Dziwne, nawet aktualna wersja powinna działać. Sprawdzę, na starszym smartfonie i jak będzie właściwa wersja to zrzucę.
==============================
Ok, do pobrania wersja 4.30: https://drive.google...iew?usp=sharing
Napisano 01 czerwiec 2020 - 16:10
Dziwne, nawet aktualna wersja powinna działać. Sprawdzę, na starszym smartfonie i jak będzie właściwa wersja to zrzucę.
==============================
Ok, do pobrania wersja 4.30: https://drive.google...iew?usp=sharing
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 01 czerwiec 2020 - 16:53
👍🏻
Napisano 02 czerwiec 2020 - 15:44
Napisano 02 czerwiec 2020 - 21:27
Właściwie to Profil -> Ekrany danych -> ClimbPro -> Wykrywanie podjazdu:
A szczegóły w: ClimPro stan na maj 2020 (to akurat po angielsku).
Napisano 02 czerwiec 2020 - 21:57
garmin edge 1030
po update firmware do 9.5 zauważyłem, że losowo strzałka pozycji na mapie
wyświetla się normalnie (strzałka poniżej tej szarej strzałki) bądź anormalnie jako większy "trójkącik" (biały w środku bez wypełnienia z czarną obwódką),
coś wielkości tego szarego trójkącika na grafice. Grafika poniżej tylko w celu poglądowym załączona dla porównania "trójkątów" , proszę się nie sugerować.
od czego zależy w jaki sposób graficzny wyświetla się "strzałka" mojej pozycji na mapie?
Da się to jakoś "naprawić"?
ad.2
czy w 1030 kiedy pojawia się ostrzeżenie o niskim stanie baterii nie powinno być wyświetlane razem z nim
pole wyboru włączenia oszczędzania baterii ? Zaobserwowałem, że tego nie ma w 1030 vs 820.
ps.
sprawdziłem, cierpliwie wyjanuszowałem baterię - opcja oszczędzania załącza się przy 5% (oczywiście jest wybór).
Użytkownik Feltf95 edytował ten post 03 czerwiec 2020 - 17:43
Napisano 03 czerwiec 2020 - 19:02
Napisano 03 czerwiec 2020 - 20:44
Mam problem z "Stan treningu". Od dłuższego czasu pokazuje cały czas "Niedostępne" i żebym jeździł przez tydzień czy dwa. Co jest oczywiście głupotą, bo jeżdżę regularnie 2-3 razy w tygodniu, zawsze mam opaskę HR, a po treningu normalnie pokazuje się "Training Effect". Jakieś pomysły co może być problemem?
Napisano 03 czerwiec 2020 - 21:55
Napisano 04 czerwiec 2020 - 09:35
W sumie czas najwyższy na odświeżenie tego modelu. Właściwie to raczej będzie E830 w obudowie 1030 i ekranem wielkości dotychczasowej (prawdopodobnie zmienionym, czyli takim jak w e830, ale większym - jednak niekoniecznie). Na pewno dodanie pamięci (co za tym idzie usunięcie slotu na kartę SD, rzadko używaną, a często uszkodzona karta była źródłem problemów), odbiornik sygnałów satelitarnych Sony (stąd wydłużenie czasu pracy) i szybszy procesor (raczej ten sam co w e830).
Zmiany w oprogramowaniu niewielkie, ale muszą czymś się różnić w porównaniu do obecnych funkcji, zwłaszcza e830, uzasadniające wyższą cenę. Tu oprócz wprowadzenia pełnej obsługi TrailForks (ograniczenia licencyjne będące przeszkodą do wprowadzenia w już sprzedanych e1030 - wiadomo, kasa) dochodzą sugestie treningowe na dany dzień. Trochę mało.
Raczej ujednolicenie platformy sprzętowej. Większe zmiany dopiero w x40.
Na razie patrząc na cennik na garmin.com widać E530 za 300, E830 za 400 i E1030 za 500 euro. W tym ostatnim przypadku widać korektę cenową, ale jeśli ktoś faktycznie chce kupić E1030 w cenie cennikowej to może jednak lepiej poczekać jakiś miesiąc na odświeżoną wersję. Przy okazji jak zwykle będą wysprzedaże starej wersji, choć raczej trzeba będzie sprawdzać np. Amazon itp.
Napisano 05 czerwiec 2020 - 17:07
Wszystkie sieci "nonamed"? Ciekawe. Dopasowały się do Twojego nicka?