Niby 499,99 € ale różnica jest na VAT. Polacy mają o te 30,18 € więcej podatku... Jak ktoś chce jeszcze przycebulić to można wysłać na adres niemiecki np. skorzystać z mailboxde.pl (sprawdzone, jeszcze gdy amazon nie wysyłał do PL), gdzie odesłanie do Polski to koszt od 11,97 € (GLS). Zawsze to 18,21 € (ok. 83 złocisze) w kieszeni... No ale parę dni oczekiwania dłużej.
Osobiście jestem zadowolony ze zmiany F3 -> F6XP. Ewolucja raczej, ale bardzo pozytywna. Ekran lepszej jakości (no i nieco większy, co dla mnie miało znaczenie), do tarczy zegarka IQ SC8 byłem przyzwyczajony, to i trafiła do F6. Nowy układ widżetów bardzo sensowny.
F3 był bez pomiaru tętna, w F6 odczyt jest całkiem dobry, na tyle, że często używam do transmisji danych tętna przy treningu, zwłaszcza gdy używam Zwifta z łącznością BT, bo paski mam tylko ANT+, pomiaru tętna podczas pływania nie zdążyłem sprawdzić, podobnie zresztą jak pozycjonowania na wodach otwartych (przyjdzie na to czas). Mapa - dobrze, że jest, choć na tak małych ekranach użyteczność raczej ograniczona, trasę i tak wolę wyznaczyć w Connect i wysłać do zegarka, chociaż nawigacja do POI działa przyzwoicie.
PacePro dla biegania działa fajnie, nie wiem dlaczego myślałem, że muszę w Connect wyznaczyć PacePro. Po prostu wystarczy wybrać zapisany kurs (lub wyznaczyć w urządzeniu) i wyliczyć PacePro. Proste i skuteczne. Domyślam się, że prędzej czy później będzie PacePro dla kursów rowerowych. Raczej w Edge x40 (i F7?), a szkoda, bo jest realizowane przez np. Best Bike Split
byłaby to bardzo przydatna opcja...