No własnie - lepiej wpadnijcie na grilla :-D (oczywiście jeśli pogoda dopisze).jakaś masakra bo 24/25 września są mistrzostwa polski w warszawie mastersów, w formie kryterium...
Ambra maraton 865km/24h Warka
Napisano 14 wrzesień 2011 - 20:50
Napisano 15 wrzesień 2011 - 21:00
tak, przenosimy się na saharę ;-) ja też czarno niestety to widzę, powoli wdziera się jesienne lenistwo...
Ja jestem trochę wściekły, że zaplanowanych 500-600 km (samodzielnie w górach) w tym roku nie zaliczyłem. Wprawdzie po każdej z 4ech 300-400 km tras (w górach) stwierdzałem, że miałem zapas sił na kolejne 200 km, to jednak nie to samo co rzeczywiście to zaliczyć. Przede wszystkim beznadziejny lipiec mi plany pokręcił. No ale co tam: ledwo 8 miesięcy i będzie maj :-)
Napisano 15 wrzesień 2011 - 23:20
chcesz pojeździć po tamtych okolicach ? można na słowację skoczyć na piwko ;-) nie byłem jeszcze we wschodniej części słowacji na wysokości beskidu niskiego i bieszczadów ale podobno rewelka...astronom, masz gdzieś wrzucone trasy z profilami? Jakie jet typowe dla Twojej okolicy nachylenie podjazdów? Jaka jakość nawierzchni?
Napisano 17 wrzesień 2011 - 15:53
astronom, masz gdzieś wrzucone trasy z profilami? Jakie jet typowe dla Twojej okolicy nachylenie podjazdów? Jaka jakość nawierzchni?
Oj nie mam. Jak znajdę jakąś stronę, to w deszczowe dni odtworzę co ciekawsze trasy i dam znać.
Jakość dróg w Małopolsce jest moim skromnym zdaniem lepsza niż w Ontario w okolicach Toronto, duuużo lepsza niż na Teneryfie, Słowacji itp. Na razie mamy to dzięki funduszom unijnym, potem jak przyjdzie je remontować miejmy nadzieję nasz kraj będzie mlekiem i miodem z gazu łupkowego płynący :->
Typowe nachylenie z tras w Beskid Niski to 3% (średnia) czyli jadąc pod górę 5-11% jest na porządku dziennym. Oczywiście są i 15-20% podjazdy, ale trzeba się za nimi trochę porozglądać. Najcięższy, 22% mam zaledwie 1 km od domu.
krzy1976 nie wiem czemu ale w południowo - wschodnie rejony ciągnie mnie jak wilka do lasu. Niby na południowy zachód mam piękny Beskid Wyspowy, Gorce i Tatry, ale mimo to jakoś wolę na S-E...
Napisano 17 wrzesień 2011 - 18:05
Napisano 30 listopad 2011 - 23:18
Skład na chwilę obecną pewny:
1. Krzysztof Dziedzic
2. Piotr Raptor Wojciechowski
Mam nadzieję że również Kurier i Paweł Mrózek i inni się zadeklarują.
Pomocników też mam najprawdopodobniej dwóch, ale jak będą pewni to ich dopiszę. Prosiłbym o deklarację również osób chętnych do pomocy.
Musimy też zastanowić się nad terminem. Końcówka czerwca to dobry pomysł?
Napisano 01 grudzień 2011 - 11:16