Liczyrzepa Karpacz 18-09-2010
Started By
GrzegorzP
, 01 wrz 2010 23:14
89 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 wrzesień 2010 - 11:24
Sucho może i będzie, ale na pewno nie rano ;-) O ile na podjazdach to wsio ryba o tyle na zjazdach może być nieciekawie.
Napisano 15 wrzesień 2010 - 16:08
xubix, może wymieńmy się nr tel albo umówmy się jeszcze przed wyjazdem na konkretną godzinę i konkretne miejsce.
Grzegorz, na miejscu bez problemu coś znajdziesz, ale lepiej wcześniej podzwonić żeby później nie tracić czasu na szukanie.
Ja mogę polecić miejscówkę na przeciwko stadionu po drugiej stronie ulicy na prawo od sklepu spożywczego. Bezpośrednio za tą miejscówką jest wjazd na ich parking z którego jest widok na Śnieżkę.
Grzegorz, na miejscu bez problemu coś znajdziesz, ale lepiej wcześniej podzwonić żeby później nie tracić czasu na szukanie.
Ja mogę polecić miejscówkę na przeciwko stadionu po drugiej stronie ulicy na prawo od sklepu spożywczego. Bezpośrednio za tą miejscówką jest wjazd na ich parking z którego jest widok na Śnieżkę.
Napisano 15 wrzesień 2010 - 20:15
Objechałem dziś trasę "Mega". Co prawda autem ale i tak zdążyłem się pogubić. W dwóch przypadkach nie wiem czy przejechaliśmy trasę prawidłowo. Wyjazd z Jeleniej na Wojanów nie wiem czy dobrze pojechaliśmy. Kierunek z Karpnik na Strużnica szkoda że nie ma fotki w Karpnikach że trzeba nie jechać główną
Jakość asfaltów określę jako więcej niż dobre. Są elementy gdzie trzeba manewrować i trochę potrzęsie ale tragedii nie ma (jak w Kołobrzegu )
Opisałem sporo na trasie rzeczy jak ktoś będzie chciał w piątek mogę się podzielić. Jest sporooooo górek jak to w górach i przyznam że będzie ostro......
Końcówka i podjazd ulicą granitową chyba po ponad setce da w kość, oj da
O zjazdach powiem tylko że mnóstwo jest zakrętów i trzeba będzie uważać na "gleby". Dużo piasku przez deszcze i spływającą wodę ale jak ktoś umie to pewnie nadrobi kilka minut jak oczywiście nie będzie jakoś strasznie mokro bo jak popada to ....bój się Boga
Jakość asfaltów określę jako więcej niż dobre. Są elementy gdzie trzeba manewrować i trochę potrzęsie ale tragedii nie ma (jak w Kołobrzegu )
Opisałem sporo na trasie rzeczy jak ktoś będzie chciał w piątek mogę się podzielić. Jest sporooooo górek jak to w górach i przyznam że będzie ostro......
Końcówka i podjazd ulicą granitową chyba po ponad setce da w kość, oj da
O zjazdach powiem tylko że mnóstwo jest zakrętów i trzeba będzie uważać na "gleby". Dużo piasku przez deszcze i spływającą wodę ale jak ktoś umie to pewnie nadrobi kilka minut jak oczywiście nie będzie jakoś strasznie mokro bo jak popada to ....bój się Boga
#47 Gosc_smoła_*
Napisano 15 wrzesień 2010 - 21:53
ja tą trasę przejechałem rowerem tydzień temu, tylko właśnie, że jak już wracałem do karpacza było ciemno, przegapiłem zjazd w lewo na granitową i dojechałem do głównej i na stadion... także ostatni podjazd niestety poznam dopiero w sobotę :] już nie mogę się doczekać ;]
Napisano 16 wrzesień 2010 - 06:01
Panowie,powodzenia jeśli pogoda nie dopisze to proszę spokojnie na zjazdach .
Trzeba wrócić do domu bez szlifów na koniec sezonu.
Ja zdam relację z Velo Carpathica w końcu to pod moim nosem
więc grzechem byłoby opuścić taką imprezę troszkę trasa za długa ale co tam
byle nie lało .Prognozy są optymistyczne choć dzisiaj pucuje niestety :-(
Pozdrawiam Marcin .
Trzeba wrócić do domu bez szlifów na koniec sezonu.
Ja zdam relację z Velo Carpathica w końcu to pod moim nosem
więc grzechem byłoby opuścić taką imprezę troszkę trasa za długa ale co tam
byle nie lało .Prognozy są optymistyczne choć dzisiaj pucuje niestety :-(
Pozdrawiam Marcin .
Napisano 16 wrzesień 2010 - 11:40
Siemka, mam pytanie:
Czy wydawanie numerów w sobotę rano idzie jakoś sprawnie na ogół czy można się zestresować?
Czy jeżeli jest to stresujące ktoś z forowiczów mógłby mi to ewentualnie odebrać jutro i oddać w sobotę przed startem?
W jakiej postaci są te numerki? Zipami się gdzieś je przyczepia, w którym miejscu?
Pytam, ponieważ nie startowałem nigdy na szosie, a nie mogę znaleźć dla siebie transportu na MTB do Ustronia, za to mogę przyjechać do Karpacza, ale w sobotę rano dopiero. Niestety start tutaj nie jest o 11 tylko o 8 i nie wiem czy się wyrobię z tym wszystkim.
Żeby wystartować w musiałbym się dzisiaj zarejestrować i puścić przelew co by był na jutro.
Czy wydawanie numerów w sobotę rano idzie jakoś sprawnie na ogół czy można się zestresować?
Czy jeżeli jest to stresujące ktoś z forowiczów mógłby mi to ewentualnie odebrać jutro i oddać w sobotę przed startem?
W jakiej postaci są te numerki? Zipami się gdzieś je przyczepia, w którym miejscu?
Pytam, ponieważ nie startowałem nigdy na szosie, a nie mogę znaleźć dla siebie transportu na MTB do Ustronia, za to mogę przyjechać do Karpacza, ale w sobotę rano dopiero. Niestety start tutaj nie jest o 11 tylko o 8 i nie wiem czy się wyrobię z tym wszystkim.
Żeby wystartować w musiałbym się dzisiaj zarejestrować i puścić przelew co by był na jutro.
Napisano 16 wrzesień 2010 - 20:27
Jasna.. a raczej zimna... dupa! Temp ma być w okolicach 10st w ciągu dnia :-/
Napisano 17 wrzesień 2010 - 07:44
Ja polecam hotel AS, miła obsługa, pozwalają trzymać rower pod kluczem w narciarni, sauna (15zł/godz.), siłownia. Płatnie masaże jakieś kąpiele w bąbelkach i cały ten wellness.
Pokoje czyste, ciepłe, internet, tv. Chyba mają pokoje 1-osobowe, proponuję zadzwonić.
[/list]
Pokoje czyste, ciepłe, internet, tv. Chyba mają pokoje 1-osobowe, proponuję zadzwonić.
[/list]
Napisano 17 wrzesień 2010 - 09:13
CHWDPogodzie.
Połowa mojej ekipy się rozchorowała i na 99% nie jedziemy.
Do tego jeszcze jest zajebista pogoda. SZLAG BY JĄ TRAFIŁ!!!
Połowa mojej ekipy się rozchorowała i na 99% nie jedziemy.
Do tego jeszcze jest zajebista pogoda. SZLAG BY JĄ TRAFIŁ!!!
Napisano 17 wrzesień 2010 - 17:23
Mam jeszcze jedno pytanie.
W regulaminie znalazłem taki zapis:
"Każdy uczestnik jest zobowiązany do podpisania oświadczenia o swoim stanie zdrowia lub przedstawienia zaświadczenia od lekarza o braku przeciwwskazań zdrowotnych do uprawiania długodystansowej jazdy rowerem. Jednolity, stosowany na wszystkim imprezach cyklu Pucharu Polski wzór oświadczenia opublikowany jest na stronie internetowej: www.supermaraton.org"
Nie wiem czy to jest faktycznie potrzebne czy nie, ale i tak nie mogę tego znaleźć, może ślepy jestem. Ktoś pomoże?
W regulaminie znalazłem taki zapis:
"Każdy uczestnik jest zobowiązany do podpisania oświadczenia o swoim stanie zdrowia lub przedstawienia zaświadczenia od lekarza o braku przeciwwskazań zdrowotnych do uprawiania długodystansowej jazdy rowerem. Jednolity, stosowany na wszystkim imprezach cyklu Pucharu Polski wzór oświadczenia opublikowany jest na stronie internetowej: www.supermaraton.org"
Nie wiem czy to jest faktycznie potrzebne czy nie, ale i tak nie mogę tego znaleźć, może ślepy jestem. Ktoś pomoże?