Jump to content

Photo

Pompki Awaryjne

szosa pompka lezyne pompka reczna

418 replies to this topic

#101 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 posts
  • Skądwziąć na nowy rower?

Posted 12 April 2014 - 21:49

Zefal XL testowany już 2x - bez problemu nabija 8-9 bar.

#102 kubiako

kubiako
  • Użytkownik
  • 20 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 April 2014 - 12:18

Po przeczytaniu wątku decyzja padła na Blackburn AirStik SL i jestem mega zadowolony. pompka z wysyłka niecałe 60zł, długość pompki 15cm, średnica taka jak kciuk powoduje że do torby podsiodłowej wchodzi bez problemu. Nabicie 6-7 Bar bez większego problemu, większego ciśnienia nie testowałem bo moje opony i obręcze mogą nie wytrzymać. Gorąco polecam tę pompkę, głównie ze względu na wymiary.

Jedynym minusem jest pompowanie tylko presty co przy przejażdżce z kimś kto ma wentyl AUTO nie mamy możliwości pomocy. Ale do samej szosy oczywiście minusów brak  :)

#103 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 17 April 2014 - 13:35

Potwierdzam. Mega pompeczka.

#104 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 April 2014 - 20:48

Też ją mam. Do pełni szczęście brakuje tylko nieco większego miejsca na trzymanie dłoni przy wentylu bo można sobie paluchy przyszczypać podczas pompowania.

#105 marcin270

marcin270
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • SkądBorek Szlachecki

Posted 18 April 2014 - 18:25

Polecam BETO CRH 005. Cena 14,50 zł, długość 168 mm. Dzisiaj sprawdziłem ją na trasie; spokojnie nabiła 6 bar. Jeśli ktoś szuka taniej i małej pompki, którą można wsadzić do kieszonki to jest idealna!

#106 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 20 April 2014 - 19:49

tez polecam niskobudżetowe Beto, naprawdę przyzwoite za tą cenę...

#107 czlowiek2

czlowiek2
  • Użytkownik
  • 6 posts

Posted 21 April 2014 - 11:14

Panowie, szukam  bardzo budżetowej pompki do ok. 30 zł, nie wymagam od niej wiele, tak, żeby tylko napompować i pojechać do domu.Natknąłem się na coś takiego: 

http://allegro.pl/ke...4096358643.html

Cena kusząca, ale nigdzie nie mogę znaleźć do ilu atmosfer mogę nią pompować, z tego co wiem to na szosie to dopiero tak od 3 atmosfer da w miarę jako tako  jeździć.

Witam jeśli budżetowa ja zakupiłem sigma alfa jet troche duża ale niby według licznika jestem spokojnie nabić 8bar a i da rade jak się postara do 10 Jeśli nie przeszkadza ci montarz na ramę to polecam.

#108 ronizx

ronizx
  • Użytkownik
  • 62 posts

Posted 12 May 2014 - 09:01

Witam,

szukam pompki która da radę ,,nabić" 8,5 bara. Chciałbym żeby była mała i miała uchwyt do mocowania pod bidonem. Byłoby dobrze gdyby miała manometr i nie kosztowała więcej niż 60 zł.

Na razie znalazłem coś takiego: http://www.bikemia.c...uct/show/id/412 ale nie wiem do ilu ona jest bar. 

Dzięki, pozdrawiam

#109 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 posts

Posted 12 May 2014 - 14:32

Czy Blackburn AirStik SL ma opcje zacisniecia sie na wentylu podobnie jak Zefal AirProfil czy też najtansze Beto?

#110 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 12 May 2014 - 20:35

Pompując przechylasz lekko pompkę i tak zaciska. Nie ma jakiegoś cięgna do blokowania na wentylu.

#111 KSiedlaczek

KSiedlaczek
  • Użytkownik
  • 252 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 June 2014 - 18:26

http://www.decathlon...id_8303706.html

wiem, że to nie jest pompka awaryjna, ale nie wiedziałem, gdzie ją wrzucić, używa ktoś tej pompki? ile jest w stanie napompować? Na manometrze ma niby 10 atmosfer, ale ostatnio pompowałem czymś co miało 16 i przy 7 już odbijało  :-/

#112 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 posts
  • SkądGrodków

Posted 04 June 2014 - 09:06

To samo jest z licznikami samochodowymi... jeśli mogę taki przykład przytoczyć :D

Patrz raczej na to ile jest w stanie max napompować - taka wartośc powinna być podane w specyfikacji.

Pytaj w decathlonie o skuteczność a najlepiej  napompuj jakieś koło jeszcze w sklepie :D

"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński  :-D

#113 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,218 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 June 2014 - 09:23

http://www.decathlon...id_8303706.html

wiem, że to nie jest pompka awaryjna, ale nie wiedziałem, gdzie ją wrzucić, używa ktoś tej pompki? ile jest w stanie napompować? Na manometrze ma niby 10 atmosfer, ale ostatnio pompowałem czymś co miało 16 i przy 7 już odbijało  :-/

To raczej nie jest "pompka awaryjna "

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#114 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 posts

Posted 04 June 2014 - 09:31

w wątku obok - 'pompki stacjonarne' piszą m.in. o dmuchawkach b'twina z decathlonu

#115 KSiedlaczek

KSiedlaczek
  • Użytkownik
  • 252 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 June 2014 - 17:15

Dzięki ROZMIAR... wcale tego nie zauważyłem pisząc w swoim poście "wiem, że to nie jest pompka awaryjna" nie widziałem tamtego wątku a potrzebowałem pompki na szybko, ale dzięki za swoje celne spostrzeżenie :)

#116 KSiedlaczek

KSiedlaczek
  • Użytkownik
  • 252 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 June 2014 - 17:15

Dzięki ROZMIAR... wcale tego nie zauważyłem pisząc w swoim poście "wiem, że to nie jest pompka awaryjna" nie widziałem tamtego wątku a potrzebowałem pompki na szybko, ale dzięki za swoje celne spostrzeżenie :)

#117 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 395 posts
  • SkądReykjavík

Posted 05 June 2014 - 23:06

Samochodowy wentyl i śmigam przy albo niedaleko CPN - ów.

Oczywiście wożę ze sobą taką standardową, ale obecnie z przodu mam preste a z tyłu szrader-a i wiele nią nie zdziałam. Dodatkowo  mam wyciętego sztradera, żeby do kompresora podpiąć i przez preste walić  bary.             

:-P ;-)

#118 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 395 posts
  • SkądReykjavík

Posted 15 June 2014 - 22:12

No ale dzisiaj się nadziałem. :-?

Zajeżdżam na CPN, a tu kompresora nie ma, dobrze że chłopa we wsi spotkałem i pompki od woza pożyczyłem, ale coś się maszynka zacięła. Po godzinnej jeździe 5km/h, prawie na flaku, los się do mnie uśmiechną i spotkałem następnego, akurat w bramie stał. Mówię mu co i jak, a on że pompki nie ma ale....  ma kompresor :-P nabił mi powietrza, wentyl się odblokował i śmigałem se aż się ściemniać zaczęło.   :-o

Tak wiec... kompresory na stacjach to trzeba mieć pewne że są i działają ;-)

PS. dętki muszę pozmieniać na rowerowy wentyl, ale chyba w oponkę 23x700 nie będzie takowych. :-?    

#119 zielony01

zielony01
  • Użytkownik
  • 33 posts

Posted 19 June 2014 - 14:28

Co sądzicie o beto mp-036 do szosy i nie tylko jako awaryjna?

#120 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 posts
  • Skąddolny slask

Posted 18 July 2014 - 15:21

Szukam malej pompki awaryjnej. Czytalem , ze niektorzy woza w kieszonce kolarskiej, najmniejsza jaka znalazlem to :

Nana Carbon BARBIERI  14 cm Ci co uzytkuja da rade napompowac kolo zeby tylko jakos dojechac?

Ew. Blackburn AirStik SL - ale ta ma 16cm to w niektorych mniejszych kieszonkach moze wystawac ( albo na styk:) )

Reply to this topic

Also tagged with one or more of these keywords: szosa, pompka, lezyne, pompka reczna