Voytheck, a ile te radary wytrzymują ciągłego działania z wyłączonym światłem? Bo oficjalnie jest tylko podany czas w zależności od trybu świecenia. Ale domyślam się, że przy całkowicie wyłączonym świetle czas powinien być dłuższy (i taki sam dla obu urządzeń).
Da się to jakoś sensownie zamontować na tylnym trójkącie, czy tylko na sztycy?
Przyczepiasz rzepem (taśmą velcro) mały powerbank (na jeden akumulator 1850) i na 24h powinno wystarczyć. Radar pracuje z zasilaniem zewnętrznym.
Musiałem odesłać mojego Edge 820 na gwarancję i póki co treningów będę wykorzystywał Fenix 5. Wiem, że da się do niego importować trening z Garmin Connect, ale czy mogę eksportować gotowy trening z Training Peaks i grać do do Garmin Connect?
Sprawdź sam - raczej wszystkie nowe (i nie tylko - wszystkie korzystające z kalendarza garmina) urządzenia powinny mieć dostęp do Connect AutoSync, wystarczy włączyć tą usługę w serwisie TP.
Cytując: https://support.garm...acE7QP0Tc6Vl1F9
Using the TrainingPeaks Connect IQ App on Compatible Garmin Devices
The TrainingPeaks Daily Workout IQ app has been discontinued and replaced with a direct integration of TrainingPeaks workouts in the Garmin Connect calendar (see TrainingPeaks Help Center - Garmin Connect Sync For Completed Activities, Planned Workouts, And Body Composition). When Garmin Connect Calendar sync is enabled in TrainingPeaks, workouts that have been created using the Structured Workout Builder will sync directly to your Garmin Connect Calendar so that they can be sent to your device. If you already have the TrainingPeaks Daily Workout IQ app installed on your device it may continue to function, but the IQ app is no longer being updated.
Oczywiście musi być włączona synchronizacja Garmin Connect AutoSync w TP, szczegóły: Garmin Connect Sync For Completed Activities, Planned Workouts, And Body Composition
Dla jasności poczytaj sobie jeszcze to: Garmin Connect Autosync FAQ And Tips (Activities, Workouts, And Body Composition) zwłaszcza część dotyczącą treningów strukturyzowanych.
Po umieszczeniu treningu w kalendarzu TP zostanie on automatycznie zsynchronizowany z kalendarzem Connect i przesłany do urządzeń treningowych. Przy synchronizacji urządzeń zostanie on umieszczony w kalendarzu każdego urządzenia treningowego.
Sprawdziłem - działa nawet i z Fenix 3.