Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 28 styczeń 2020 - 07:36
Czyli w sumie dobrze, bo nieco taniej. U mnie status "wysłane" i nadany nr DHLPL. Niby planowana dostawa na poniedziałek, aczkolwiek to raczej termin graniczny, jak dobrze pójdzie to do piątku powinienem przesyłkę dostać.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 28 styczeń 2020 - 07:47
Te z Amazon.de tak, te z UK też?
W sumie zastanowił mnie przewoźnik DHLPL, czyli DHL ale z dopiskiem PL, tak jakby od razu był to lokalny DHL. Póki co paczka dostała nr, ale jeszcze szczegółów śledzenia nie ma na stronie DHL więc ciężko powiedzieć. Jak będę miał status "Out for delivery" to będę mógł sprawdzić gdzie (i skąd) jest przesyłka.
Ps. dziś już cena: £86.94 (plus korekta w górę na polski VAT).
Ps.2 - przed godziną 15 cena ciągle w górę: £89.76 (plus korekta w górę na polski VAT).
Użytkownik Prozor edytował ten post 28 styczeń 2020 - 14:57
Aktualizacja posta
Napisano 28 styczeń 2020 - 08:01
Przy okazji, przy przesiadce na Edge 830 jak mam ustawione w apce Bontragera światła na AUTO tryb auto nie do końca działa jak w 820. Co może być przyczyną? Nawet nie mam pomysłu czego się zaczepić.
Napisano 28 styczeń 2020 - 08:12
W sumie wysyłka z Polski może tłumaczyć względnie niską cenę dostawy kurierem (Postage & Packing:£3.06), fakt kiedyś powyżej chyba 25 funtów z UK było gratis, ale jak coś kupowałem w UK (nie w Amazon) to raczej koszty wysyłki do niskich nie należał.
A jak działa? I jaka jest różnica w działaniu tego światła pomiędzy 820, a 830? Bo w mojej Varii HL500 tryb auto działa bardzo dobrze, więc o ile nie opiszesz co i jak to ciężko cokolwiek stwierdzić...
Napisano 28 styczeń 2020 - 08:26
Swoją drogą bateria w 830, to jest mistrzostwo świata w porównaniu do 820. 6,5 h treningów za mną, a zostało jeszcze z 60%.
Napisano 28 styczeń 2020 - 08:31
W sumie zastanowił mnie przewoźnik DHLPL, czyli DHL ale z dopiskiem PL, tak jakby od razu był to lokalny DHL. Póki co paczka dostała nr, ale jeszcze szczegółów śledzenia nie ma na stronie DHL więc ciężko powiedzieć. Jak będę miał status "Out for delivery" to będę mógł sprawdzić gdzie (i skąd) jest przesyłka.
Ps. dziś już cena: £86.94 (plus korekta w górę na polski VAT).
Co do przesylek z Amazon UK to u mnie bylo tak ze nr dhl pl byl podany, ale przesylka do PL z UK szla transportem wewnetrznym Amazona, dopiero ostatni krok to bylo nadanie dhlem z terminala w PL.
Napisano 28 styczeń 2020 - 09:03
Bardzo możliwe, zobaczymy wkrótce
Wcześniej jak wjeżdżałem do oświetlonej wioski, to lampka ION 200 RT przełączała się na miganie, a jak wyjeżdżałem w ciemne pole, to świeciła światłem ciągłym. Teraz na 830 w trybie auto po prostu tylko miga.
Swoją drogą bateria w 830, to jest mistrzostwo świata w porównaniu do 820. 6,5 h treningów za mną, a zostało jeszcze z 60%.
Jesteś pewny, że masz na pewno dobrze ustawiony tryb oświetlenia w e830?
> Ustawienia > Czujniki > Światła > Opcje sieci > Tryb oświetlenia? Sprawdź też w opcjach sieci tryb oświetlenia i automatyczną długość
Ewentualnie sprawdź jakie masz ustawienie na widżecie lamp
bo może być tam ustawione obejście automatu i włączenie ręczne trybu.
Zaktualizowany plik obsługi ClimbPro: https://drive.google...iew?usp=sharing
(źródło:https://forums.garmi...-for-build-4-19) bazuje na 830, ale aktualne dla całej serii x30.
Ciekawostka: po dodaniu do ekranu mapy pola wysokości:
(po lewej stronie ekran mapy z dodanym polem wysokości i dwoma polami danych, po prawej standardowy ekran wysokości)
uzyska się nawigację z mapą i kolorowanymi obszarami nachylenia (nie tylko na ekranie ClimbPro, ale szczegóły podjazdu już tylko tam, co zrozumiałe).
Napisano 28 styczeń 2020 - 11:30
Pany zakładając że nie potrzebuje nawigacji po adresach a ekrany przełączam sobie guziczkami w manetkach Di2 to 530 wystarczy, nie ?
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 28 styczeń 2020 - 12:03
Właściwie nawet w e1030 używam do przełączania ekranów pilota, ale sama obsługa urządzenia jest wygodniejsza z ekranem dotykowym. Jednak do samej obsługi w czasie jazdy - jak najbardziej wystarczy, praktycznie to samo tyko bez ekranu dotykowego.
- HarveyDent lubi to
Napisano 28 styczeń 2020 - 18:05
Jak widzisz masz o czym myśleć
Mając porównanie łatwiej byłoby wybrać, ale jednak jeśli należysz do osób którzy ustawiają ekrany (i to minimalistycznie) i oprócz przełączania ich właściwie nie używają dodatkowych możliwości urządzenia np. widżetów (trzeba trochę poklikać), operacje na mapie, ustawienia pól ekranów (zamiana miejscami, wymiana) - robi to się o wiele łatwiej i przyjemniej korzystając z ekranu dotykowego. Sprawdzenie nieprzeczytanych wiadomości (zwłaszcza jeśli nie ogranicza się tylko do powiadomień o połączeniach czy sms) też jest o wiele łatwiejsze. I tak dalej...
Ps. Radar teraz już kosztuje: £93.06 (z polskim vatem i wysyłką ze stówa będzie). W porównaniu do polskich cen to i tak niezła cena, ale jednak cieszę się, że zamówiłem wczoraj
Napisano 28 styczeń 2020 - 20:31
Kapneli sie ze cena za niska po tym jak pol forum szosa.org kupilo radary
ok. 100 GBP kosztował z okazji czarnego piątku i wtedy to była super okazja, a teraz to już tylko "niezła cena" Ta cena zmienia się praktycznie codziennie, aż się zastanawiam, czy może nie mają tam jakiegoś automatu, który w obrębie określonych widełek określa cenę w odniesieniu do popytu
Napisano 28 styczeń 2020 - 22:19
Odkąd mam zdalne przerzucanie ekranów w klamkomanetkach to nie wrócę do dotykania licznika Nie mam takiej potrzeby. Na 3 ekranach mam wszystko co potrzebuje "pod palcem"
Naciskam start na początku treningu + ewentualnie załaduje trening i stop na końcu.
Sama konfiguracja przyciskami upierdliwa ale to jednorazowa akcja.
Thx za opinie, wszystko jasne
- beskidbike lubi to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 29 styczeń 2020 - 06:23
Wygląda na to że wysyłają z Francji
Załączone pliki
Napisano 29 styczeń 2020 - 07:56
Fakt, mam identycznie (poza nr), łącznie z godziną wysyłki.