Chińskie ramy karbonowe
Napisano 03 styczeń 2011 - 22:12
to już przesada
to już przegięcie czy coś takiego
były tam wstawiane linki do aukcji allegro, gdzie kolesie w żywe oczy wystawiali aukcje malowanych chinoli. Jedna osoba wstawiła tam link bezpośrednio do tego producenta. On sprzedawał już pomalowane ramy dokładnie te same wzory co u tego ziomka na allegro. Ogłaszał się on na ebay'u. Nie mam czasu tego szukać po forum. Jak ktoś kojarzy może pomóc .
Poza tym jak Ci tak zależy poświęć godzinkę i przeszukaj ebay'a USA. Wejdźw rowery/ramy i rower i jedziesz. Już dawno byś to miał jakbyś się chciał chwilę pomęczyć.
pozdrawiam
Napisano 03 styczeń 2011 - 23:51
Napisano 04 styczeń 2011 - 15:53
A nie myślicie może, że ramy tak pomalowane są jak dres adidasa z czwartym paskiem, albo replika ferrari z silnikiem malucha (to tak już dla przesady). :?:monjac,
Czy poważnie myślisz o kupnie tej ramy "pinarello"? Bo powiem szczerze, że super jest.
Napisano 04 styczeń 2011 - 17:55
Z czwartym paskiem to już ADIDOS :mrgreen:A nie myślicie może, że ramy tak pomalowane są jak dres adidasa z czwartym paskiem
Co do ramy to mi się bardzo podoba kształt i chyba nawet skusił bym się na malowanie "Pinarello" i nie potępiał bym kogoś za to.
A co byście powiedzieli na taki wzór cały zielony, bez logo Lamborghini, w sumie od razu kojarzy się z Pina, tak źle i tak niedobrze.
Załączone pliki
Napisano 04 styczeń 2011 - 19:44
Dziwi mnie to ,że ludzie sprzedają takie ramy po 2,5 tyś na legalu za handel podróbkami o np. koszulki adidasa na bazarku są po 20zł i ich za to ścigają bo nie wolno.
Napisano 04 styczeń 2011 - 20:53
Dziwi mnie to ,że ludzie sprzedają takie ramy po 2,5 tyś na legalu za handel podróbkami o np. koszulki adidasa na bazarku są po 20zł i ich za to ścigają bo nie wolno.
Bo na koszulki jest nagonka. Poza tym nie każdy posiada karbonową ramę. W takową koszulkę prędzej się zaopatrzy. Obojetnie czy Adidas czy Abibas ale jednak. Poza tym łatwiej jest odowodnić że koszulka jest podróbką.
Kara i za podrobioną koszulkę i za ramę teorertycznie powinna być taka sama, oczywiście zakładając podobną ilość sztuk ram i koszulek wypuszczonych na rynek.
Napisano 04 styczeń 2011 - 21:19
Podrabiać nie wolno produktrów z zastrzeżonym znakiem firmowym
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 05 styczeń 2011 - 00:16
Napisano 08 styczeń 2011 - 12:26
tak poważnie zastanawiam sie nad kupnem tej ramy - tylko czekam na jednego gościa który oczekuje właśnie na przesyłkę tej ramy tylko że w innym malowaniu (będę miał na żywo możliwość zobaczenia jakość wykonania tego produktu) dla kolejnego przykładu w dniu wczorajszym odebrałem dla znajomego ramę PERITUS model Dimiko (rama tajwańska) i wykonanie i wygląd na żywo super (na ebay te same ramy lecz "gołe" kosztują ok.1100-1200 zł zaś gość w Polsce woła już 3450 zł :DDD)A nie myślicie może, że ramy tak pomalowane są jak dres adidasa z czwartym paskiem, albo replika ferrari z silnikiem malucha (to tak już dla przesady). :?:monjac,
Czy poważnie myślisz o kupnie tej ramy "pinarello"? Bo powiem szczerze, że super jest.
Zaś co do malowania to kompletnie mnie nie obchodzi to że niby jak to napisałeś jest to czwarty pasek adidasa - dla mnie liczy się też wydana kasa na towar zaś tu jest różnica kolosalna ponieważ ja wydam ok. 2000 zł zaś niby za oryginał a nie zdziwię się że będzie to z tej samej fabryki już ok. 8000 zł - różnicę widzisz chyba sam - a nie wierzę że jak byś postawił te ramy obok siebie to zobaczyłbyś jakąś różnicę.
Jak już będę miał tą ramę to nie wierzę że ktoś w ogóle domyśli się bądź zauważy że jest to podróba oryginału - to jest po prostu nie do zobaczenia - a co do jakości czy wytrzymałości tej ramy to się się nie obawiam (ewentualne dylematy rozwiali moi znajomi których popytałem tu i tu jeżdżących w CCC jak i DHL) lecz tak jak napisałem wyżej ostateczna decyzja zapadnie jak zobaczę ją na żywo.
To jest szosa nie MTB całkowicie inne obciążenia, zaś co do karbonu to rama przecież nie rozjedzie się na dwie części czy na dwa kawałki - przy kraksie komu oczywiście nikomu nie życzę to i tytan nie wytrzyma
Napisano 08 styczeń 2011 - 13:01
Jakości to ja nic nie zarzucam ;-) Sam się zastanawiam nad zakupem chińczyka, ale jak kupie, to nie będę udawał, że to jakaś renomowana marka.a co do jakości czy wytrzymałości to się nie obawiam (popytałem tu i tu u znajomych z szosy) - to jest szosa nie MTB całkowicie inne obciążenia, a co karbonu to rama przecież nie rozjedzie się na dwa kawałki - przy kraksie komu oczywiście nikomu nie życzę to i tytan nie wytrzyma
Czyli jak złodziej będzię wynosił rzeczy z jakiegoś domu to też mu pomożesz i poprosisz o udział?? :-D Bo liczy się kasa.dla mnie liczy się też wydana kasa na towar zaś tu jest różnica kolosalna ponieważ ja wydam ok. 2000 zł zaś niby za oryginał a nie zdziwię się że będzie to z tej samej fabryki już ok. 8000 zł - różnicę widzisz chyba sam - a nie wierzę że jak byś postawił te ramy obok siebie to zobaczyłbyś jakąś różnicę.
Popierasz przestępczość :evil:
Aha i ta rama różni się od oryginału, zielona jest inna ta allegro jeszcze inna.
#297 Gosc_smoła_*
Napisano 17 kwiecień 2011 - 17:15
Mógłby się ktoś z użytkowników ram z HONG FU i od CARBONZONE wypowiedzieć coś na ich temat teraz - minęło już trochę czasu, pewnie już trochę macie na nich przejechane... kilka słów wraz z przebiegiem pomogłoby mi podjąć decyzję ;]
Przymierzam się na poważnie do złożenia własnej szosówki na takiej ramie.
Pozdrawiam
ps. dzięki za otwarcie tematu :]
Napisano 17 kwiecień 2011 - 21:54
Napisano 17 kwiecień 2011 - 22:30
FM039-ISP - ale nie zmienia to faktu, że ramka bardzo ładna. I wewnętrznie poprowadzone linki. Aż korci, żeby kupić na próbę :-P .029 - z tego co wiem 525$ - tak modny ostatnio typ aero ramy szosowej - jak Venge lub Foil Scotta http://www.hongfu-bi...ucts.asp?Id=455
Ja tylko jeszcze dodam, że obydwie ramy, które kupiłem (dla syna i dla kolegi) sprawują się znakomicie a ich użytkownicy są super zadowoleni (przynajmniej tak zeznają ;-) ).