Dzięki za pomoc. Dopytam jeszcze czy edytować można z poziomu aplikacji na telefon? Bo o ile w garmin connect z poziomu komputera tak, o tyle w mobilnej nie widzę przy edycji trasy takiej opcji.
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 16 wrzesień 2024 - 09:23
W końcu, po długim czasie, rozwiązałem problem samoistnie zwielokratniających się SMSów wysyłanych z Edge 830, Edge 1040 i Fenixa 7X.
W Redmi (MIUI) wystarczyło dodanie Garmin Connect do autostartu. Możliwe, że sam się kiedyś dodał przy pierwszej instalacji, a ja szukając przyczyn drenowania baterii wyłączyłem mu to.
Kolejne reinstalacje aplikacji GC nie naprawiły problemu, dopiero ręczne dodanie.
Załączone pliki
"MAMIL"
Napisano 25 wrzesień 2024 - 06:22
Porada brzmi sensownie ale jeszcze nie miałem okazji sprawdzić.
Pozdrawiam
Napisano 25 wrzesień 2024 - 07:00
Czy tylko u mnie ostatnio connect w telefonie (android) dość długo synchronizuje aktywności z z licznika (520 i 530)?
Pozdrawiam
U mnie na E830 nie zauważyłem problemu, natomiast ciekawostka: nowy Fenix 8 jest sporo szybszy, komunikuje się z telefonem momentalnie w porównaniu do starszych urządzeń.
Napisano 29 wrzesień 2024 - 18:25
Mam to samo na 1040 i iPhone. W necie sugerują, że to z powodu zbyt dużej liczby archiwalnych aktywności w pamięci licznika. Rozwiązaniem ma być podłączenie do komputera i usunięcie tych starych aktywności.
Porada brzmi sensownie ale jeszcze nie miałem okazji sprawdzić.
Pozdrawiam
Nie działa. Usunąłem wszystko i dalej muli.
Rozwiązaniem jest wyłączenie i włączenie licznika na nowo. Kaszana
Napisano 14 październik 2024 - 17:24
@Prozor @mikroos
Wracając do kwestii nalepiania taśmy odblaskowej na korpus Varia. Dziś przylepiłem sobie pasek folii metalizowanej - Varia cały czas pokazywała, że ma za sobą pustą drogę, spodziewałem się raczej ciągłego alertu bardzo blisko jadącego pojazdu. Tak więc folia typu II odpada.
Napisano 15 październik 2024 - 13:49
Tak, mam 2 telefony i chciałbym, aby obydwa były sparowane z licznikiem (oczywiście skorzystałbym z jednego w danym momencie). Gdy chciałem sparować nowy telefon, to starego mi wyrzuciło. Dodam tylko, że jeden to android, a drugi ios.A czy na obu telefonach używasz (chcesz używać) Garmin Connect i tego samego konta użytkownika?
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka