Czy w ogóle sprawdzałeś wyświetlanie na innej mapie, czy tylko mapa garminowska? Bo jak na innej mapie np. dowolnej OSM takie same dziwne wyświetlanie, to chyba faktycznie zostanie zgłoszenie do serwisu. Ale jak na innej mapie będzie normalnie, to widocznie jakiś problem z mapą - czyli pobrać ponownie...
Po przywróceniu ustawień fabrycznych przebiegi znikły, ale np. układ na ekranach danych nie znikł, tak jak autopauza. Pewnie gdzieś to jest zapisywane.
Co ciekawe, licznik miałem 0,01km (być może włączyłem start trasy, a po chwili ją odrzciłem), a teraz patrzę i mam 0,00km
Ale ważniejsza rzecz - wracając do mapy:
Podkreślę: stało to się po aktualizacji mapy ORAZ gdy mocno oddalę to pokazuje poprawnie!
Wszedłem w Ustawienia -> Profile aktywności -> Matiz -> Nawigacja -> Mapa -> O mapie (Wybierz mapę) -> i tam mam:
1. włączone - INTL Standard Basemap, NR
2. włączone - Garmin Cycle MAP EU, North East,
3. włączone - Garmin DEM Map EU 2017.20
4. włączone - Garmin Geoc-ode Map EU 2018.10
5. włączone - Garmin Cycle Map EU, South West, 2018.10
W jaki sposób sprawdzić wyświetlanie na innej mapie niż garminowska? Bawiłem się z wyłączaniem i czasami zdarzało się, że nie było całkowicie nic (ciemno jak w trybie NOC).
Bawiłem się też z tym "Auto" / "Wysoki kontrast".
Może są jeszcze jakieś inne opcje ustawienia mapy?
W jaki sposób pobrać ponownie mapę? Jedyna opcja jaką widzę to:
Widzę opcję w Garmin Express "Zainstaluj mapę ponownie". Ewentualnie zrobię to jutro, bo dzisiaj niestety nie mam 3 godzin.
Zgłoszenie do serwisu nie brzmi najlepiej :/
Dodane: 29.06.2018 01:18
Jednak pobrałem na nowo mapy, niestety efekt jak poprzedni.
Mam dwa pytania oprócz tego, że to co napisałem wcześniej aktualne:
1. Macie Garmin Edge 1000, ktoś robił aktualizację mapy w ostatnim czasie????
2. Jak wrócić do poprzedniej mapy? Jak ją zainstalować? A może ktoś ma w swoim Garminie mapę która jeszcze nie jest zaaktualizowania i podzieliłby się?
M.