Mi na zewnątrz pokazuje też niższą
Sprawdzałem podczas treningu z kolegami z innymi Garminami , Z tego co pamiętam chyba E500 pokazywała realnie ,
W mieszkaniu normalnie ogrzewanym pokazuje 17.5 C
Przed aktualizacją nie zauważałem takich różnic
Napisano 06 listopad 2016 - 09:01
Mój E500 zaniża o 2st, porównywałem z termometrem rtęciowym dla temperatury 0st. Zakładając równą odchyłkę w całym zakresie (+50/-50), temperatura i miejsce pomiaru nie będzie miało znaczenia, zawsze wyjdzie ten sam błąd.
W sumie ciekawe info, widocznie taka przypadłość Garminów do zaniżania, tak jak i smartfonów to głupot wysokości ![]()
Napisano 09 listopad 2016 - 00:49
Napisano 09 listopad 2016 - 20:24
O, tysiączek wreszcie dostał "Time in Zone data fields for Heart Rate and Power."
Trochę czasu im zajęło dodanie tego bajeru ![]()
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 listopad 2016 - 23:08
820 przed chwilą dostał 5.10:
Changes made from version 4.10 to 5.10:Napisano 10 listopad 2016 - 23:43
Oj tam, wcale nie przed chwilą, trochę wcześniej bo oprogramowanie dla 820 jest dostępne od 8 listopada (dla 520 i 1000 od 7 listopada).
Napisano 13 listopad 2016 - 12:55
Tak, w smarfonie w mobilnym connect w ustawieniach urządzenia włączasz Autoprzesyłanie.
Napisano 14 listopad 2016 - 07:00
Mój EDGE 1000 właśnie pobrał aktualizację do 11.10 niestety podczas instalacji występuje błąd i aktualizacja nie instaluje się. Po nieudanej aktualizacji urządzenie podczas wyłączania zawiesza się. Ekran staje się ciemny z symbolem włącznika na środku. Nie da się go normalnie włączyć, żeby to zrobić muszę przytrzymać łap + włącznik czyli wykonać soft reset. Jakieś rady ?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mam to samo - wyłącza się poprzez przytrzymanie 10 sek powera ...
no i co dalej ?
aż mi się nie chce dzwonić na infolinię ... ![]()
Napisano 14 listopad 2016 - 17:33
webupdater nie dał rady
usunąłem plik GUPDATE.gcd z garmina > pobrałem nowy ze strony http://www.gmaptool.eu/pl/content/edge> skopiowałem na garmina > zainstalowała się aktualizacja poprawnie
z tego wynika jakby ten plik nie do końca ściągał się poprawny ... dziwne
Napisano 14 listopad 2016 - 23:22
Znowu z tą temperaturą? To już nie można parę postów do tyłu poczytać? Kolejny wpis dot. temperatury, który nic nowego nie wniesie wyląduje w śmietniku.
Napisano 15 listopad 2016 - 08:18
Ponawiam pytaniePróbuję przerobić plik Totals żeby wprowadzić całkowity przebieg roweru i po wprowadzeniu swoich danych zamieniam plik w garmin-edge 820. Po ponownym uruchomieniu dane są oryginalne a zawartość pliku Totals wraca do stanu z przed zamiany. Robię to za pomocą strony kiesewetter.nl przerabiam na csv i zmieniam dane w wordpad a następnie konwenteruje do fit czy ktoś wie dlaczego garmin ponownie wrzuca plik z przed zmiany
Napisano 15 listopad 2016 - 09:41
Jeśli nikt na tamto pytanie nie odpowiedział, to odpowiedzi nie ma. A właściwie to jest i powinieneś się sam domyślić - niekompatybilność przerobionego pliku po konwersji. garmin.kiesewetter.nl ostatnie zmiany miał w lipcu 2012 roku, a format plików fit zmienił się już od czasu wprowadzenia e520, swego czasu pisałem o tym, że nie da się przenieść total z 810 do 520 właśnie z tego powodu. Dotyczy to nie tylko total, ale również aktywności, zresztą niedawno nastąpiły kolejne zmiany w plikach fit i stare oprogramowanie z tym sobie po prostu nie radzi.
Napisano 15 listopad 2016 - 22:36
Gielu sprawdź to co piszą w tym wątku
https://forums.garmi...p/t-356843.html
Według nich da się tym
http://fitfilerepairtool.info/
Napisano 16 listopad 2016 - 00:15
Znaczy się głupi jestem bo się nie domyslilem. A swoją drogą dziwi ciebie wnikanie ludzi w temperaturę tu jest kilkadziesiąt stron o wyższości opon 25nad23 i odwrotnie
Hymmm... Lubisz swój wpis, ciekawe.
Nie mnie oceniać Twoją inteligencję, ale jeśli tak twierdzisz, no cóż, sprzeczać się nie będę.
W tym wątku nie ma ani jednego wpisu o oponach.
Jeśli ktoś ma problem z czymś to warto przede wszystkim użyć wyszukiwarki. Wpisać w takie pole na górze "Wyszukiwanie..." po prostu "temperatura" i nacisnąć ikonkę lupki. Nie gryzie, a zawęzi pole wyszukiwania. Takie to trudne?