Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 25 wrzesień 2016 - 18:29
@robo
Mam E820. Explore jest wersją okrojoną pozbawioną cześci opcji
@gielu
Bezpośrednio w E820 nie można wprowadzić wcześniejszego przebiegu. Można pośrednio przez programik "fitfilerepairtool". Poniżej link
https://forums.garmi...-Odometer/page2
Napisano 25 wrzesień 2016 - 19:16
Żeby jeszcze było wiadomo, czy Edge 820 (nie Explore) potrzebuje całego opomiarowania, żeby wykorzystać te jego możliwości.
Czy np wystarczy mu tylko czujnik tętna ? - planowałem tylko w to się wyposażyć.
Bo jak nie będę miał pomiaru mocy, a on bez tego nie będzie umiał czegoś tam wyliczyć, pokazać, czy jak tam piszą "tworzyć zaawansowane ćwiczenia", to już chyba lepiej zdecydować się na wersję Explore.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 25 wrzesień 2016 - 21:40
E1000, ciągłe podświetlenie ekranu na 40%, podpięte czujniki prędkość, kadencji, tętna, do tego telefon via BT. Jazda po kursie. Po 9 godzinach i 55 minutach pozostało jeszcze 17% baterii. Może szału nie ma, ale dla mnie to bardzo przyzwoity wynik. A z pewnością zadowalający.
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
- ROZMIAR lubi to
Napisano 25 wrzesień 2016 - 22:20
Żeby jeszcze było wiadomo, czy Edge 820 (nie Explore) potrzebuje całego opomiarowania, żeby wykorzystać te jego możliwości.
Czy np wystarczy mu tylko czujnik tętna ? - planowałem tylko w to się wyposażyć.
Bo jak nie będę miał pomiaru mocy, a on bez tego nie będzie umiał czegoś tam wyliczyć, pokazać, czy jak tam piszą "tworzyć zaawansowane ćwiczenia", to już chyba lepiej zdecydować się na wersję Explore.
A jakie dane chcesz mieć? Bo wiadomo, że niczego powiązanego z mocą mieć nie będziesz miał. Wszystko pozostałe i owszem.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 wrzesień 2016 - 22:58
A np jeśli chciałbym zaplanować na Edge 820 trening interwałowy, albo właśnie, jak tam piszą "zaawansowane ćwiczenia", ale ze strefami HR (bo nie będę miał miernika mocy i /albo kadencji), to da się ?
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 26 wrzesień 2016 - 09:56
Da się.
Jeszcze jak miałem e500 i tylko bazowałem na pulsie, to w ten sposób układałem treningi. Np.
Lap 1 - rozgrzewka do czasu naciśnięcia LAP
Lap 2 - aż tętno przekroczy założone dla danej strefy treningowej
Lap 3 - tętno w strefie treningowej np. 4, albo w określonym zakresie np. 150 - 162, przez założony czas trwania (lub odległość)
Lap 4 - odpoczynek aż tętno osiągnie mniej niż np. 120
Pętla x4 - skok do Lap 2 (lub 3)
i tak dalej...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 26 wrzesień 2016 - 13:54
Trochę nie w temacie, ale nie wiem gdzie lepiej to napisać. Szukam osoby z Poznania (Swarzędza , Kostrzyna , Pobiedzisk lub nawet dalszej okolicy) z Garminem Edge 100 lub 520, aby była możliwość aktualizacji pedałów z pomiarem mocy Garmin Vector. Ponieważ przez komputer niestety nie idzie w moim przypadku. Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 26 wrzesień 2016 - 22:06
https://www.aldi.co....073223081458200
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Napisano 03 październik 2016 - 16:02
Padła mi prędkość w GSC-10 (kadencja działa ok, ale prędkość 0 dopóki Edge nie zacznie liczyć z satelitów, bateria wymieniona). Niestety urządzenie kupione za granicą i dlatego tylko 12 msc gwarancji, na co wymienić czujnik? Nowy Garmina, czy jakiś zamiennik np. Mio będzie spoko (wiem, że dowolny ANT+ powinien działać, chodzi mi też o solidność mocowania itp.)?
Napisano 04 październik 2016 - 12:06
Każda zgodna z ANT+ będzie pasowała.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 04 październik 2016 - 19:52
Usunąłem ID czujnika na Edge i sparowałem na nowo, dalej tak samo. Po kliknięciu przycisku na czujniku mruga tylko dioda przy obrocie korbą, przy obrocie kołem (albo choćby zbliżaniu magnesu to ramienia) już nie, także to raczej nie kwestia parowania.
Napisano 05 październik 2016 - 10:41
Panowie czy wy też macie problem z zaimportowaniem pliku z Garmin Conecta ??
HTTP status 500 - Błąd systemowy: Niepoprawna lub pusta Aktywność
Typ raportu Wyjątek
Komunikat o błędzie systemu: Niepoprawna lub pusta Aktywność
Opis Serwer napotkał błąd wewnętrzny, który uniemożliwił jej od spełnienia tego żądania.
wyjątek