Edge 520 software version 11.10
Changes made from version 11.00 to 11.10:
- Fixed issue causing elevation to be incorrectly offset.
- Fixed minor issues related to Connect IQ.
Napisano 31 marzec 2017 - 11:10
vuki, tak jak czach pisze, mapę musisz wgrać do MapSource i przekompilować pod 520 interesujące fragmenty. Polecam post http://szosa.org/top...17#entry330975
Jak cała Polska musi być jednorazowo to tam jest jakaś wersja pod Fenixa 8MB :-)
Napisano 31 marzec 2017 - 19:20
Prędkość nie ma żadnego znaczenia.
Co do pojemności, osobiście miałem 2 GB, którą dostałem kiedyś gratis do jakiegoś urządzenia, i nigdy nawet nie zbliżyłem się do jej całkowitego zapełnienia.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 31 marzec 2017 - 19:21
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 31 marzec 2017 - 19:26
Napisano 31 marzec 2017 - 22:05
Czy nie macie problemu po ostatniej aktualizacji z połączeniem garmina ze smartphonem?
Mój Edge 520 nie chce dzisiaj połączyć się z telefonem. Parowanie się udaje, w telefonie w ustawieniach bluetooth mam Edge 520 w zakładce powiązane urządzenia, ale mimo to tel. nie łączy się z garminem. Próbowałem kilkukrotnie usuwać z telefonu garmina i na nowo parować, ale bez rezultatu. Jakieś sugestie?
Napisano 01 kwiecień 2017 - 12:36
Ja mam od wczoraj problem. Sprawdziłem na dwóch smartphonach i jest taka sama sytuacja. Garmin paruje się bez problemu, jest na liście sparowanych urządzeń, ale nie łączy się. Kiedy klikam w tel. w zakładce "Powiązane urządzenia na "BT_Edge_520" nie ma żadnej reakcji. Wszystkie inne urządzenia, które również mam powiązane próbują wówczas łączyć się i ewentualnie po chwili wyrzucają informację o braku połączenia. Edge 520 kompletnie nie wykazuje żadnej reakcji i nie łączy się. Identyczna sytuacja na dwóch telefonach.
Napisano 01 kwiecień 2017 - 12:43
Usuń parowania, wykonaj je ponownie. jeśli to nie dało pożądanego rezultatu to skopiuj dane (no chyba, że nie zależy Ci na ustawieniach ekranów itd) i reset urządzenia (może być przez "przywróć do ustawień fabrycznych, ale lepszy skutek klawiszami przy włączeniu, szczegóły w 1 poście). Przywróć dane ustawień albo mozolnie je rób od początku jeśli nie chciało Ci się skopiować kilku plików
Napisano 01 kwiecień 2017 - 12:46
Usuwanie parowania, włączanie na nowo telefonu i garmina robiłem wielokrotnie, bez rezultatu.
Przed chwilą odpaliłem aplikację Garmin Connect na telefonie i w momencie urządzenia się połączyły.
Dziwna sprawa, ale działa
Napisano 01 kwiecień 2017 - 12:53
Nie dziwna, tak to działa - bez GC to nie funkcjonuje. Nie masz działającego GC to nie działają żadne opce połączeń, komunikatów, wymiany danych. Jeśli smartfon (nowsze androidy i ograniczanie zużycia energii przez aplikacje działające w tle) wyłącza GC działający w tle to również np. funkcje powiadomień działać nie będą, a i będzie często rozłączać parowanie. Jeśli tak się dzieje, to conecta warto dodać jako wyjątek w "optymalizacji baterii".