Nie zrozumiałeś zagadnienia - chodzi o utworzenie prywatnych segmentów, obejmujących każdy istotny podjazd na trasie danego wyścigu. Nie zawsze utworzone już publiczne segmenty odpowiadają jadącemu na danej trasie/wyścigu.
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 09 August 2017 - 14:50
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 09 August 2017 - 21:31
Póki co nie tyle mój, co w moich testach
Ale i owszem, trochę z IQ korzystam również na e1000:
widżety - szału nie ma, praktycznie używam 2 (głównie do porównania): WU Weather Widget i AccuWeather MinuteCast - porównanie pomiędzy "monitoringiem" realnej stacji pogodowej (choć trochę oddalonej, bliższe nie podają siły wiatru), a tym co serwuje AccuW jest dość zbliżone, zwłaszcza kierunek wiatru i jego siła (różnice pojedyncze km/h) mają znaczenie. Ten pierwszy podaje realne dane, ten drugi dodatkowo prognozę opadów (aczkolwiek z dokładnością jest różnie).
Ciekawym widżetem wydaje się Join będący klientem serwisu o tej samej nazwie Join.cc (obsługa apką smartfonową) - będącego swego rodzaju alternatywą, lub może raczej uzupełnieniem dla garminowskiego GroupTrack - idea jest prosta jest możliwość sprawdzenia kto (z użytkowników join) jest w pobliżu, dołączenia do opublikowanej przez kogoś/klub trasy z wyznaczonym miejscem i godziną zbiórki, możliwość dodania kontaktów np. ze Stravy (o ile są użytkownikami Join). Póki co w PL mało popularny, a szkoda.
Póki co z e1000 nie działa Power Meter Info Widget (przydatny do sprawdzenia napięcia baterii i czasu działania na niej miernika mocy)
Pola danych: What's My FTP (co dziwne, na e1000 działa poprawnie, na e520/F3 nie bardzo), Extended Battery Status Field (pokazuje aktualny stan baterii, szacowany czas pozostały (uczy się dość długo), zapisuje stan w pliku fit co jest przydatne do oceny zużycia energii), Bioshift Cadence Optimizer (ocenia efektywność kadencji - moc generowana przy różnych kadencjach), JMG-DTF cycling VO2max (ale ostatnio jakieś kiepskie rezultaty), CardioPwHR Drift (ocena dryftu tętna na podstawie tętna i mocy), Charts (wersja pierwotna Edge 6), Cog Display (szacowanie na której zębatce kasety jest łańcuch), Current vs Average Power (bieżąca moc w stosunku do mocy średniej), Tail Light Field (możliwość włączenia/wyłączenia światła radaru - uwaga w firmware v3.6 radaru popsuli coś i to nie działa nawet z menu/ekranu obslugi edge, reinstalować v.3.4 i będzie dobrze), Multi Pwr/HR/SmO2 Datafield (możliwość porównania kilku urządzeń np. mocy z kilku mierników i trenażera FE-C, kilku opasek tętna), no i właściwie to wszystko.
Posted 09 August 2017 - 23:02
A jest tu może ktoś, kto sam się bawił tym Monkey C od Connect IQ? :-)
Edit: Czy 520 potrafi prowadzić "turn by turn" na podstawie pliku fit? Wiem, mogę sprawdzić, ale dopiero biorę się za przygotowanie takiego i zastanawiam się czy ma to sens. Niestety tcx-ów nie da się zaimportować za pomocą Connect IQ (przynajmniej oficjalnie), da się gpx-y i fit-y, z tych dwóch gpx nie ma tbt...
Posted 10 August 2017 - 19:07
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Posted 10 August 2017 - 20:04
TBT w fit dla E520 tylko wtedy, gdy w fit będą informacje zakrętach np. kurs utworzony i wysyłany z Connect.
Cog display? Proste - jedna strona kalkuluje (prędkość/kadencja) dla małej zębatki korby, druga dla blatu. Jeśli prędkość jest duża (jedziesz szybko na blacie), to zrozumiałe, że dla małej zębatki (prawie) zawsze będzie pokazywane 11. Podobnie przy niskiej prędkości kalkulacja dla blatu będzie wykazywać 28.
Jak dobrze ustawisz zębatki w setupie (korba i kaseta) z uwzględnieniem ilości zębatek w kasecie i pominięciem nieużywanych, to kalkuluje całkiem przyzwoicie. Rozwiązanie 11|11 jest o tyle dobre, że po prostu patrzysz na stronę, na jakiej zębatce kasety jedziesz. Gdyby kalkulowało z próbą zgadywania czy jedziesz na małej czy blacie to wtedy część przełożeń się pokrywa i głupoty by pokazywało (jest takie jedno pole, które tak robi).
Posted 14 August 2017 - 10:45
[...] praktycznie używam 2 (głównie do porównania): WU Weather Widget [...]
WU Weather- fajny fiuszer, zwłaszcza że w mojej okolicy sporo stacji pogodowych (niektóre to Davisy z górnej półki). Tylko mi powodował zawiechy e820. Było to parę aktualizacji softu do edge'a/widgetu temu. Muszę spróbować jeszcze raz. Może zawiechy ustąpią...
Posted 14 August 2017 - 10:58
Edge 820 Ver. 8.17 Beta - 08/10/2017 (link do firmware)
Added Remote Display Mode, which allows pairing Garmin Forerunner to a Garmin Edge in order to view your Forerunner data on the Edge.
Added support for the turn review map, so you can choose to be shown a map for upcoming turns along your ride.
Made several improvements to course navigation to make it more robust.
Made improvements to reduce elevation drift and improve grade accuracy.
Posted 14 August 2017 - 14:34
Albo kiedy trener nie nadąża za biegaczem i śmiga na rowerze
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 14 August 2017 - 17:21
Bez włączonego odbiornika GPS Edge powinien pracować o wiele dłużej, niż z włączonym i pracującym odbiornikiem GPS (przyznam, że tego jeszcze nie testowałem, muszę to nadrobić ). Jeśli ktoś rejestruje dane na Forerunner (Fenix chyba też) np 935 pracujący do 24h w trybie GPS i do 60h w trybie UltraTrac (przy czym UltraTrac w E820 przedłuża pracę do 24h, ale jest to praca przy wyłączonym ekranie, tak więc robi tylko jako rejstrator i podglądu w czasie jazdy za bardzo nie ma, choć oczywiście można włączyć podgląd, wtedy tymczasowo E820 przechodzi do normalnego trybu), to Edge byłby potrzebny tylko do wyświetlania danych rejestrowanych przez zegarek. Pytanie tyko, czy jest to mirroring czy edge pobiera dane transmitowane przez Forerunnera? To drugie pozwoliłoby wykorzystać nieco większe możliwości Edge, aczklowiek nazwa "Remote Display Mode" sugeruje wyświetlanie danych dokladnie takich, jakie są aktualnie na zegarku. Dla triathlonisty, zwłaszcza podczas wyścigu jest to często wystarczające, no chyba, że specjalnie włącza się Edge, żeby mieć nieco większą kontrolę nad jazdą.
Posted 16 August 2017 - 11:36
Pytanie czy FR/Edge pozwalają na jednoczesne ładowanie zegarków z powerbanka+nagrywanie (tak jak Fenixy).
Jeszcze jedną rzecz widzę - nowsze zegarki (735,935, F5) mają optyczny HR więc opaska zbędna (choć chyba wcześniej zegarki pozwalały robić rebroadcast tętna).
Posted 16 August 2017 - 15:58
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 16 August 2017 - 19:52
Póki co nie tyle mój, co w moich testach
Ale i owszem, trochę z IQ korzystam również na e1000:
widget AccuWeather MinuteCast[/url] - porównanie modeli pomiędzy "monitoringiem" realnej stacji pogodowej (choć trochę oddalonej, bliższe nie podają siły wiatru), a tym co serwuje AccuW jest dość zbliżone, zwłaszcza kierunek wiatru i jego siła (różnice pojedyncze km/h) mają znaczenie. Ten pierwszy podaje realne dane, ten drugi dodatkowo prognozę opadów (aczkolwiek z dokładnością jest różnie).
Jak udaje Ci się korzystać z Accu Weather? Widżet nie obsługuje Polski. Instalowałem to na Fr230 i nawet teraz to zrobiłem, bo pomyślałem, że mogli aktualizować, ale wciąż info, że nie obsługuje lokalizacji.
Posted 18 August 2017 - 14:13
Wysłane z mojego P9_Energy_Lite przy użyciu Tapatalka