Rzadko się zdarza, żeby GSC-10 na dłuższą metę działał bez awarii. Dlatego jeżeli chcesz kupić drugi egzemplarz z tego modelu, dobrze byłoby zadbać, żeby był to sprzęt od sprzedacwy i na gwarancji.
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 27 listopad 2015 - 11:20
taka jest opinia o nich a mi żaden nie padł a miałem 3
natomiast sam komfort i ułożenie nowych czujników jest wg mnie lepsze i te bym brał
nowe za to mają też jedną wadę - bezwładność czyli czas reakcji przez to, że zastosowano akcelerometr a nie magnesy
mimo to nie kupił bym już GSC 10
Napisano 27 listopad 2015 - 11:22
Rzadko się zdarza, żeby GSC-10 na dłuższą metę działał bez awarii. Dlatego jeżeli chcesz kupić drugi egzemplarz z tego modelu, dobrze byłoby zadbać, żeby był to sprzęt od sprzedacwy i na gwarancji.
Mam "na oku" GSC-10 z roczną gwarancją. Korci mnie jednak zakup tych nowych modeli garmina. Ale nie wiem jak się sprawują .
Napisano 27 listopad 2015 - 15:11
Mam pytanko
Mam do realizacji bn z velo i chciałem za niego wziąć http://dobresklepyro...ikadencji-smart
Czy ten czujnik będzie współpracował z garminem edge 520, 810, 1000 którego mam zamiar kupić w niedalekiej przyszłość?
Napisano 27 listopad 2015 - 15:26
Powinien działać bez problemu z licznikami Garmina.
- z wiatrem we włosach lubi to
Napisano 29 listopad 2015 - 14:53
Coś z tym Edkiem 500 jest do bani, Prozor. Robię, jak radziłeś, ale Strava nadal pokazuje dziwne Elevation. Wczoraj i dzisiaj jechałem tą samą trasą i wczoraj miałem 247m, a dziś 475. Końcówkę miałem dzisiaj inną, ale to płaski teren i takiej różnicy, na pewno nie ma.
Napisano 29 listopad 2015 - 16:01
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
- Ultek lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 01 grudzień 2015 - 11:09
Właśnie miałem się zabierać do resetu i przy sprawdzaniu, czy czegoś nie stracę, okazało się, że licznik zgubił ostatnią aktywność, 29 listopada. Co dziwniejsze, po treningu przerzuciłem dane na Stravę, a teraz zniknęła z historii w Edku. Nie dodał też drogi przejechanej w tym dniu do informacji o rowerze, gdzie liczy ogólny dystans wszystkich aktywności.
Tak myślę, czy nie skasowałem przypadkowo zapisu z tego dnia, ale gdyby nawet, to przynajmniej ogólny kilometraż powinien pozostać.
Wiem to na pewno, bo czyszczę pamięć licznika od czasu do czasu i stare aktywności przerzucam na dysk. Nie kasuje to jednak sumy wszystkich kilometrów.
Mimo wszystko, reset zrobię, jak radzisz, ale będę już pilnował zapisu danych. Dzięki za pomoc.
Napisano 01 grudzień 2015 - 12:20
Przywróć do wartości fabrycznych z wymazaniem wszystkich danych użytkownika.
Ewentualnie przed w/w skopiuj sobie na PC ustawienia użytkownika zwłaszcza ustawienia ekranów, bo to pewno nie powoduje błędów, a po co się bawić w ponowne ślamazarne układanie ekranów (zwłaszcza, jeśli ma się kilka profili po kilka ekranów...)
Dziękuje za pomoc, przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło - pięknie się synchronizuje via BT i nic nie ginie po drodze :-)
- Prozor lubi to