U mnie krzywa pojawiła się też na 7.85. Nie wiem, dlaczego
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ach zapomniałem wczoraj jeszcze przekazać informacje o kilku nowościach u Garmina:
- Najważniejsza to chyba ta że od czwartku jest możliwość w polskiej dystrybucji kupić świeżutkie Garminy fenix z serii 6.
- W piatek ukazała się nowa wersja Garmin Connect Mobile na Androida pod nr 4.22.1
- Ukazała się również wersja beta 7.87 dla E1030 i przyniosła zmiany w: Changes made from version 7.85 to 7.87:
- Fixed an issue where activity profiles could be lost during a software upgrade
- Fixed crashes that could occur during a workout when transitioning steps
- Fixed issue where trying to discard an activity while sitting on the elevation page would cause the activity to be retained
- Fixed the initialization of the widget management feature if a user already had a Virb or Light paired
- Fixed several crashes caused by WiFi operation
- Fixed auto-brightness responsiveness
- Updated the My Stats Training Status pages to better fill the screen
- Improved device stability
P.S. Kolego Prozor na moim E1030 ukazała się krzywa mocy. Zauważyłem ją przy okazji bawienia się E1030 po jego aktualizacji do 7.87 a wcześniej miałem zainstalowana już poprawkę 4.22.1 Connect Mobile. Nie wiem co spowodowało wyświetlenie Power Curve, gdybyś mógł podczas instalacji sprawdzić, po której poprawce Edge zaczął poprawnie wyświetlać informacje o krzywej?
Dzięki
Krzywa mocy pojawiła się wcześniej, po moich ustaleniach z serwisem beta garmina i wykryciu flagi dostępności krzywej mocy dla wąskiej grupy testowej, a nie dla wszystkich użytkowników. Po usunięciu tego ograniczenia na serwerach garmina, krzywa była dostępna od następnej synchronizacji danych. Pisałem już o tym wcześniej w poście #7529 26.08.2019r.
Bieżąca aktualizacja to przykład, że warto zawiadamiać o każdej pierdole zwłaszcza zespół odpowiedzialny za rozwój oprogramowania (kanał beta). Choć z powyższych poprawek to mnie najbardziej wkurzała zmniejszona responsywność regulacji podświetlenia. Przyznam, że nie byłem pewny, czy tak było czy nie, ale widocznie jednak nie i całe szczęście, że zostało to poprawione.
Czy u Was też garmin 830 pokazuje niedokładny ślad GPS? Czytałem forum garmina i tam wiele osób się skarży na działanie modułu gps, do tego stopnia że garmin nic wprost nie mówi na ten temat ale ma wypuścić urządzenia z inną płyta główną.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
To nie tyle problem garmina 830, a raczej chipu Sony. Fakt, jest mniej energożerny, ale dokładnością nie grzeszy.
To o innej płycie głównej to jakieś fanaberie - nawet gdyby mieli montować poprawiony chip Sony, to niby czemu miałaby być zmieniana płyta główna? Sama zmiana jednego układu scalonego nie oznacza wymiany płyty... Jakieś farmazony... Nic wprost nie mówi, ale masz wiadomości prosto od głównego inżyniera projektu i jesteś pewny, że wymaga to przeprojektowania i wyprodukowania nowej płyty głównej, w której wymienione zostanie wszystko, albo i więcej... Ech, zlituj się