U mnie zakonczylo się na Zefal Air Profil XL. Nie wygląda to zle Problem ze znalezieniem podsiodłówki jest dużo większy
Napisano 28 marzec 2014 - 19:26
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 29 marzec 2014 - 07:00
Zawsze jest też pomarańczowy SKS
Napisano 31 marzec 2014 - 16:38
Miał ktoś do czynienia z tymi pompkami?
zefal air profil micro https://www.google.p...al.html;800;800
zefal viteo double action https://www.google.p...860218;680;1024
Proszę o pomoc w wyborze.
Napisano 31 marzec 2014 - 18:34
Micro jest bardzo fajna, ale raczej nie do szosówki. W MTB, crossach itd. spisuje się bardzo dobrze.
Z Viteo nie małem styku.
Jeżeli szukasz czegoś do szosy, polecam wersję LL albo FC02, obie moim zdaniem bardzo udane.
Napisano 31 marzec 2014 - 21:42
Zuby - jeśli jesteś z okolic wawy, to chetnię Ci pokażę. Jeśli masz Decathlon w swoim sąsiedztwie, to tam znajdziesz micro. Możesz wtedy w sklepie ją wypróbować na jakimś tribanie. Pozdr
Napisano 01 kwiecień 2014 - 19:55
Mam zefala micro i xl. Xl używałem w zeszłym roku i dawała radę. Po przebiciu w trasie mogłem dalej jechać. Używałem też do odstraszenie psów... Teraz do kieszonki zabieram micro (za mała na psy). Daje rade nabić tak, by dojechać te kilkadziesiąt km do domu na spokojnie. Ultra lekka, malutka, wystarcza, moim zdaniem, do awaryjnych działań.
Zuby - jeśli jesteś z okolic wawy, to chetnię Ci pokażę. Jeśli masz Decathlon w swoim sąsiedztwie, to tam znajdziesz micro. Możesz wtedy w sklepie ją wypróbować na jakimś tribanie. Pozdr
Miałem micro w dłoni, faktycznie jest bardzo lekka i mała. Coś nie chce mi się wierzyć, że dobija do 7 barów (przynajmniej tak producent twierdzi). U mnie w sklepie stacjonarnym kosztuje 68 zł.
Sprawdzałeś może ile zdołasz nabić barów?
Napisano 01 kwiecień 2014 - 19:59
Realnie ok. 5, powyżej tego opór robi się bardzo duży. To nie jest pompka do szosówki.Sprawdzałeś może ile zdołasz nabić barów?
Napisano 02 kwiecień 2014 - 15:28
Witajcie,
ja ze sobą wożę jako awaryjną pompkę Topeak RaceRocket HP, jest mała, wykonana z aluminium w technologii CNC
waga: 82 g
Wysokość pompki 18 cm
główka z wężykiem do Presty i Schradera
wydajność: 160 psi/11 bar (ale wiadomo pewnie tylko na papierze)
Pompka przeznaczona do szosy
Naprawdę ta pompka robi robotę i przy tym jest poręczna, i lekka.
Napisano 04 kwiecień 2014 - 18:19
Panowie, szukam bardzo budżetowej pompki do ok. 30 zł, nie wymagam od niej wiele, tak, żeby tylko napompować i pojechać do domu.Natknąłem się na coś takiego:
http://allegro.pl/ke...4096358643.html
Cena kusząca, ale nigdzie nie mogę znaleźć do ilu atmosfer mogę nią pompować, z tego co wiem to na szosie to dopiero tak od 3 atmosfer da w miarę jako tako jeździć.
#93 Gosc_marvelo_*
Napisano 04 kwiecień 2014 - 18:43
Jak za niecałą dychę jest to niezła pompka. Mam taką samą, tylko pod marką Kross. Kupiłem do górala, aby wozić ją ze sobą. Wykonanie i wygoda pompowania przyzwoite, a prawie nic nie waży. Kiedyś wypróbowałem z oponą szosową i nawet w granicach 6 atmosfer udało mi się nadymać, chociaż trzeba włożyć sporo siły.
Pewnym mankamentem jest utrudnione przekładanie zaworka w głowicy (presta/auto), gdy np. chcesz komuś użyczyć do napompowania koła z innym zaworem. Gołymi palcami się nie uda, trzeba wydłubać gumkę śrubokrętem lub jakimś patykiem.
Generalnie polecam. Jest szczelna, nie rozpada się przy pierwszym użyciu i pozwala uzyskać spore ciśnienie. W tej cenie chyba nic lepszego nie znajdziesz.
A w rękojeści można schować tubkę kleju i kilka łatek.
#94 Gosc_Goroce_Uda_*
Napisano 07 kwiecień 2014 - 23:31
LAZYNE HP DRIVE
Nie tak dawno patrzyłem na ten ranking w sprawie zakupu pompeczki dla mnie kupiłem lenzyne najwyżej oceniana.
Co moge powiedzieć może pierw zaczne od małych mankamentów jakie mnie napotkały przy stosowaniu tego urządzonka otóż raz zdażyło się że uciekało z niej powietrze, pin zatrzaskujący wysunął się z gniazda, rozbrałem wbiłem pin działa. Dzisiaj! pompka nie chciała nabierać powietrza rozkręciłem przetarłem szmatą elementy działa dalej. Można ją rozebrać na części pierwsze.
W sumie myśle że to najlepiej wydana stówa w ostatnim czasie.
pozdrawiam Mateusz
Napisano 07 kwiecień 2014 - 23:43
Po Twoim opisie nie wiem czy taka dobra skoro tyle z nią problemów. A gdy stanie się coś takiego w trasie jesteśmy udupieni.
- mikroos lubi to
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 08 kwiecień 2014 - 12:46
Widocznie Goroce_Uda trafił na jakiś felerny model.
Mi na jednych zawodach rozwaliła się pompka i postanowiłem kupić Lezyne HP Drive.
Nie miałem żadnych problemów z tą pompką i nabiłem nią prawie 7 atmosfer.
Testowałem wcześniej SKS Puro Deep Black i żeby nabić 5 atmosfer to się musiałem nieźle nameczyć.
Lezyne HP Drive polecam.
Napisano 08 kwiecień 2014 - 16:30
Widocznie Goroce_Uda trafił na jakiś felerny model.
Mi na jednych zawodach rozwaliła się pompka i postanowiłem kupić Lezyne HP Drive.
Nie miałem żadnych problemów z tą pompką i nabiłem nią prawie 7 atmosfer.
Testowałem wcześniej SKS Puro Deep Black i żeby nabić 5 atmosfer to się musiałem nieźle nameczyć.
Lezyne HP Drive polecam.
ja również polecam - mam nową jeśli ktoś szuka prosze pisać
Załączone pliki
Napisano 12 kwiecień 2014 - 10:03
Ależ jak najbardziej wymyślił - choćby Dahon takie stosuje
A tak na poważnie: osobiście bardzo niechętnie odkręcałbym sztycę tylko po to, żeby napompować koło. Kilkanaście awarii i masz całą sztycę tak porysowaną (fakt faktem, poniżej krawędzi ramy, ale jednak - przy odprzedaży miałbyś trudniej, a poza tym wielokrotnie zarysowany materiał staje się coraz słabszy), że szkoda gadać. Nie wspomnę już o tym, że mnie osobiście nie chciałoby mi się bawić w idealne utawianie sztycy po każdej naprawie.
- Julkos lubi to
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: szosa, pompka, lezyne, pompka reczna
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Pierwsza Szosa 5-6 Tyś.Napisany przez becow1 , 29 lip 2024 szosa, endurance, pierwsza szosa |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower do 3500zł? →
Pierwsza Szosa Dla Kobiety - Do 3000 ZłNapisany przez ocet-na-rower , 18 cze 2024 szosa, kobieta, rower, sensa |
|
||
Giełda →
Kupię →
Kross Vento 8.0 Rama 21 Cali Czy Jest Sensowna Konkurencja W Tym Przedziale Cenowym?Napisany przez wolf24 , 20 kwi 2024 szosa |
|
||
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
(Pompka Stacjonarna) Birzman The Pump 11 Bar / 160 Psi Wszystkie Zawory ! NowaNapisany przez adamDi2 , 30 sty 2024 pompka, bar, psi, birzman i 5 więcej |
|
||
Sponsorzy serwisu →
4-bike.pl →
Dlaczego Zalecane Jest Oklejanie Roweru Na Mokro?Napisany przez Tomek z 4-bike.pl , 19 mar 2023 folieochronne i 6 więcej |
|