mikroos, dnia 16 Paź 2019 - 10:29, napisał: 
Czy Time to SPD-SL? Nie przypominam sobie.
Czepiasz się szczegółów
- ten sam typ pedału: znaczy się szosowe, a że faktycznie wpinają się lepiej niż shimanowskie, no cóż, za to mają inne wady.
grzesiek32, dnia 16 Paź 2019 - 16:22, napisał: 
Time jest niezły w użytku ,lekki,największa powierzchnia styku itd ale żywotność bloków to jakiś kiepski żart. Je można zaciorać w dwa miesiące i cieszyc się faktem że przy nie małej cenie jak na bloki, można sobie gdzieś na drugim końcu RP zamówić przez internet, bo przecież żadna poważna stacjonarka z jakichś powodów ich nie prowadzi
U mnie wytrzymują długo. Ale do chodzenia mam nakładki na bloki, tyle tylko, że kupione parę lat temu i teraz nie sposób ich dostać. Szkoda, bo bardzo praktyczne, jakbym miał się na 3 piętro wdrapywać bez tego, to chyba zmieniałbym buty na dole.
Cena na bloki też z kosmosu, jakby to był wyrób klasy premium. A nie jest. Ostatnio zamawiałem w Chinach, przy dwóch parach 3 dychy z małym hakiem za parę. W porównaniu do cen w Polsce to tanio, ale do cen chińskich bloków time/shimano ciągle drogo. Lubię Time z uwagi na naturalne ustawianie stopy bez kombinacji, ale być może nastąpi kiedyś czas na przejście na looko podobne. Fakt bloki dość szybko się zużywają, ale tanie jak barszcz (w porównaniu do timowskich).