filmy to albo są to wypowiedzi ludzi mądrzejszych ode mnie (i którzy potrafią przekazać coś lepiej niż ja bym to zrobił), lub są to filmy dokumentujące pewne problemy, sytuacje związane np. ze światem islamu. Przeszkadza Ci to?
Nic nie wklejam bez sensu, wszystko ma uzasadnienie i jest w jakiś sposób związane z tematem.
Gosc_marvelo_*
Posted 08 November 2019 - 15:47
Sugeruję, żebyś zgłosił to odpowiednim służbom. Kiedyś była to inkwizycja, NKWD, SB. Teraz pewno też coś się znajdzie.
Cieszę się, że dobrze się bawisz. Oczywiście wg Twoich własnych, prywatnych norm. Każdy, kto w nich się nie mieści do odstrzału pewno?
No i znów ten sam ton.
Chodzi zawsze o przedstawienie przeciwnika w jak najgorszym świetle, poprzez przywoływanie pewnych negatywnych skojarzeń. Prozor, gdzie Cię tych psychologicznych sztuczek nauczyli? Na szkoleniu w Moskwie?