Czy ktoś z forowiczów aktualnie wysłał może swojego Garmina do serwisu? Ile mniej więcej czekacie na zwrot urządzenia?
Pozdrawiam
Posted 16 May 2017 - 13:15
Około tygodnia. Ale nie zwrot, tylko nowy (lub odnowiony) egzemplarz.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 16 May 2017 - 13:28
Tak wiem, chodzi mi ogólnie o zwrotną paczkę z nowym, a najczęściej odnowionym egzemplarzem.
Wg. poczty moje urządzenie dotarło do garmina w zeszłą środę, z reguły jak kiedyś reklamowałem 6 dnia najpóźniej od dotarcia paczki do Garmina ja ją otrzymywałem z powrotem, teraz nawet nie nadali paczki.
Słabe jest również to że nie maja potwierdzenia że wgl. paczka do nich dotarła.
Posted 17 May 2017 - 15:01
Witam,
Chciałbym podczas Ćwiczenia w E1000 chciałbym widzieć standardowy ekran taki jak miałem w E800,
z tego co widzę w E1000 też powinien być oto on:
https://www.dropbox....hot_31.jpg?dl=0
a ja mam takie coś
https://www.dropbox....133527.jpg?dl=0
Jak to zmienić?
Posted 18 May 2017 - 16:30
Zakładam, że ten telefon to taki na korbkę, ewentualnie taki z tarczą do kręcenia przy wybieraniu cyfr? A może satelitarny?
To powyżej to sarkazm. Jeśli nie podajesz jaki masz telefon, to możesz w najlepszym razie spodziewać się tego typu odpowiedzi.
Posted 19 May 2017 - 07:54
Zakładam, że ten telefon to taki na korbkę, ewentualnie taki z tarczą do kręcenia przy wybieraniu cyfr? A może satelitarny?
To powyżej to sarkazm. Jeśli nie podajesz jaki masz telefon, to możesz w najlepszym razie spodziewać się tego typu odpowiedzi.
W sumie masz rację myślałem, ze bluetooth to bluetooth. Telefon to xiaomi mi max, wczesniej jak mialem samsunga galaxy s4 to łapało połączenie ale byl z tym problem no i czesto gubiło zasięg
Posted 19 May 2017 - 08:50
No teraz lepiej - przynajmniej widać, że smartfon dysponuje BT LE 4.2, 510 komunikuje się w starszej wersji, jednak nie powinno to być problemem (wsteczna kompatybilność BT powinna być zapewniona). Czy na pewno wykonujesz właściwie połączenie z edge, czyli z poziomu moblinego connecta i zgodnie z instrukcjami tej aplikacji?
Posted 20 May 2017 - 11:18
Czy ktoś jeszcze mam problem z synchronizacją Garmina z Garmin Express? Od wczoraj nie mogę zgrać na Edga treningu. Przy próbie synchronizacji aplikacji na laptopie z Garminem pojawia się informacja "Wystąpił błąd podczas komunikacji z naszymi serwerami".
Posted 22 May 2017 - 07:13
Dlaczego za każdym razem muszę na stravie robić "correct elevation". Dodam, że tak miałem na Edge 500, 800 i teraz na 810.
Posted 22 May 2017 - 07:42
Jeżeli powodem do korygowania jest błędna wysokość początkowa to na 820... też tak byś miał. Na 1000 też. Zdziwiony?
Wystarczy ustawić punkty kalibracji wysokości w pobliżu miejsca startu albo w mieszkaniu przy oknie - po uruchomieniu stopera edge się skalibruje do określonej wysokości.
Correct elevation na stravie skutkuje na ogół zawyżeniem wyniku.
Posted 22 May 2017 - 07:46
Ok. Ustawię wysokość na początek i zobaczę co będzie.
Gdzie znajdę mapy z wysokościami, które mógłbym odczytać w miejscu zamieszkania?
Posted 22 May 2017 - 07:55
Mnie się nie pyta. Na pewno czujnik barometryczny jest dokładniejszy. Profile wysokości DEM dostępne dla EU mają dość niską rozdzielczość i stąd wynika ich niedokładność.
Ok. Ustawię wysokość na początek i zobaczę co będzie.
Gdzie znajdę mapy z wysokościami, które mógłbym odczytać w miejscu zamieszkania?
Wystarczy użyć wyszukiwarki i wpisać np. "wysokość" (Ten temat) i uzyskasz wynik np. wpis: #4752 gdzie dokładnie opisałem gdzie to odszukać.
Posted 22 May 2017 - 08:06
"MAMIL"
Posted 22 May 2017 - 08:20
Dzięki Panowie za podpowiedzi