Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 04 October 2019 - 08:32
Posted 04 October 2019 - 08:58
Najwyżej zrobisz kupę w pieluchę. Poziom "argumentów" niemowlaka, to i zachowania takie same.
W sumie...w Twoim wieku takie przypomnienie o zmianie pieluchy byłoby niegłupie i niedługo może być całkiem przydatne
Pisz do supportu Garmina, może wprowadzą w następnej aktualizacji albo dodasz sobie jako dodatkowe pole IQ
OK, wystarczy...koniec
Posted 04 October 2019 - 11:52
A wyciąganie argumentów ad personam, z jednej jak i drugiej strony, to poziom piaskownicy.
- Prozor and 4gotten like this
Posted 04 October 2019 - 12:46
Panowie, nie wiem skąd u Was tyle agresji. Obrzucać się nawzajem gównem o byle licznik rowerowy? Po co to komu? Zwłaszcza, że temat stary jak świat - kiedyś były spory czy lepszy Commodore czy Atari, potem Canon vs Nikon, i tak można wymieniać w nieskończoność. Każdy używa tego, co mu leży i jego sprawa. Po co się kłócić?
Ad meritum - @beskid - z dyskusji widzę, że tak naprawdę mówimy o jednym może i mniej udanym modelu Garmina, i to w specyficznym zastosowaniu. Gdybym miał E820, to z całą pewnością nigdy bym nie odczuł jego niedoskonałości z prostej przyczyny - mi jest nawigacja do niczego nie potrzebna i pewnie jest cała masa zawodników, którzy mają dokładnie taką samą sytuację - nie każdy uprawia "turystykę" rowerową, gdzie nawigacja jest potrzebna i wystarczy taki przekaz - "jak zależy Ci na nawigacji, to uważaj na 820, bo nie działa to tam najlepiej", i tyle.
Kal
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Posted 04 October 2019 - 13:14
Beskidbike, ten edge 820, to ci pół rodziny gitarą wymordował, czy co. Garmin produkował, produkuje i będzie produkował tylko ten model? Nie pasuje to bierzesz co innego. Tobie nie pasuje i nie używasz, ale nie możesz sobie odpuścić ciągłych gorzkich żali. To jakaś wirtualna wersja masochizmu.
A wyciąganie argumentów ad personam, z jednej jak i drugiej strony, to poziom piaskownicy.
Spoko, nie ja wyjechałem z "idiotami". Druga sprawa, ok, ja jestem użytkownikiem Wahoo (choć planowałem zakup Garmina) i nie wpieprzałem się z krytycznymi uwagami w wątek Garmina, dopuki użytkownik Garmina nie zaczął nagminnie krytykować Wahoo, nie bedąc jego użytkownikiem i nie mając pojęcia o jego działaniu.
Ad meritum - @beskid - z dyskusji widzę, że tak naprawdę mówimy o jednym może i mniej udanym modelu Garmina, i to w specyficznym zastosowaniu. Gdybym miał E820, to z całą pewnością nigdy bym nie odczuł jego niedoskonałości z prostej przyczyny - mi jest nawigacja do niczego nie potrzebna i pewnie jest cała masa zawodników, którzy mają dokładnie taką samą sytuację - nie każdy uprawia "turystykę" rowerową, gdzie nawigacja jest potrzebna i wystarczy taki przekaz - "jak zależy Ci na nawigacji, to uważaj na 820, bo nie działa to tam najlepiej", i tyle.
No i widzisz, kupiłbyś (nie)świadomie 820 z myślą: "nawigacja nie jest moim priorytetem" a tu cyk, nie działa ekran dotykowy, tak jak sobie to wyobrażałeś. Bo przecież wydałeś tyle kasy, więc chyba oczywiste, że powinien działać przyzwoicie. A tu do końca tak nie jest...
Powiedz szczerze, przyjąłbyś to na klatę bez bólu, że "tak musi być i już", prawda?
Posted 04 October 2019 - 13:21
Posted 04 October 2019 - 13:23
Spoko, nie ja wyjechałem z "idiotami". Druga sprawa, ok, ja jestem użytkownikiem Wahoo (choć planowałem zakup Garmina) i nie wpieprzałem się z krytycznymi uwagami w wątek Garmina, dopuki użytkownik Garmina nie zaczął nagminnie krytykować Wahoo, nie bedąc jego użytkownikiem i nie mając pojęcia o jego działaniu.
No i widzisz, kupiłbyś (nie)świadomie 820 z myślą: "nawigacja nie jest moim priorytetem" a tu cyk, nie działa ekran dotykowy, tak jak sobie to wyobrażałeś. Bo przecież wydałeś tyle kasy, więc chyba oczywiste, że powinien działać przyzwoicie. A tu do końca tak nie jest...
Powiedz szczerze, przyjąłbyś to na klatę bez bólu, że "tak musi być i już", prawda?
Zawsze gruntownie sprawdzam sprzęt zanim kupię, czytam sobie recenzje np. dcrainmaker, szukam opinii użytkowników, i z całą pewnością temat ekranu dotykowego bym sprawdził do spodu, gdyż wiem jak bardzo może to być upierdliwe jak ekran nie działa dobrze. Miałem duże opory kupując E1000, ale się nie zawiodłem. Nawiasem mówiąc, czy w 820 jest inny ekran niż w 1000? Przecież to ta sama generacja...
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Posted 04 October 2019 - 13:47
Tak, ekran jest nieco inny. Podobnie zresztą jest i w E1030 oraz nowszym E830.
Spoko, nie ja wyjechałem z "idiotami".
Mark Twain. I pomimo tego, że ma to swoje lata, to ciągle jest aktualne.
jestem użytkownikiem Wahoo (choć planowałem zakup Garmina) i nie wpieprzałem się z krytycznymi uwagami w wątek Garmina, dopuki użytkownik Garmina nie zaczął nagminnie krytykować Wahoo, nie bedąc jego użytkownikiem i nie mając pojęcia o jego działaniu.
Doprawdy? Patrząc po zapisach, widać zupełnie co innego.
Dopóki użytkownik Garmina nie zaczął krytykować? Aha, czyli próba uświadomienia fanatykowi, że jego cudowne urządzenie nie jest takie cudowne, bo jak i każde inne posiada braki, niedopracowania itd. poprzez wskazywanie źródeł, gdzie użytkownicy skarżą się jednak na te problemy, to faktycznie nagminna krytyka? Jeśli by zasługiwało na taką to i owszem, byłaby. Ale raczej Twoje wpisy to żałosne krytykanctwo tak Garmina jak jego produktów.
Czy o posiadania wiedzy o tym jak coś działa należy zaopatrzyć się w dane urządzenie? Nie sądzę. Znam wielu ludzi, którzy posiadając coś absolutnie nie mają pojęcia jak to coś działa. No może w niewielkim stopniu. Dotyczy to również urządzeń Garmina czy Wahoo.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 04 October 2019 - 13:52
...
Poważnie, krytykujesz sprzęt, którego nigdy nie kupiłeś, nie używałeś, posiłkując się tylko wybranymi, najgorszymi opiniami?
Posted 04 October 2019 - 14:15
Poważnie, krytykujesz sprzęt, którego nigdy nie kupiłeś, nie używałeś, posiłkując się tylko wybranymi, najgorszymi opiniami?
Patrz powyższy post @prozora. Widocznie można coś krytykować, nie posiadając tego, ani nawet nie mając o tym pojęcia
W przeciwieństwie do jego wiedzy na temat Wahoo, przed zakupem nie posiłkowałem się tylko opiniami, ale miałem również okazję chwilę używać Garmina 800, 810 i przed samym zakupem Wahoo, również 820
Posted 04 October 2019 - 14:24
Patrz powyższy post @prozora. Widocznie można coś krytykować, nie posiadając tego, ani nawet nie mając o tym pojęcia
W przeciwieństwie do jego wiedzy na temat Wahoo, przed zakupem nie posiłkowałem się tylko opiniami, ale miałem również okazję chwilę używać Garmina 800, 810 i przed samym zakupem Wahoo, również 820
Masz rację, nie rozumiem tylko skąd u Was tyle zawziętości w tej potyczce na temat wyższości (słabości) jednego urządzenia względem drugiego.
Pozostaje mi zakupić Lezyne i wypisać się z wątków o Garminie i Wahoo, bo mam już dość spamu w poczcie z powiadomieniami o nowych postach w tych tematach
Posted 04 October 2019 - 14:29
To ja zmienię temat.
Jak do Edge 820 zaimportować swoje „Ćwiczenia”? Chcę, żeby trenażer był sterowany przez Garmina. Wchodzę w Trening - Trenażer rowerowy i tutaj nie mam treningu z kalendarza na dany dzień, tylko mam Realizuj trening i tam mam tylko zapisane ćwiczenia, które wcześniej wykonywałem. Więc chcę tam wrzucić dzisiejszy trening no i tu utknąłem. Przez Garmin Connect na kompie mogę tam wrzucić jakieś treningi gotowe z bazy Garmina, ale swojego już nie. Da się to jakoś zaimportować?
Posted 04 October 2019 - 15:14
Krytyka, a krytykanctwo to dwie różne rzeczy. Zresztą gdzie ja coś krytykuję?
Tak, miałem styczność z Błotem i Roam, znajomi mają. Nie muszę być właścicielem Dacii Logan, żeby wiedzieć, że rdza ją żre
Wysłane z mojego P9_Energy_Lite przy użyciu Tapatalka
Posted 04 October 2019 - 17:20
Swoje treningi też jakie? Układane na connect (web, mobilny), w e820, czy z TP? Pierwsze i trzecie: wrzucasz do kalendarza i synchronizujesz. Przy czym pierwsze możesz wysłać trening bezpośrednio do urządzenia. Synchronizacja z TP wymaga połączenia konta do synchronizacji, pisałem o tym. Oczywiście treningi muszą być zdefiniowane w watach, a nie w strefach mocy, do sterowania trenażerem.
Wysłane z mojego P9_Energy_Lite przy użyciu Tapatalka
Ok, widzę, że muszę odpalić pismo obrazkowe
Mam ten ekran jak poniżej.
Wchodzę w Kalendarz treningów i mam dzisiejszy trening, który jest zsynchronizowany w kalendarzu Garmina z Training Peaks.
Natomiast wchodzę Trenażer rowerowy i mam to.
W Realizuj trening mam zsynchronizowane treningi z TP, które były wykonane wcześniej.
Natomiast wchodząc w Realizuj aktywność mam stare aktywności.
Tym samym nie mam nigdzie dzisiejszego treningu, bo nie został jeszcze wykonany. Domyślam się, że trzeba go wrzucić jakoś do Realizuj trening i tu jest moje pytanie. Jak?
#7717 Gosc_tobo_*
Posted 05 October 2019 - 09:06
Masz rację, nie rozumiem tylko skąd u Was tyle zawziętości w tej potyczce na temat wyższości (słabości) jednego urządzenia względem drugiego.
Pozostaje mi zakupić Lezyne i wypisać się z wątków o Garminie i Wahoo, bo mam już dość spamu w poczcie z powiadomieniami o nowych postach w tych tematach
Bo ego się miesza do tego.
Kilka razy miałem niezwykle ciekawą dysputę z dilerami pewnej marki którzy pojawiali się w dyskusji która kompletnie nie dotyczyła produktu kupionego u nich. Czytałem masę zarzutów pod moim adresem , dotyczących moich kompetencji, doświadczeń, inteligencji a nawet braku prawa do wypowiedzi w tej kwestii
Posted 05 October 2019 - 11:34
U beskida pewno ego. Mnie trafia, kiedy ktoś stwierdza, że to co ktoś inny używa to kompletne g**no, a to co on używa nigdy u nikogo nie sprawiało problemów. Podaję na tacy przykłady np. zestawienie poprawek firmware z których wynika, że naprawiano zawiechy, ale oczywiście nie dociera. Fakt, może przez to dojść do sytuacji, gdy:
No i nieważne jak sensownych argumentów się używa, to i tak dochodzi do sytuacji jak z gołębiem:
Naciskasz ten trening i go realizujesz. W czym problem?
https://www8.garmin....6DA4399067.html
Przecież nie trzeba kombinować i szukać tego treningu po treningach, a na pewno nie po treningach realizowanych wcześniej. Oczywiście trzeba wcześniej podłączyć trenażer w trybie ANT+ FCE. No i wszystko - tak samo robi się z treningami Connect: układa się trening i albo (trening -> ćwiczenia ->) przycisk wyślij do urządzenia (i wtedy zajdzie się w treningach) albo kółko zębate: dodaj do kalendarza i wtedy wchodzi się w trening przez kalendarz.
Instrukcja obsługi: https://www8.garmin....3C1E8534CF.html
W Ex30 jest to lepiej zrealizowane, lepszy ekran treningów itp. ale i tak sposób obsługi podobny.
Realizuj aktywność - nie polecam, niby odwzorowanie tego co było na szosie, ale to szarpanie, a nie trening... Człowiek nigdy nie wie jak trenażer zaserwuje mu opór.
Posted 05 October 2019 - 11:45
Czyli wystarczy, że odpalę ten trening z Kalendarza i będzie sterowany przez trenażer? Myślałem, że trzeba wejść Trenażer rowerowy, żeby "brał udział" w treningu.
Posted 05 October 2019 - 11:50
Tak wiem, że masz ułożone przez TP. Nie importujesz tego treningu, po prostu wysyła się przez synchronizację kalendarza i wybiera się określoną pozycję kalendarza. Przecież może być więcej niż jeden trening w danym dniu, prawda? Trzeba wybrać. Ale pamiętaj o wcześniejszym ustawieniu trenażera w trybie FE-C.