Na chwilę obecną z listy wynika, że są chętni na komplety w ilościach 30+ a to już wystarczy żeby była dobra cena.
Co do Santini, model Sleek z tego roku ma dość długie rekawki, przynajmniej do połowy bicepsa i faktura materiału z przodu jest "gęsta". [...] Całe czarne spodenki nigdy bym nie powiedział, że są nie od kompletu czegokolwiek, wprost przeciwnie, pasują do wszystkiego
"Dość długie" to pojęcie względne. Jak dla mnie są za krótkie a nie ma możliwości przedłużania i skracania w indywidualnych kompletach. Można jedynie zamówić wszystkie przedłużone lub skrócone.
O vitesse można powiedzieć z czystym sumieniem, że ma długie rękawki i nogawki, a mimo to ja biorę dla siebie koszulkę 3 z rękawami + 3 cm.
Całe czarne pasują własnie do wszystkiego a jak wiadomo jak coś jest do wszystkiego to jest do ...
Galeria z pierwszej strony nie działa (404)
Jeszcze ktoś ma problemy z otworzeniem tego linka? Sprawdzałem na 2 komputerach i u mnie działa.
@uraz, być może w przypadku zamówienia u Vitesse i ponad 5 chętnych na tę opcję można będzie dopisać do zamówienia dodatkowo całe czarne spodenki? Do kiedy trwa ankieta/zostanie podjęta decyzja co do producenta?
Jest taka opcja ale zapłacisz wtedy jak na 5 szt. a nie jak za 30 Ankieta trwa do odwołania, nie jest decyzyjna. Myślę że początek listopada to czas na taką decyzję
Czy jest możliwość wymiany ubrania na inny rozmiar jeśli się okaże, że nie pasuje?
Uroki zamówień indywidualnych - brak możliwości zwrotu/wymiany.
Pytanie: czy wszyscy wybieramy model spodenek i wkładkę taka sama czy każdy wybiera?
Zależy od producenta. W Vitesse jest wybór, w Santini nie ma, w Raso itp. nie mam pojęcia.
a jaka była by cena za komplet: koszulka+spodenki?
Vitesse w okolicach 350 zł, Santini 450+ (z naciskiem na +), Raso jeszcze nie wiem.
Raso tańsze niż vitesse?
Wątpię. Przynajmniej 2 lata temu nie było tańsze. Dodatkowo w Vitesse szybko spadały ceny wraz ze wzrostem wielkości zamówienia a w Raso nie bardzo. Między np 5 kompletów a 30 kompletów była różnica dosłownie kilka zł (może teraz jest inaczej - zobaczymy)
Jak dla mnie najlepsza wkładka ever to Santini NAT (nie testowałem tej nowej wkładki C3)
NAT jest bardzo fajna. C3 to taki "gruby pampers" jak w vitesse (miałem w domu nawet jak dobrze pamiętam wrzucałem na forum zdjęcia)
[...] jesli chodzi o Santini i ich zestaw sprzed 2óch lat, który tutaj zamawialiśmy to koszulka faktycznie świetna, najlepsza jaką mam, natomiast spodenki jak dla mnie tragedia, fatalne ściągacze, które w ogóle się nie trzymają ciała i fatalna wkładka, w której po prostu nie da się jeździć na dłuższe dystanse.
W pierwszym zamówieniu z Santini ściągacze były faktycznie nienadające się do użycia, w drugim zamówieniu (Sleek 2) ściągacze były ok. Wkładki to sprawa indywidualna. NAT są cienkie ale jak dla mnie nie ma problemu żeby ich używać na trasach nawet 200 km bez zsiadania z roweru. Powiem nawet, że dla mnie są wygodniejsze niż pampersy z Vitesse.