Jump to content

Photo

Chińskie ramy karbonowe

1587 replies to this topic

#261 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 31 December 2010 - 14:35

Moja rama dotarła wczoraj.
Zamawiałem też u carbonzone szczerze polecam tego sprzedawcę!
nie płaciłem żadnego cła vatu itp
malowanie na zamówienie myślę że było warto.

P.S
nie prosiłem o napisaniu na zamówieniu o żadnej próbce itp...

#262 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 31 December 2010 - 15:05

Moja rama dotarła wczoraj.
Zamawiałem też u carbonzone szczerze polecam tego sprzedawcę!
nie płaciłem żadnego cła vatu itp
malowanie na zamówienie myślę że było warto.

P.S
nie prosiłem o napisaniu na zamówieniu o żadnej próbce itp...

Jaki był ogólny koszt? Daj jakieś fotki.

#263 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 31 December 2010 - 15:46

identyczny mam dokument przewozowy jak kolega Rafał, pewnie dlatego vat i cło zostało ominięte.

Koszt to cena podstawowa jak na stronie carbon zone na ebay.
plus
1.55cm,NON-ISP,3K,RB003:$420
2.the stickers:$120
3.the painting fee:$45
4.The shipping cost to Poland:$105
So the total is $390.

zamówienie realizowane było ponad miesiąć bo model który kupowałem się wyprzedał na dniach.
....wszystko zależy od kursu dolara.

#264 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 31 December 2010 - 15:53

Mam pytanie do tych naklejek co podalas i malowania o co w tym chodzi? Masz moze fotki totalny koszt wyszedl 690??

#265 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 31 December 2010 - 17:29

jestem osobnikiem płci męskiej;) :mrgreen:

to zależy od wzoru drobne paski muszą być w formie naklejki...wszystko potem pokryte jest bezbarwnym lakierem.
Zapraszam do kontaktu ze sprzedającym carbon zone.

Na wiosnę go złożę to postaram się pochwalić;)

Pozdrawiam.

#266 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 31 December 2010 - 17:32

P.S: nazywam się kamil

#267 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 31 December 2010 - 17:42

Czy te "drobne" paski to chodzi Ci o wykonczenie ramy 3k 12k, ud, matt?? Tak to mam rozumiec?

#268 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 31 December 2010 - 17:48

Na wiosnę go złożę to postaram się pochwalić;)

A nie pokusiłbyś się o wrzucenie choć jednej fotki poglądowej takiej surowej, obklejonej ramy, tu na forum?

#269 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 31 December 2010 - 18:38

Galeria sprzedawcy Carbonzone http://s998.photobuc...nt=HPIM3274.jpg

#270 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 posts
  • SkądMirków/Wroclaw

Posted 01 January 2011 - 21:13

Mial ktos z Was probemy z przesylka od EMS od HF?Jenny wyslala paczke 23.12 co by sie zgadzalo,sadzac po trackingu.Wszyscy,ktorzy otrzymali przesylke od Jenny twierdza,ze szla mniej niz tydzien,dzisiaj mamy 01.01 i nic.Pomalu zaczynam sie denerwowac czy nie przetrzymuja jej na Urzedzie Celnym,ale wedlug trackingu nie doszla nawet do Polski.Wiem,ze byly swieta,sylwester,Nowy Rok i byc moze sie opoznia. :-(

#271 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 January 2011 - 00:14

...zaczynam sie denerwowac czy nie przetrzymuja jej na Urzedzie Celnym,ale wedlug trackingu nie doszla nawet do Polski.Wiem,ze byly swieta,sylwester,Nowy Rok i byc moze sie opoznia. :-(

Spokojnie poczekaj - sam zresztą sobie odpowiedziałeś (święta,sylwester)

#272 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1,204 posts
  • SkądN. Tomyśl

Posted 02 January 2011 - 06:44

Często jest z EMS, przynajmniej mnie to zawsze spotkało, ze tracking po przekroczeniu polskiej granicy nie jest prowadzony. Niby usługę przejmuje Pocztex, ale życie swoje a poczta swoje.

#273 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 02 January 2011 - 12:02

Okres swiat i nowego roku raczej nie sluzy temu ze przesylki szybko sa dostarczane. Swieta i ilosc przesylek temu raczej nie sluzy, a sprawdziles na stronce EMS gdzie jest paczka czy juz wyszla ze strefy celnej Chin? Jak dojdzie do pl to sprawdzaj na stronie pocztexu tam jest tez aktualizowana.

#274 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 posts
  • SkądMirków/Wroclaw

Posted 02 January 2011 - 16:45

Sprawdzam codziennie tu i tu.Przesylka wyszla z Chin 24.12 o godz.0.51 i od tamtej pory zadnych aktualizacji nie ma.Moze cos sie ruszy w przyszlym tygodniu.Obym mial racje,jak nie to zaczne dzwonic do poczty,moze czegos sie dowiem.

#275 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 02 January 2011 - 21:26

moja paczka też szła przez ems.
dopiero gdy paczka dotarła do Polski była aktualizacja trackingu na stronie ems.
Nie martw się o nic.....no o ile na cle nie posiedzi...choć wątpie

#276 monjac

monjac
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądP O L S K A

Posted 03 January 2011 - 01:51

Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie konkretnie dostanę taki rodzaj/kształt ramy jak i zarówno pomaluje jak w tej aukcji poniżej ramę szosową (chodzi mi o podanie firmy lub sprzedającego który już jest sprawdzony) - http://allegro.pl/ra...1388012708.html

Ponieważ jak łatwo się można domyśleć osoba która wystawia te ramy na sprzedaż nie ściąga ich z zagranicy w formie charytatywnej - tylko na pewno i to nie mało, po prostu zarabia - zarówno HF jak i Carbonzone (sprzedający polecani - sprawdzeni przez kupujących na tym forum) nie sprzedają identycznych kształtów podobnych do ram Pinarello (można powiedzieć że ta oferowana na allegro jest w 100 % identyczna jak oryginał wraz z malowaniem) - pytam ponieważ nie chcę przepłacić zaś zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć ewentualnie na inny cel - z góry wielkie dzięki

#277 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 January 2011 - 06:28

na 100% jest na amerykańskim ebay'u. Nie mam czasu poszukać, bo już spóźniony do roboty jestem :).
zdr.

#278 monjac

monjac
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądP O L S K A

Posted 03 January 2011 - 08:55

na 100% jest na amerykańskim ebay'u. Nie mam czasu poszukać, bo już spóźniony do roboty jestem :).
zdr.

właśnie chodzi mi o podanie konkretnej już sprawdzonej firmy która robi już kompleksowo ramę + malowanie - ponieważ tak jak już pisałem wcześniej ta oferowana w sprzedaży na allegro jest prawie jak nie w 100 % podobna do oryginału PINARELLO (ta sama geometria) - zaś podani i polecani tutaj na forum sprzedający z Chin bądź Tajwanu nie robią takich samych ram jak wymieniona powyżej firma (mają kompletnie inne tylne widełki) - po prostu nie chcę ryzykować może ktoś miał już styczność z innym sprzedającym który bez problemu robi to co chcę, plus nie ma problemu z wysyłką do Polski aby nie otrzymać niechcianego przez wszystkich CŁA.

#279 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 03 January 2011 - 12:37

Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie konkretnie dostanę taki rodzaj/kształt ramy jak i zarówno pomaluje jak w tej aukcji poniżej ramę szosową (chodzi mi o podanie firmy lub sprzedającego który już jest sprawdzony)

sprawdź na tej stronie
http://www.aliexpres...holesalers.html

#280 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 03 January 2011 - 15:16

Tu trochę piszą o Chinarello http://translate.goo...page=22&act=url

Reply to this topic