Chińskie ramy karbonowe
Napisano 16 grudzień 2010 - 11:34
zamawiałem w innym chińskim sklepie bo HF jest zbyt popularne :-P
tak jak wyżej pisałem paczka była jako "próbka" z fakturą na 30$ w środku i taka miała być też jej zadeklarowana wartość. Celnicy zatrzymali ją przed otwarciem nawet nie wiedząc co jest w środku. Otworzyli tuż przed odesłaniem do chin.
tak wygląda list przewozowy, który przysłali celnicy zamiast paczki:
http://www.gdsk.de/d...oad/AVISWEB.PDF
miał ktoś coś podobnego albo wie czemu tak sie stało skoro zrobiłem dokładnie to samo co choćby mjdunker?
może miałem pecha i trafiłem na jakąś wyrywkową kontrolę, czy coś takiego?
w środku prezentu powinna być faktura/paragon, czy wręcz przeciwnie?
Napisano 16 grudzień 2010 - 11:37
Napisano 16 grudzień 2010 - 17:15
Ja miałem identycznie i to dwukrotnie, bo i dla syna i dla kolegi kupowałem. Dlatego byłem niezwykle zdziwiony, jak się dowiedziałem co się przydarzyło dajcie mi góry i zastanawiałem się skąd ta paczka się znalazła u Niemców :shock: (wtedy nie wiedziałem, że to na własną prośbę). Jest jednak proste rozwiązanie - trzeba się z Chińczykami umówić na 2 przelewy, czyli wartość faktury + reszta. W przypadku podobnym do dajcie mi góry pokazujemy pierwszy przelew i z głowy. Sprawa nie do podważenia....w moim przypadku zakup w HongFu gdzie koszt przesylki wyszedl 75 paczka opisana enginiring sample 30$ od wyslania do odbioru ramka szla nie caly tydzien i zadnego problemu z clem nie bylo. Ja nic w paczce nie mialem zadnej faktury czy paragonu. Tylko na paczce byly wszystkie moje namiary adresat i nadawca i co to jest i tyle...
Napisano 19 grudzień 2010 - 14:50
chciałem wkleić dość porządny katalog, który dostałem od jednego chińczyka ze zdjęciami i cenami, można dość dużo z tego wyciągnąć o tych chińskich produktach, ale mam go w exelu i jak chcę go załączyć pisze, że rozszerzenie xls jest niedozwolone i tu pytanie do moderatora: w co go wkleić ,żebym mógł załączyć?
Napisano 19 grudzień 2010 - 15:18
Rapidshare, przeklej to itd itp.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
#248 Gosc_kobrys_*
Napisano 19 grudzień 2010 - 15:38
są w wersji na oponkę i na szytkę
chciałem wkleić dość porządny katalog, który dostałem od jednego chińczyka ze zdjęciami i cenami, można dość dużo z tego wyciągnąć o tych chińskich produktach, ale mam go w exelu i jak chcę go załączyć pisze, że rozszerzenie xls jest niedozwolone i tu pytanie do moderatora: w co go wkleić ,żebym mógł załączyć?
hej - spakuj rarem - podeślij mi mailem [email protected] - ja wrzucę to na swój szybki serwer i tutaj zlinkuję
Napisano 20 grudzień 2010 - 19:08
ale wszedłem na stronę hongfu i widzę, że chińczycy nie mają już takiego syfu na swoich stronach jak kiedyś, więc i tak wszystko można tam sprawdzić
Napisano 30 grudzień 2010 - 12:07
Timing Site Status
2010-12-23 18:35:00 Posting
2010-12-23 18:44:00 LCYX Despatch from Sorting Center
2010-12-23 22:04:48 SHENZHEN Arrival at Sorting Center
2010-12-23 22:05:07 SHENZHEN Despatch from Sorting Center
2010-12-28 16:56:00 UNITED KINGDOM COVENTRY Arrival at Sorting Center
2010-12-28 19:49:00 UNITED KINGDOM COVENTRY Released from Customs
2010-12-29 02:17:00 UNITED KINGDOM O22647 Arrival at Delivery Office
2010-12-29 10:18:00 UNITED KINGDOM Delivery
Pudło w idealnym stanie, rama również. Wszystko na swoim miejscu, jedyne małe minusy to:
wykończenie suportu mogłoby wyglądać "ładniej" ;-)
tandetny ślizg do linek pod suportem
górne łożysko sterów wchodzi bez problemów, dolne wciskam na siłę - jak powinno być? (a propos do czego są te dwie cieniutkie podkładki?)
Generalnie za tą cenę - perfect! :-D Zapłaciłem za ramę, widelec, stery, "nasadkę" na sztycę (mam ISP) i zapasowy hak + przesyłka 375 funtów. Kontakt z Echo (Carbonzone) doskonały. Niżej są zdjęcia plus waga(rama i widelec nie przycięte).
http://img534.images...mgp1966e.th.jpg
Napisano 30 grudzień 2010 - 13:17
Łożyska powinny wchodzićna wcisk lekki przyzwoity, nie powinny być lużne w gniazdach
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 31 grudzień 2010 - 13:49
żadnego cła ani vatu nie zapłaciłeś?Dla ciekawskich znalazłem przed chwilą dokumenty przyklejone na górze pudełka
napisane jest tam, że to próbka
Zastanawia mnie dlaczego wszyscy, żyby ominąć cło/vat piszą, że w paczce są próbki, a nie prezenty?
Posyłanie próbki dla osoby prywatnej jest chyba trochę dziwne.
A może przez ebay spawa vatu wygląda inaczej? Bo zauważyłem, że ceny chińskich ram są wyższe na ebayu niż bezpośrednio kontaktując sie z przedstawicielem fabryki.
Roztrząsam tamat, bo kto się raz sparzył ten na zimne dmucha :-?