Chińskie ramy karbonowe
#261 Gosc_kluseczka85_*
Napisano 31 grudzień 2010 - 14:35
Zamawiałem też u carbonzone szczerze polecam tego sprzedawcę!
nie płaciłem żadnego cła vatu itp
malowanie na zamówienie myślę że było warto.
P.S
nie prosiłem o napisaniu na zamówieniu o żadnej próbce itp...
Napisano 31 grudzień 2010 - 15:05
Moja rama dotarła wczoraj.
Zamawiałem też u carbonzone szczerze polecam tego sprzedawcę!
nie płaciłem żadnego cła vatu itp
malowanie na zamówienie myślę że było warto.
P.S
nie prosiłem o napisaniu na zamówieniu o żadnej próbce itp...
Jaki był ogólny koszt? Daj jakieś fotki.
#263 Gosc_kluseczka85_*
Napisano 31 grudzień 2010 - 15:46
Koszt to cena podstawowa jak na stronie carbon zone na ebay.
plus
1.55cm,NON-ISP,3K,RB003:$420
2.the stickers:$120
3.the painting fee:$45
4.The shipping cost to Poland:$105
So the total is $390.
zamówienie realizowane było ponad miesiąć bo model który kupowałem się wyprzedał na dniach.
....wszystko zależy od kursu dolara.
#265 Gosc_kluseczka85_*
Napisano 31 grudzień 2010 - 17:29
to zależy od wzoru drobne paski muszą być w formie naklejki...wszystko potem pokryte jest bezbarwnym lakierem.
Zapraszam do kontaktu ze sprzedającym carbon zone.
Na wiosnę go złożę to postaram się pochwalić
Pozdrawiam.
Napisano 31 grudzień 2010 - 18:38
Napisano 01 styczeń 2011 - 21:13
Napisano 02 styczeń 2011 - 00:14
Spokojnie poczekaj - sam zresztą sobie odpowiedziałeś (święta,sylwester)...zaczynam sie denerwowac czy nie przetrzymuja jej na Urzedzie Celnym,ale wedlug trackingu nie doszla nawet do Polski.Wiem,ze byly swieta,sylwester,Nowy Rok i byc moze sie opoznia. :-(
Napisano 02 styczeń 2011 - 12:02
Napisano 03 styczeń 2011 - 01:51
Ponieważ jak łatwo się można domyśleć osoba która wystawia te ramy na sprzedaż nie ściąga ich z zagranicy w formie charytatywnej - tylko na pewno i to nie mało, po prostu zarabia - zarówno HF jak i Carbonzone (sprzedający polecani - sprawdzeni przez kupujących na tym forum) nie sprzedają identycznych kształtów podobnych do ram Pinarello (można powiedzieć że ta oferowana na allegro jest w 100 % identyczna jak oryginał wraz z malowaniem) - pytam ponieważ nie chcę przepłacić zaś zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć ewentualnie na inny cel - z góry wielkie dzięki
Napisano 03 styczeń 2011 - 08:55
właśnie chodzi mi o podanie konkretnej już sprawdzonej firmy która robi już kompleksowo ramę + malowanie - ponieważ tak jak już pisałem wcześniej ta oferowana w sprzedaży na allegro jest prawie jak nie w 100 % podobna do oryginału PINARELLO (ta sama geometria) - zaś podani i polecani tutaj na forum sprzedający z Chin bądź Tajwanu nie robią takich samych ram jak wymieniona powyżej firma (mają kompletnie inne tylne widełki) - po prostu nie chcę ryzykować może ktoś miał już styczność z innym sprzedającym który bez problemu robi to co chcę, plus nie ma problemu z wysyłką do Polski aby nie otrzymać niechcianego przez wszystkich CŁA.na 100% jest na amerykańskim ebay'u. Nie mam czasu poszukać, bo już spóźniony do roboty jestem .
zdr.
Napisano 03 styczeń 2011 - 12:37
sprawdź na tej stronieCzy może ktoś podpowiedzieć gdzie konkretnie dostanę taki rodzaj/kształt ramy jak i zarówno pomaluje jak w tej aukcji poniżej ramę szosową (chodzi mi o podanie firmy lub sprzedającego który już jest sprawdzony)
http://www.aliexpres...holesalers.html
Napisano 03 styczeń 2011 - 15:16