Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 13 July 2011 - 13:57
Posted 13 July 2011 - 14:06
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
#443 Gosc_OutsideR_*
Posted 13 July 2011 - 14:52
Tak apropo to tez mam ten magnes zamocowany na szprychach kol fulcrum racing 1 aczkolwiek do tak szerokich widac ze nie byla ta obudowa przeznaczona ale jakos dalo rade.
Posted 13 July 2011 - 15:25
Ponoć kto pyta, nie błądzi. No i ponoć nie ma głupich pytań... Ale faktycznie są pewne granice.
kuba259 - bez obrazy, ale czasami warto pomyśleć i sprawdzić, czy gdzieś nie ma odpowiedzi na nurtujące Ciebie pytania. Wybacz, ale faktycznie zadając pytania na które znajdziesz odpowiedzi w manualu lub podane wcześniej na forum, możesz spodziewać się, że nie dostaniesz odpowiedzi.
Wiki - pytałem się o rejestrację GSC10 - powtórzę: rejestrowałeś samego edka, czy również czujnik? Mój póki co działa prawidłowo, no ale w przypadku gdyby coś było nie tak, to wolałbym wiedzieć, czy ustrojstwo też ma być rejestrowane, czy też wystarczy zarejestrować edzia...
Posted 13 July 2011 - 19:26
Posted 13 July 2011 - 19:49
wicklowman Na tej stronie to możesz sobie sam poszukać. Po to jest właśnie forum, abym się tej informacji dowiedział TUTAJ, bo jak mam szukać na stronie którą podałeś i to znajdę na innym forum to oznacza, że niepotrzebnie zarejestrowałem się na tym forum, forum, gdzie inni mają pretensje, że muszą coś napisać. Skoro nie chcesz, to nie pisz, nie jesteś bogiem i nikt nie jest od Ciebie zależny, myślę, że znajdą się na tym forum inni posiadacze Garmina EDGE 500 którzy z wielką chęcią i bez zbędnych komentarzy odpowiedzą i podzielą się swoją opinią - bo chyba do tego służy forum, no ale ja mogę się mylić...
P S
Nie dziwię się, że dużo osób, które posiadają ogromną wiedzę na temat kolarstwa zrezygnowała z tego forum. Powoli sam się do tego przekonuję.
Posted 13 July 2011 - 20:21
Nikt Cie na siłę tutaj nie zatrzyma.Nie dziwię się, że dużo osób, które posiadają ogromną wiedzę na temat kolarstwa zrezygnowała z tego forum. Powoli sam się do tego przekonuję.
Posted 13 July 2011 - 21:20
Dzięki za pomoc, do Garmina jestem przekonany i kupuję na pewno albo pod koniec tego tyg. albo na początku przyszłego.
Posted 13 July 2011 - 21:46
Może odpowiedź na moje pytanie pojawiła się już w tym wątku ale... nie chce mi się czytać 31 stron
Czy w Garminie Edge 500 i dołączonym do niego oprogramowaniu da się ułożyć plan treningowy ?
I czy np. jak zaplanuje sobie interwały na kompie to zsynchronizuje mi się do z urządzeniem i będzie mi w trakcie treningu pokazywać kiedy zacząć interwał, do jakiego tętna dojść, kiedy odpocząć itd
z góry dzięki za odp
edit: ma ktoś porównanie do Polara rs800cx? waham się właśnie między edge 500 a rs800cx...
Posted 13 July 2011 - 22:13
Posted 13 July 2011 - 22:49
Super!Serwis Garmina mnie zaskakuje. Dzwoniłem, stary czujnik GSC10 ma wylądować w koszu (takich rzeczy nie naprawiają), nowy otrzymam w ciągu 5 dni roboczych.
A tak przy okazji, to zanim tego starego wywalisz możesz spróbować wywalić z niego czujnik koła pozostawiając sam czujnik kadencji. Jak odkręcisz to ruchome ramię będziesz miał jeszcze tylko do obcięcia kabelek, który w pozycji rozwartej powinien udawać brak magnesu. Ciekaw jestem, czy to zadziała ;-) . Wszak i tak ten czujnik przy widoczności satelitów jest potrzebny jak piąte koło u wozu a kadencja się przydaje.
Posted 13 July 2011 - 22:55
Tankian jest jak byk:
Zaawansowane ćwiczenia (tworzenie niestandardowych ćwiczeń):nie
Proste ćwiczenia (wprowadzanie czasu, dystansu lub liczby kalorii do osiągnięcia):nie
Trening interwałowy (konfigurowanie interwałów ćwiczeń i odpoczynków):nie
705/800A który model obsługuje to w pełni ?
Posted 13 July 2011 - 23:04
Kumasz dobrze, tylko że nie wiemy, czy problemy nie wynikają przypadkiem ze zwarcia na tym czujniku, którego zdjęcie magnesu nie wyeliminuje. Jeśli wyeliminujemy czujnik fizycznie "całkowicie i bezwzględnie" to może dowiemy się czegoś więcej. Z tego co pamiętam goście na forach zagranicznych reanimowali GSC10 przeszczepiając same czujniki koła z innych tanich czujników. Jeśli się uda to będziesz miał dodatkowy czujnik kadencji a jak nie - to i tak do kosza ;-) .pafcio dzienks, można spróbować. Tyle, że jak zostawiłem GSC10 bez magnesu na szprysze to problem dalej był. No chyba, że ja coś źle kumam teraz.