Jump to content

Photo

Liczyrzepa Karpacz 18-09-2010

89 replies to this topic

#21 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 08 September 2010 - 10:44

Nie kuś :!: Mega jest w sam raz dla takich jak My, z dolin, gdzie największe wzniesienie można pokonać na siedząco:) Pozdrawiam

Nie marudź. Jam jest człowiek znad morza, co to gór się nie boi ;) Ty też nie pękaj!

Z resztą Panowie - wszystko zależy od tego jak się jeździ, a raczej po co się jeździ.
Na pudło nie liczę, bo mam świadomość, że są o wiele lepsi (te same nazwiska na każdym z maratonów). Liczy się fun, a jak przy okazji uda się wykręcić dobry czas, czy też miejsce blisko czołowej stawki, to tym większa satysfakcja. Ale nic poza tym.
Ja przynajmniej, jak juz wybieram się na maraton w góry, to jade na maxa (maxa trasy a nie możliwości organizmu, bo wiadomo - na GIGA trzeba inaczej rozłożyć siły niż na krótki i szybki MINI, gdzie własnie maxa można z siebie dać, aż płuca palą), bo skoro dylam ciapągiem przez całą Polskę, to nieekonomicznie byłoby pojechać na dystansie MINI.
Wybieram się w góry, żeby nacieszyć się tym, czego mi nad morzem brakuje.
Tym bardziej, że (jak pisałem wcześniej) za tą samą cenę jest 3 razy więcej zabawy na GIGA. Tak więc zachecam wszystkich do GIGA. Spróbować można - to nie boli ;-)
Ale to już zależy od upodobania osobistego, prawda? ;)

#22 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 08 September 2010 - 10:47

travisb, jedz do Karpacza rowerem a nie pociągiem ;) i pamiętaj że to są góry :)

u2250y2014v3.gif

#23 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts

Posted 08 September 2010 - 10:53

travisb, jedz do Karpacza rowerem a nie pociągiem ;) i pamiętaj że to są góry :)

Rowerem bym pojechał, ale nie dostanę tak długiego urlopu w pracy (jedynie piątek mogę mieć wolny) :P
Pamiętam, że to góry - dlatego tam jadę! ;)

#24 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 posts
  • SkądWLKP

Posted 08 September 2010 - 10:57

travisb Zgadzam się z Tobą w 100%, bardzo ładnie to wszystko napisałeś!! Nic dodać nic ująć.

Ja mimo wszystko pozostaję przy mega :mrgreen: chociaż wiadomo, że na pudło nie ma szans ale może uda się wykręcić w miarę dobry czas! Jedyne czego się boję to zjazdów...

#25 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 08 September 2010 - 18:22

Virenque, orlinek... nie wiem skąd wziąłem okraj :-> mój błąd ;-)

bynajmniej... dzisiaj wyjechałem na szose bo dość ciepło i bez deszczu to nawet forma jest :-D utrzymać jeszcze 1,5 tygodnia !!!

#26 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 September 2010 - 20:04

hmmmmmmm pozwolę się wtrącić:) wober nie masz innej opcji jak jechać z nami, mini jest dla dzieci i starszych Panów :mrgreen: (chociaz Ci pewnie pojadą giga :lol: )

No tom wyjścia nie mam. Zabije was jak się porzygam i zdechnę ;)

Ja pod górę, Ty na płaskim :)

Stoi. To ty i xubix ciągniecie 100km a ja i Bartuś 20km ;)
Oczywiście my zaczynamy bo jak to na dziadków przystało potem zastawki w sercach mogą źle pracować ;)

ps. jak popada to zjazdy bedą jakąś masakrą ;>

ps. na bank we wtorek zrobię rekonesans trasy mega to dam znać co i jak ;)

#27 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 08 September 2010 - 20:28

xubix, jak Wober i Bartuś zaczną znowu 47 pod wiatr i tyle będzie :D

u2250y2014v3.gif

#28 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 09 September 2010 - 08:58

Pojedziecie końcówkę Orlinka to się posracie, bo to zaraz na początku, a 12% robi swoje. ;-)

#29 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 posts
  • SkądWLKP

Posted 09 September 2010 - 09:18

Pojedziecie końcówkę Orlinka to się posracie, bo to zaraz na początku, a 12% robi swoje. ;-)

Nic tylko się cieszyć z tego faktu, lubię takie wyzwania!! Posrać to się nie zamierzam :mrgreen:

#30 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 09 September 2010 - 09:49

Nic tylko się cieszyć z tego faktu, lubię takie wyzwania!! Posrać to się nie zamierzam :mrgreen:

jakby co mam tanio do opylenia pieluchy z tetry :-P

#31 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 09 September 2010 - 09:52

:mrgreen:
Powodzenia chłopaki, dobrze rozłużcie siły, trzymam kciuki. Jakbym wcześniej nie zakończył sizonu..

#32 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 09 September 2010 - 16:02

dobrze ,że orlinek na początku jest i siły jeszcze będą :lol:

#33 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 09 September 2010 - 19:55

Krisu jak masz możliwość to weź ze sobą trenażer i się rozgrzej dobrze przed startem bo jak bez rozgrzewki od razu pojdzie podjazd to cieżko będzie;/

u2250y2014v3.gif

#34 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 09 September 2010 - 23:28

Może w końcu uda nam się spotkać w parę osób.
Będę tam w piątek wieczorem.

#35 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts

Posted 09 September 2010 - 23:48

Malik, ja też będę w piątek, ale już od ok południa. Pewnie zajadę do biura ok 18 na odprawę i po numerek. Można tam się jakoś spiknąć, albo w sobotę po dekoracjach w celu uzupełnienia mikroelementów, w bardziej kameralnym gronie i miejscu ;-)

#36 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 10 September 2010 - 05:41

Jakby co to najprawdopodobniej ja też będę koło południa już w Karpaczu..
Długi i wysoki w okularach - w czapie żółto zielonej INTERKOLu :mrgreen:

#37 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 September 2010 - 14:11

Dziś objechałem początek trasy. Orlinek nie jest taki straszny w zależności jakie tempo podyktują koksy na początku ;)
Podjazd wyszedł jakies 2.7km potem dwie hopki i mega długi zjazd aż do Podgórzyna. Sporo tam ostrych zakrętów i piasku treba będzie uważać na zjazdach. Jutro powinno mi się udac objechać całą mega (autem) i zaznaczyć newralgiczne punkty.

#38 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 September 2010 - 14:45

Wober najbardziej trzeba uważać na zjeździe z Przełęczy Zachełmskiej, czyli tego za podjazdem który właściwie zaczyna się w Podgórzynie, jest wąsko i ostatnio było dużo piachu.
Orlinek to nie jest jakiś straszny podjazd, szczególnie że atakować będziemy go z centrum Karpacza więc naprawdę krótko :)
pzdr

#39 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 15 September 2010 - 09:18

Orlinek to pikuś ;-) ... za pierwszym razem :-D Za drugim razem będzie pewnie nieco gorzej.

Pogoda na sobotę ma być zacna... słoneczko... i ... o 8 rano temperatura +4 (odczuwalna -1.8) :-D :mrgreen:
Coś słabo widzę swoją jazdę na dystansie giga. Ostatnio mało jeżdżę :-/ Przyjechać na pewno przejadę, ale pytanie w jakim czasie. Zresztą kto by się tym przejmował, najważniejsza jest dobra atmosfera, frajda z jazdy itd. ;-)

#40 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts

Posted 15 September 2010 - 10:50

Przyjechać na pewno przejadę, ale pytanie w jakim czasie. Zresztą kto by się tym przejmował, najważniejsza jest dobra atmosfera, frajda z jazdy itd.

Dobrze gada! Polać mu! :D
Ja też na luzie podchodzę do tego maratonu (jak z resztą do każdego).
Najważniejsze, że będzie sucho. Ciepłe porcięta się naciągnie na tyłek, jakąś bluzę i będzie gitara ;)

Reply to this topic