Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sztywne podjazdy ....

88 odpowiedzi w tym temacie

#81 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpień 2010 - 21:36

Dziękitransatlantyk, :-D

#82 podjazdy

podjazdy
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 sierpień 2010 - 00:17

Na bikestatsie jest relacja "wilka", wynika z niej, że jest tam właśnie remont, ale podjechali jakoś :-)

No, miło widzieć, że wreszcie remontują. W 2006 r. jechało się po jakiś drewnianych kładkach przełożonych nad wyrwami w asfalcie koło potoku spływajacego z Doliny Wielickiej ... widocznie poczekali z remontem 6 lat aż erozja po kalamicie się skończyła

http://www.lesytanap...ky/kalamita.php

#83 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpień 2010 - 22:13

Ja dzisiaj chciałem podjechać Velickie Pleso, ale spotkało mnie rozczarowanie. Otóż przyjechałem z Zakopca do Polianki (specjalnie :cry: ), a tu znak zakaz wjazdu rowerów.
Nie chciałem ryzykować i sprawdzać czujność słowackich służb. Macie jakieś doświadczenia w temacie pomijania takich znaków po tamtej stronie Tatr?
Czy ten znak był tam wcześniej?

#84 podjazdy

podjazdy
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 sierpień 2010 - 13:04

Ja dzisiaj chciałem podjechać Velickie Pleso, ale spotkało mnie rozczarowanie. Otóż przyjechałem z Zakopca do Polianki (specjalnie :cry: ), a tu znak zakaz wjazdu rowerów.
Nie chciałem ryzykować i sprawdzać czujność słowackich służb. Macie jakieś doświadczenia w temacie pomijania takich znaków po tamtej stronie Tatr?

5 minut pracy w google ujawnilo, ze znak zwiazany jest z remontem drogi.
http://www.tatry.sk/...ka-sliezsky-dom

Mysle, ze jego zignorowanie nie przysporzy problemow - nadal jest to oficjalna trasa rowerowa TANAP.
Natomiast proba obejrzenia na rowerze doliny Jaworowej gdzie rowniez stoi taki znak i nie jest to trasa rowerowa zakonczyla sie rozmowa ze sluzba lesna i wynegocjowanym pozwoleniem na wjazd do polany i z powrotem, z zaznaczeniem ze "powinien byc mandat, ale skoro widac bylo ze jestem z daleka (sakwy itp.). to zrobi wyjatek" :-)

#85 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpień 2010 - 17:45

podjazdy, teraz wszystko jasne widać, że nie tylko ja się tam zawiodłem przez ten remont

#86 bradi

bradi
  • Użytkownik
  • 76 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpień 2010 - 17:56

Jechałem ten podjazd na początku lipca i na drodze nie było żywego ducha, nie mówiąc o stróżach porządku :). Fajny wysokogórski klimat jest na tej drodze, można się poczuć jak w Alpach

PS Witam wszystkich na forum :)

#87 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 sierpień 2010 - 16:11

bradi, to chyba się jeszcze skuszę na V.Pleso w tym roku jak pogoda dopisze ;-)

#88 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 29 sierpień 2010 - 19:49

Na bazie tematu map do planowania treningów:
Coś dla maniaków wykresów wysokościowych: http://www.climbbybike.com
Tu
w wyszukiwarce można zapodać co chcemy wyszukać na całym świecie - w Polsce jest póki co 10 wykresów podjazdów, ale może ktoś z Was doda nowy?

Np. tak wygląda Przełęcz Karkonoska :
Dołączona grafika

A tak Okraj :
Dołączona grafika

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#89 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 01 wrzesień 2010 - 17:20

Ja zamieszczam wykres podjazdu na Ochodzitą bocznymi drogami z Istebnej Zaolzia:
http://forum.superma...b61669ce2bfb961

Dodaj odpowiedź