Z innej kategorii. Przypadkiem ostatnio zauważyłem że przy potrząśnięciu e500 wnętrzności w środku się poruszają . Uderzać z tym do dystrybutora czy jest to zgodne z "umową"?
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 19 January 2015 - 22:09
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 20 January 2015 - 06:34
Jak u was bylo w przypadku reklamacji akcesoriow... np GSC-10, czy serwis kazal wam wysylac uszkodzony czujnik, czy wystarczylo wyslac reklamacje z dowodem zakupu i przysylali nowy? Ktos wczesniej, chyba Wiki nie musial nic wysylac?
Reklamowałem opaskę do czujnika HR.
Za pierwszym razem wystarczył skan dowodu zakupu i bardzo szybko
dostałem nową (podobno lepszą ;-) bo Premium) opaskę bezpośrednio z (chyba) Holandii.
Gdy reklamowałem ponownie (nota bene tę samą opaskę ;-) ) powołałem się na numer
reklamacji/zamówienia tej poprzedniej ale tym razem już musiałem wysłać uszkodzoną do Warszawy.
Support Garmin (PL) nadał numer reklamacji, który należało wpisać na kopercie z uszkodzoną opaską.
Na nową opaskę czekałem ponad dwa tygodnie ale ..... dostałem cały komplet (razem z czujnikiem).
Podobnie było z reklamacją w sklepie Azymut. Dostałem oryginalny druk reklamacji, wypełniłem i .......
wszystko wysłałem do sklepu w Warszawie. Nową opaskę (nawet z czujnikiem) dostałem następnego
dnia po telefonicznej weryfikacji mojej reklamacji :-D i tu ...... gigantyczny "+" dla Azymuta !! :-D
Pozdrawiam !!
PS
Za każdym razem mimo, że reklamowałem samą opaskę (czujniki były sprawne) dostawałem cały komplet.
Tak, że "czujników ci u mnie dostatek" ;-)
ZORBA pozdrawia !!
Posted 20 January 2015 - 07:41
Amerykański styl gwarancji - nie naprawia się, wymienia na nowy/refabrykowany. Powinieneś był wysłać cały komplet, a nie tylko samą opaskę, z założenia odsyłają komplet, no i komplet należy odesłać.
Jeśli chodzi o gsc10, to najprawdopodobniej nie będziesz musiał go odsyłać. Ja nie musiałem, wystarczyły dowody kupna (skan faktury - czyli warto brać fakturę imienną, bez dowodu zakupu może być problem!), nowy gsc przysłali z UK (szybko). Przy reklamacji edge 500 wysłanie do serwisu w PL było tym razem konieczne, nowy egzemplarz był już dostarczony kurierem z terenu kraju.
Posted 20 January 2015 - 07:58
................................................. Powinieneś był wysłać cały komplet, a nie tylko samą opaskę, z założenia odsyłają komplet, no i komplet należy odesłać.....................
W obydwu przypadkach gdy musiałem coś odsyłać dostawałem informację by odesłać tylko opaskę (bez czujnika) :-P ;-)
Pozdrawiam !!
ZORBA pozdrawia !!
Posted 20 January 2015 - 08:46
Rozmiar jak rozmiar - masz napisane na korbie w pobliżu gwintu do pedała.
Ale ma to znaczenie tylko dla pedałów Vector (pomiar mocy garmina), w innym przypadku nie ma to najmniejszego znaczenia.
Posted 20 January 2015 - 21:50
Witam.
Mam pytanie, czy ktoś z szanownych użytkowników korzystających z Garmin Connect i posiadających E510 z wersją softu 3.40 ma problemy z funkcją 'prześlij do urządzenia'?
Dodam, że w moim przypadku po kliknięciu w przeglądarce w w/w funkcję pojawia się tylko okno informujące że trzeba to zrobić przez aplikację 'Garmin Express', która jest oczywiście zainstalowana, a urządzenie podpięte przez usb do kompa i widoczne w systemie windows jako magazyn - jest do niego dostęp jak do pendrive.
Sytuacja taka powtarza się przy próbie przesłania na urządzenie segmentu lub kursu.
Dodam tylko, że można z kompa przesłać plik z np aktywnością do serwisu jak i przez aplikację mobilną.
Posted 21 January 2015 - 17:19
Posted 21 January 2015 - 22:47
GC nie krzyczy, że mało pamięci tylko chce bym zainstalował Garmin Express, który jest oczywiście zainstalowany, zaktualizowany i włączony, a do kompa przez usb podłączony jest gamin. Kompletnie nie wiem dlaczego to ustrojstwo działa tylko w jedną stronę :-(
Posted 25 January 2015 - 12:08
Witam wszystkich swoim pierwszym wpisem!
Czy ktoś może mi udzielić informacji na temat Edga510 (ostatecznie może być 810), których nie znalazłem w instrukcji obsługi, ani na infolinii garmina?
1. Czy w trakcie jazdy rejestrowane i wyświetlane są wartości minimalne i maksymalne temperatury. Wiem, że aktualną można wyświetlać.
2. Czy jest wyświetlany łaczny czas lub wartości procentowe w strefach tętna (w trakcie jazdy, wiem że w garmin conect jest)?
3. Ile ekranów można dostosować, z których można korzystać w trakcie jazdy?
Z tatrzańskim pozdrowieniem!