Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 odpowiedzi w tym temacie

#161 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2033 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 15 grudzień 2018 - 16:20

Tam przynajmniej jakieś wartościowe rzeczy się pojawiają w przeciwieństwie do tego syfu...

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#162 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 15 grudzień 2018 - 17:02

piotrkol91 nie...to nie ma sensu.

To jest świat którego my nie zrozumiemy. Świat wiecznie zagrożony, pełen spisków, knowań, konspiracji, ciągłego ataku z zewnątrz i od wewnątrz. Możemy tylko współczuć i ze zrezygnowaniem pokiwać głową.

Ok marvelo, pisz sobie, pisz. Rozumiem, że to przynosi jakieś ukojenie, uspokaja cię na chwilę, może sprawia, że kiedy wychodzisz na rower nie musisz nerwowo rozglądać się co chwilę we wszystkie strony w obawie, że z krzaków wyskoczy zły islamista i utnie ci głowę. 

To jest twój temat. 

To jest twój świat. 

• piotrkol lubi to

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#163 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3217 postów

Napisano 15 grudzień 2018 - 18:44

https://www.polskier...statnich-13-lat

#164 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 15 grudzień 2018 - 20:48

#165 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 15 grudzień 2018 - 22:05

Tam przynajmniej jakieś wartościowe rzeczy się pojawiają w przeciwieństwie do tego syfu...

Ale zagadnienie dotyczyło teraz pisania postów po sobie przez jednego użytkownika. A to jest dozwolone i nie ważne, w którym temacie się odbywa. 

#166 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 grudzień 2018 - 23:20

piotrkol91 nie...to nie ma sensu.

To jest świat którego my nie zrozumiemy. Świat wiecznie zagrożony, pełen spisków, knowań, konspiracji, ciągłego ataku z zewnątrz i od wewnątrz. Możemy tylko współczuć i ze zrezygnowaniem pokiwać głową.

Ok marvelo, pisz sobie, pisz. Rozumiem, że to przynosi jakieś ukojenie, uspokaja cię na chwilę, może sprawia, że kiedy wychodzisz na rower nie musisz nerwowo rozglądać się co chwilę we wszystkie strony w obawie, że z krzaków wyskoczy zły islamista i utnie ci głowę. 

To jest twój temat. 

To jest twój świat.

Jakie "my" kto Cię upoważnił do wypowiadania się w imieniu innych. Obojętne co myślę o tym temacie na tym forum ,nie życzę sobie takich zagrywek on, my. To jest Twoje prywatne zdanie. Twój post test obraźliwy, od moderatorów wymaga się więcej, więc albo dyskutuj merytorycznie, albo jeżeli regulamin na to pozwala zamknij temat, albo łagodnie mówiąc nic nie pisz.
To że marvelo ma inne poglądy niż Ty, nie upoważnia Cię do takich zachowań.
  • Robert74 lubi to
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#167 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2972 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudzień 2018 - 15:11

nie musisz nerwowo rozglądać się co chwilę we wszystkie strony w obawie, że z krzaków wyskoczy zły islamista i utnie ci głowę. 

U nas na szczęście tego nie ma i raczej nigdy nie będzie, ale w Europie zachodniej ludzie się boją. Wystarczy petarda i ludzie tratują się nawzajem w panice.

#168 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 16 grudzień 2018 - 16:45

Jakie "my" kto Cię upoważnił do wypowiadania się w imieniu innych. Obojętne co myślę o tym temacie na tym forum ,nie życzę sobie takich zagrywek on, my. To jest Twoje prywatne zdanie. Twój post test obraźliwy, od moderatorów wymaga się więcej, więc albo dyskutuj merytorycznie, albo jeżeli regulamin na to pozwala zamknij temat, albo łagodnie mówiąc nic nie pisz.

Przecież wyraźnie widać w poście, ze jako "my" miał na myśli siebie i piotrkol, któremu odpowiadał.

#169 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2033 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 16 grudzień 2018 - 17:26

No miałem właśnie mówić, że to było konkretnie do mnie, a nie ogółu. Więc trochę więcej luzu :)

Zresztą nie wiem o co tyle huku z postem Siary, skoro nic złego tam nie ma. Bo napisał, że Marvelo żyje we własnym świecie, którego my nie rozumiemy? Co w tym obraźliwego? Każdy z nas ma jakieś swoje światy, których inni nie rozumieją więc nie ma się o co spinać.

A moje zdanie w temacie jest takie - wyrzucić do kosza wszystkie religie świata i będzie spokój. Jeden wielki syf od wieków.

• Siara_iwj lubi to

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#170 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3217 postów

Napisano 16 grudzień 2018 - 17:39

https://en.wikipedia...rrorist_attacks

#171 clavdivs

clavdivs
  • Użytkownik
  • 392 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 16 grudzień 2018 - 18:58

A moje zdanie w temacie jest takie - wyrzucić do kosza wszystkie religie świata i będzie spokój. Jeden wielki syf od wieków.

Nie.Wszelkie konflikty i rozruby to wynik polityki i walki o wpływy. Religia jest tylko tłem.
Gwarantem spokoju jest stabilność ekonomiczna i wykształcenie.

#172 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 16 grudzień 2018 - 19:26

Takie "my" jakie napisałem zwracając się bezpośrednio do Piotra - piotrkol i ja, czyli "my". Kto cię upoważnił do oskarżania mnie o cokolwiek w przypadku kiedy nie rozumiesz czyjegoś wpisu..? Twój post jest obraźliwy.

...swoją drogą to zawsze myślałem, że to te legendarne "lewaki" to miały być takie delikatne płateczki śniegu, które wszystko biorą do siebie i obruszają się o byle co ;)

• piotrkol lubi to

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#173 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3217 postów

Napisano 16 grudzień 2018 - 21:25

https://dziennikzach...cji/ar/13738310

Oczywiście -jak zwykle- to tylko przypadkiem zamachowiec był islamistą.

#174 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 16 grudzień 2018 - 22:10

Dari nie... to nie ma sensu.

Oni tego nie zrozumieją.

Przecież nie było żadnego zamachu. To tylko propaganda islamofobów. Wyreżyserowany spektakl. Naboje były ślepe, a krew sztuczna.

Niech sobie Siara_iwj dalej żyje spokojnie w swoim wyimaginowanym, wolnym od zła, spisków i knowań świecie. Nie budźmy go. 

#175 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 16 grudzień 2018 - 22:45

No miałem właśnie mówić, że to było konkretnie do mnie, a nie ogółu. Więc trochę więcej luzu :)

Zresztą nie wiem o co tyle huku z postem Siary, skoro nic złego tam nie ma. Bo napisał, że Marvelo żyje we własnym świecie, którego my nie rozumiemy? Co w tym obraźliwego? Każdy z nas ma jakieś swoje światy, których inni nie rozumieją więc nie ma się o co spinać.

Sugerując pewne rozwiązania proponuj też realne metody ich wprowadzenia. Na tu i teraz.

#176 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 16 grudzień 2018 - 22:54

Dari nie... to nie ma sensu.
Oni tego nie zrozumieją.

Przecież nie było żadnego zamachu. To tylko propaganda islamofobów. Wyreżyserowany spektakl. Naboje były ślepe, a krew sztuczna.
Niech sobie Siara_iwj dalej żyje spokojnie w swoim wyimaginowanym, wolnym od zła, spisków i knowań świecie. Nie budźmy go.

Czy tobie to przebudzenie jest do czegoś niezbędne? Czy ta wiedza - ta konkretna- chroni cię przed czymś, jest użyteczna w twojej rzeczywistości, otoczeniu?
Czy podejmujesz jakieś konkretne działania które realnie wpływają na zmiany sytuacji?
Bo jeśli nie pojawiasz się tam gdzie te niebezpieczeństwa są obecne, nie przebywasz wśród ludzi którzy to zagrożenie stwarzają to jedyne co powodujesz to szczucie samego siebie. Jeśli do tego jesteś biernym obserwatorem wieści z netu, tiwi czy skądkolwiek indziej to pogłębiasz tylko dyskomfort swojego funkcjonowania.

#177 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 16 grudzień 2018 - 22:55

Ta, komunizm i nazizm wyrzuciły do kosza wszystkie religie świata i był prawdziwy raj na ziemi.

A tak na marginesie, cały ten wątek jest czysto polityczny, a polityki na tym forum miało nie być.

• cauchy lubi to

#178 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2033 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 16 grudzień 2018 - 23:43

edit.

a dobra, nie będę gówno burzy robił. Pozdrawiam :)

• cauchy lubi to

#179 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 grudzień 2018 - 01:22

Takie "my" jakie napisałem zwracając się bezpośrednio do Piotra - piotrkol i ja, czyli "my". Kto cię upoważnił do oskarżania mnie o cokolwiek w przypadku kiedy nie rozumiesz czyjegoś wpisu..? Twój post jest obraźliwy.

...swoją drogą to zawsze myślałem, że to te legendarne "lewaki" to miały być takie delikatne płateczki śniegu, które wszystko biorą do siebie i obruszają się o byle co ;)

Hehe, dokładnie takiej odpowiedzi się spodziewałem. Ale Twoja wypowiedź jest nieprecyzyjna, czytając co napisał piotrkol91 nic się nie składa, dodatkowo to nie była wiadomość prywatna, to był wpis publiczny.
Pytasz kto mnie upoważnił do oskarżania. Nikt mnie nie upoważnił, ja mam takie prawo, nikt nie musi mnie upoważniać. Jeżeli nie rozumiem to chętnie przeczytam wytłumaczenie: szczególnie interesuje mnie ta część o spiskach, knowaniach, konspiracji, no i jeszcze to: "ok marvelo, pisz sobie, pisz. Rozumiem..." czemu ma służyć taka wypowiedź, resztę też z uwagą przeczytam.
Czym Cię obraziłem? Chętnie przeproszę, bo starałem się nawet używać w odpowiednich miejscach Wielkich liter (nawet regulamin tego wymaga). Nadal uważam że to co piszesz o marvelo jest obraźliwe, określasz go na podstawie togo co pisze na forum w temacie w którym spędza chwilę dziennie zupełnie nie wiedząc jaki jest w realnym życiu.

Ale miło jest czasem wyjść do cyrku, prawda..? Wiesz, clowny, tresowane pieski i zawsze jest szansa, że słoń zrobi kupę i będzie wstyd .

Poza tym wolność wyrażania opinii przewiduje również wyrażanie tych niedorzecznych. Ciężki los demokracji.

Te sprawy ;)

No widzą wszędzie islam, jest akcja jest reakcja. A może mają trochę rację, parę postów wcześniej wymieniłeś państwa islamskie, to są ziemie byłego Cesarstwa Rzymskiego- nazywanego Bizancjum, państwo to było chrześcijańskie, ale już nie jest. No i ta zmiana nie trwała chwili tylko też latami szarpali się z islamem.

Bardzo odważne zdanie biorąc pod uwagę jak długo religie istnieją i ile osób wierzyło wierzy, oraz jak wiele uczonych osób rozpatrywało już zagadnienie religii.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#180 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudzień 2018 - 07:49

Religie zostały wymyślone w momencie gdy zaczęła się rewolucja agrarna i ludzie potrzebowali sposobu na manipulowanie znacznie większymi grupami niż kilkadziesiąt osób łowco-zbieraczy. Najpierw były dosyć mało inwazyjne religie politeistyczne, gdzie w momencie łączenia się różnych kultur przenikały się nawzajem bo bogów było wielu. Duży problem pojawił się gdy człowiek wymyślił religie monoteistyczne - no bo przecież moja religia i mój bóg jest jeden i najważniejszy. Są też tacy którzy wrzucają nazizm i komunizm do jednego worka z religiami, bo to też mechanizmy manipulacji i ustalenia sztucznych reguł w celu osiągnięcia pewnych celów w dużej grupie ludzi.

Druga sprawa to nieuchronność globalizacji, ostatnie w pełni rozłączne społeczności to byli chyba Inkowie i Majowie - marnie skończyli.

Dodaj odpowiedź