Jakie zachowania nie uchodzą wśród kolarzy?
Napisano 25 listopad 2007 - 22:01
Wydaje mi się , że każda dziedzina sportu ma swoje niepisane prawa. Jak jest wśród kolarzy? Pytam o amatorów i zawodowców. Jakie zachowania nie uchodzą? Oczywiście nie chodzi mi tutaj o takie oczywiste rzeczy jak: brak kultury, czy np. zajechanie z premedytacją drogi i spowodowanie kraksy. Pytam o pewne niuanse, niepisane kodeksy itp. Może się przecież zdarzyć, że ktoś palnie lub zrobi jakieś tzw " fo pa " no i kwas gotowy. Jakie są Wasze doświadczenia.
Pozdrawiam brać szosową.
Napisano 26 listopad 2007 - 10:08
pozdro horny
#6 Gosc_Jelitek_*
Napisano 26 listopad 2007 - 12:50
Napisano 26 listopad 2007 - 14:18
Nie uchodzi ignorować znaku pozdrowienia od mijającego rowerzysty turysty. Słyszałem od kumpla, że brać szosowa często zapomina o ładnym geście uniesienia ręki, również na widok cyklisty na rowerze trekkingowym.
pozdro horny
Co do osób nie jeżdżacych na szosówkach odpuszczam sobie to powitanie - nie spotkałem jeszcze osoby na trekingu, która by ten gest odwzajemniła, co innego kolarze ;-)
Napisano 26 listopad 2007 - 15:36
Jak to jest wśród kolarzy? Czy nie zauważanie zaniku takiego zachowania? Ja pozdrawiam zawsze. Tak zwani old boye , mastersi zawsze coś odmachną, kiwną głową. Młodzi prawie w ogóle.
Czy nawet wśród cyklistów będą " pokemony" ?
Nie dajmy się!!! Trzymajmy klasę.
Pozdrawiam brać szosową.
Napisano 26 listopad 2007 - 16:34
pozdrawiam ;-)
Napisano 26 listopad 2007 - 16:54
no nie wiem... ja macham już coraz rzadziej bo milion razy mi się zdarzyło,że właśnie takie osoby tylko się krzywo na mnie popatrzyły...Tak zwani old boye , mastersi zawsze coś odmachną, kiwną głową.
wiecie co jest plaga w peletonie? to, ze jak ktoś zje batonika/żela/banana to w przerażającej większości przypadków nie myśli, gdzie rzuca opakowanie czy skórkę... :roll:
#14 Gosc_Jelitek_*
Napisano 26 listopad 2007 - 21:30
A co do powitań to ja zawsze witam się z kolarzami którzy widać że nimi są (czyli geterki itp) z tego co zauważyłem to zwyke młodzi i tacy co myślą "co to ja nie jestem" popatrzą się jak na kretyna i pojadą dalej.
Napisano 29 listopad 2007 - 09:19