Nowy garmin na horyzoncie
Będzie ciekawie... chciałem przejść z 810'ki na nowego, 1000 do mnie nie przemawiam, zobaczymy co przyniesie nowy model.
Pozdrawiam
Napisano 04 sierpień 2017 - 19:44
Nowy garmin na horyzoncie
Będzie ciekawie... chciałem przejść z 810'ki na nowego, 1000 do mnie nie przemawiam, zobaczymy co przyniesie nowy model.
Pozdrawiam
Napisano 04 sierpień 2017 - 19:49
Na pewno sporą cenę
Zastanawia mnie też numer 1030? Dziwne trochę...
Aż sprawdziłem - wygląda prawie identycznie jak mój stary ZTE Blade. Ekran 3,5", wymiary wyglądają podobnie o ile nie identycznie. No tak, ładne lata za starymi androidowskimi smarfonami. Co ciekawe ten ZTE Blade pomimo 512 MB RAM działa całkiem żwawo, niestety ostatni możliwy ROM to CyanogenMod 4 - że też smartfonów z w miarę nowymi podzespołami o tych wymiarach już nie chcą robić, aż Garmin sięga po stare wzory do swoich "nowości"...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 04 sierpień 2017 - 22:54
Napisano 05 sierpień 2017 - 10:50
Hej, zastanawiam się nad modelem 520 i jedną z rzeczy, które są argumentem do zakupu i musi zawsze działać jest śledzenie przez GPSa mojej aktualnej pozycji na mapie. Żona musi wiedzieć gdzie jestem na wyścigu, żeby pojawić się tam gdzie trzeba o właściwiej porze
Napisano 05 sierpień 2017 - 10:58
W treningach nie działa, trzeba planować umiejętnie treningi z uwzględnieniem opcji wciskania "lap". Wciskaj po prostu start/stop.
Po zakończeniu treningu wystarczy wcisnąć start i dalej masz rejestrację danych.
Czyli nowy garmin na jesień, oprogramowanie użyteczne na wiosnę. Jak dobrze pójdzie .
Takiej mapy nie podepniesz, jest do umieszczenia bezpośrednio w pamięci. No chyba, że się uprzesz - to instrukcja jak to zrobić tutaj.
Mapy fenixa z całego świata znajdziesz tutaj, łącznie z instrukcją jak to podpiąć pod MS. Jeśli będzie to dla Ciebie za trudne, to... instaluj inną mapę
Przypadkiem nie jest tak, że po treningu gdy nacisnę "start" to rejestruje nowy ślad (niezależny od wcześniejszego)?
Hej, zastanawiam się nad modelem 520 i jedną z rzeczy, które są argumentem do zakupu i musi zawsze działać jest śledzenie przez GPSa mojej aktualnej pozycji na mapie. Żona musi wiedzieć gdzie jestem na wyścigu, żeby pojawić się tam gdzie trzeba o właściwiej porze
U mnie działa LiveTrack działa automatycznie, jak tylko włączę rejestrowanie trasy wysyła maile z linkiem do śledzenia ;-)
Napisano 05 sierpień 2017 - 16:41
Witam. Istnieje możliwość naprawienia aktywności fit? Podczas zapisu aktywności pokazał się jedynie czas regeneracji i następnie garmin wyłączył się. Podczas próby synchronizacji piszę: "Niektórych plików nie udało się przesłać do serwisu garmin connect". Próba ręcznego przerzucenia też się nie powiodła. Plik ma standardową wielkość.
Napisano 05 sierpień 2017 - 21:32
Daj link do pliku z uszkodzonym zapisem (ma być plik źródłowy fit, a nie przerobiony przez Stravę), to sprawdzę.
Przypadkiem nie jest tak, że po treningu gdy nacisnę "start" to rejestruje nowy ślad (niezależny od wcześniejszego)?
Tak było w e500, teraz kontynuuje zapis. Wystarczy sprawdzić.
Napisano 07 sierpień 2017 - 09:57
Nie.
Z innej beczki - jeśli ktoś potrzebuje silikonowego pokrowca na egde (520/8x0/1000) to mogę polecić z eBay mobilepartner-berlin. Co prawda tylko czarne, za to bardzo przyjemne w dotyku no i w relatywnie niskiej cenie, bo $7.90 (te droższe to to samo, ale wycenione w €, inny przelicznik na PLN) to wychodzi poniżej 30 PLN i to z darmową wysyłką do PL, zresztą przesyłka dociera bardzo szybko.
Napisano 07 sierpień 2017 - 10:36
Sprawdzić, czy to problem czujnika czy edge. Czyli spróbować połączyć czujnik z czymś innym (inny edge, smartfon z ANT (wbudowany lub dongle), PC z dongle ANT i GoldenCheetah, itd.). Jeśli tak, to przede wszystkim usunąć stare parowanie i sprawdzić wykrywanie.
Jaki czujnik prędkości? Nowe wymagają odczekania 30 sekund przed włożeniem nowej baterii (sprawdź w instrukcji).
Napisano 07 sierpień 2017 - 13:56
Nowy, tzn. "bezmagnesowy", czyli zakładany na piastę koła.
J.w. - sprawdź czy inne urzadzenie odnajduje. Bateria dobrej jakości? Jeśli bateria nowa i dobra i nic nie pomaga, to gwarancja.
Napisano 07 sierpień 2017 - 20:23
Każdy, na profilu wysokości (o ile w kursie będą dane wysokości). Brak informacji o zbliżającym się średnim nachyleniu (no chyba, że umieścisz to jako punkt informacyjny).
LiveTrack od 510/810, no chyba, że masz na myśli (precyzujcie co macie na myśli...) obserwacje na mapie Edge, to wtedy modele z GroupTrack: 1000/820.
Napisano 08 sierpień 2017 - 16:18
Takie tam pytanie - czy próbował ktoś wyciąć sobie na własne potrzeby fragment mapy np. z http://www.openfiets...ownloads/europe, zamiast wyklikania z gotowych "bloczków" na http://garmin.openstreetmap.nl/? Właśnie pobiera mi się mapa europy i zobaczę co da użycie na niej splitter, ale może ktoś już to sprawdzał?
Napisano 08 sierpień 2017 - 19:06
Panowie w jaki sposób połączyć dwie aktywności w jedną całość? Aktywności zapisane przez Edge 520
Dziś podczas jazdy przez przypadek w połowie trasy zastopowałem licznik i zakończyłem aktywność, po czym rozpocząłem nową.
Chciałbym je połączyć.
Z góry dzięki.