dla mnie głównym przydatnym narzędziem będą mapy i nawigacja, wcześniej spacerowałem z telefonem, dawało radę takie rozwiązanie ale gorzej jak jest się poza miastem i traci się zasięg internetu, więc opcją aktualną jest chodzenie z Edge 530.
Także te mapy w F6 są mi potrzebne, szczególnie że daje to możliwość swobodnego wyjścia w nieznane
pytałem o czujnik tętna bo chciałem mieć świadomość czy z Waszych obserwacji (osób które mają porównanie z paskiem tętna) jest w zakresie tolerancji czy odchylenia są ogromne. Posiadam czujnik na pasku garmina do pomiaru tętna i przy treningu rowerowym nie zamierzam z niego rezygnować, ale jak będę leciał rowerem do roboty to już odejdzie konieczność ubierania paska i zabierania edge.
To przecież to właśnie napisałem . Z małą poprawką, bo w FR945 są a bodajże poprzednik FR935 nie miał. Po prostu jeżeli zegarek to tylko uzupełnienie roweru to niekoniecznie się przydadzą.
Z drugiej strony z mapami jest to zdecydowanie kompletne urządzenie. Jeżeli jakimś cudem rozładuję Edge-a a muszę już wyjść na rower to zamiast panikować z powerbankami po prostu montuję Fenixa w plastikową obudowę kompatybilną z mocowaniami Edge (wygląda to tak: https://trigar.pl/uc...y-garmin-fenix6). Wszystkie czujniki obsłuży, mapy wyświetli, co jedynie będzie mniejszy: po prostu plus minus wymiarów Edge 130. Ba, w Fenix-ie z mapami mamy też POI-e, więc de facto jest nawet lepszym urządzeniem nawigacyjnym niż tanie wersje Edge-ów. Kolejną zaletą jest teoretycznie dłuższy czas pracy na baterii od Edge-ów, nie testowałem ale standardowy profil "Bike" po załadowaniu do pełna przy moich ustawieniach Fenixa estymuje 56 godzin. Ten czas można oczywiście tak wydłużyć (znacznie) jak i skrócić w zależności od dobranych ustawień, a opcji jest wiele.