Skocz do zawartości

Zdjęcie

Liczyrzepa Karpacz 18-09-2010

89 odpowiedzi w tym temacie

#41 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 15 wrzesień 2010 - 11:24

Sucho może i będzie, ale na pewno nie rano ;-) O ile na podjazdach to wsio ryba o tyle na zjazdach może być nieciekawie.

#42 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 15 wrzesień 2010 - 15:32

panowie.. spotkajmy się :mrgreen:

#43 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 15 wrzesień 2010 - 15:51

Jak wygląda sprawa noclegów w Karpaczu ? Znajde coś na miejscu ?- a może znacie jakiś niedrogi nocleg blisko bazy maratonu?

#44 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 15 wrzesień 2010 - 16:08

xubix, może wymieńmy się nr tel albo umówmy się jeszcze przed wyjazdem na konkretną godzinę i konkretne miejsce.

Grzegorz, na miejscu bez problemu coś znajdziesz, ale lepiej wcześniej podzwonić żeby później nie tracić czasu na szukanie.
Ja mogę polecić miejscówkę na przeciwko stadionu po drugiej stronie ulicy na prawo od sklepu spożywczego. Bezpośrednio za tą miejscówką jest wjazd na ich parking z którego jest widok na Śnieżkę.

#45 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 15 wrzesień 2010 - 16:27

GrzegorzP, bardzo blisko jest moja "królowa karkonoszy" :-P

#46 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 wrzesień 2010 - 20:15

Objechałem dziś trasę "Mega". Co prawda autem ale i tak zdążyłem się pogubić. W dwóch przypadkach nie wiem czy przejechaliśmy trasę prawidłowo. Wyjazd z Jeleniej na Wojanów nie wiem czy dobrze pojechaliśmy. Kierunek z Karpnik na Strużnica szkoda że nie ma fotki w Karpnikach że trzeba nie jechać główną ;)
Jakość asfaltów określę jako więcej niż dobre. Są elementy gdzie trzeba manewrować i trochę potrzęsie ale tragedii nie ma (jak w Kołobrzegu :))
Opisałem sporo na trasie rzeczy jak ktoś będzie chciał w piątek mogę się podzielić. Jest sporooooo górek jak to w górach i przyznam że będzie ostro......
Końcówka i podjazd ulicą granitową chyba po ponad setce da w kość, oj da ;)
O zjazdach powiem tylko że mnóstwo jest zakrętów i trzeba będzie uważać na "gleby". Dużo piasku przez deszcze i spływającą wodę ale jak ktoś umie to pewnie nadrobi kilka minut jak oczywiście nie będzie jakoś strasznie mokro bo jak popada to ....bój się Boga :)

#47 Gosc_smoła_*

Gosc_smoła_*
  • Gość

Napisano 15 wrzesień 2010 - 21:53

ja tą trasę przejechałem rowerem tydzień temu, tylko właśnie, że jak już wracałem do karpacza było ciemno, przegapiłem zjazd w lewo na granitową i dojechałem do głównej i na stadion... także ostatni podjazd niestety poznam dopiero w sobotę :] już nie mogę się doczekać ;]

#48 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 16 wrzesień 2010 - 06:01

Panowie,powodzenia jeśli pogoda nie dopisze to proszę spokojnie na zjazdach .
Trzeba wrócić do domu bez szlifów na koniec sezonu.
Ja zdam relację z Velo Carpathica w końcu to pod moim nosem
więc grzechem byłoby opuścić taką imprezę troszkę trasa za długa ale co tam
byle nie lało .Prognozy są optymistyczne choć dzisiaj pucuje niestety :-(

Pozdrawiam Marcin .

#49 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 wrzesień 2010 - 11:40

Siemka, mam pytanie:
Czy wydawanie numerów w sobotę rano idzie jakoś sprawnie na ogół czy można się zestresować?
Czy jeżeli jest to stresujące ktoś z forowiczów mógłby mi to ewentualnie odebrać jutro i oddać w sobotę przed startem?
W jakiej postaci są te numerki? Zipami się gdzieś je przyczepia, w którym miejscu?

Pytam, ponieważ nie startowałem nigdy na szosie, a nie mogę znaleźć dla siebie transportu na MTB do Ustronia, za to mogę przyjechać do Karpacza, ale w sobotę rano dopiero. Niestety start tutaj nie jest o 11 tylko o 8 i nie wiem czy się wyrobię z tym wszystkim.

Żeby wystartować w musiałbym się dzisiaj zarejestrować i puścić przelew co by był na jutro.

#50 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 16 wrzesień 2010 - 14:04

heavy_puchatek, są dwa numerki.. jeden na kierownice [mocowanie w komplecie] i jeden z czipem najprawdopodobniej - na plecy agrafkami.. również są w komplecie..

wydawanie numerów idzie sprawnie ,więc nie masz się co bać :)

#51 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 wrzesień 2010 - 15:05

To wysłałem przelew i jadę mega :)

#52 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 16 wrzesień 2010 - 20:27

Jasna.. a raczej zimna... dupa! Temp ma być w okolicach 10st w ciągu dnia :-/

#53 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 17 wrzesień 2010 - 05:14

No to.. do zobaczyska w Karpaczu :)

Ja sobie właśnie wyjeżdżam :)
Jakby co.. czarno czerwona merida :lol: s

#54 Gosc_smoła_*

Gosc_smoła_*
  • Gość

Napisano 17 wrzesień 2010 - 06:14

gdzie polecacie pójść za noclegiem dla 1 osoby - przyjeżdzam dzisiaj sam ok. 18stej

mam nadzieję że znajdzie się ktoś chętny na wieczorną spokojn ąwspinaczkę na orlinek ;]

#55 Akademicki

Akademicki
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 17 wrzesień 2010 - 07:44

Ja polecam hotel AS, miła obsługa, pozwalają trzymać rower pod kluczem w narciarni, sauna (15zł/godz.), siłownia. Płatnie masaże jakieś kąpiele w bąbelkach i cały ten wellness.

Pokoje czyste, ciepłe, internet, tv. Chyba mają pokoje 1-osobowe, proponuję zadzwonić.
[/list]

#56 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 17 wrzesień 2010 - 09:13

CHWDPogodzie.

Połowa mojej ekipy się rozchorowała i na 99% nie jedziemy.

Do tego jeszcze jest zajebista pogoda. SZLAG BY JĄ TRAFIŁ!!!

#57 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 wrzesień 2010 - 12:51

Powodzenia Panowie i Panie :) Szczególnie trzymam kciuki za koleżankę! Dajcie znać, jak poszło :)

#58 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 17 wrzesień 2010 - 17:23

Mam jeszcze jedno pytanie.
W regulaminie znalazłem taki zapis:

"Każdy uczestnik jest zobowiązany do podpisania oświadczenia o swoim stanie zdrowia lub przedstawienia zaświadczenia od lekarza o braku przeciwwskazań zdrowotnych do uprawiania długodystansowej jazdy rowerem. Jednolity, stosowany na wszystkim imprezach cyklu Pucharu Polski wzór oświadczenia opublikowany jest na stronie internetowej: www.supermaraton.org"

Nie wiem czy to jest faktycznie potrzebne czy nie, ale i tak nie mogę tego znaleźć, może ślepy jestem. Ktoś pomoże?

#59 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 wrzesień 2010 - 20:00

Oświadczenie podpisujesz przez odebraniem numerka ;)

#60 Kaspro

Kaspro
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 18 wrzesień 2010 - 18:57

super było :-) Orlinek okazał się nie taki straszny, za to ten podjazd gdzie na tej wielkiej łące pasły się krowy fantastyczny, mega akurat było w sam raz na giga bym umarł ze szczęście.

Dodaj odpowiedź