Lewe ramię korby Stages.
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 19 lipiec 2020 - 16:14
Napisano 19 lipiec 2020 - 16:18
Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 19 lipiec 2020 - 17:27
Zrób godzinny test FTP i sprawdź z jaką mocą dasz radę przejechać godzinę.
Mogę się założyć, że z tą większą dasz radę góra 3 kwadranse.
Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka
Napisano 21 lipiec 2020 - 16:20
Jest ktoś, kto jest zadowolony z LiveTrack i może powiedzieć, że działa mu to dobrze?
Po raz kolejny nie wiem, czy szukać problemu w telefonie (operatorze), czy w sofcie garmina?
Bardzo sporadycznie tracę zasięg czy połączenie BT - zresztą o tym informacja pojawia się na urządzeniu.
LiveTrack jednak notorycznie się wykrzacza bez powiadomienia o tym - myśli, że działa, a zazwyczaj po kwadransie od startu szlag trafia śledzenie i to by było na tyle.
Napisano 21 lipiec 2020 - 17:58
Odnośnie "Nie udało się uruchomić LiveTrack" to zobacz, czy czasami nie masz poprzedniego jeszcze cały czas w trakcie. U mnie na drugi dzień nadal był w aktywny. Często zdarza mu się nie zakończyć wraz z końcem aktywności. Musiałem zakończyć ręcznie i dopiero uruchomić. Cóż z tego skoro i tak podziałał kwadrans. :/
Napisano 21 lipiec 2020 - 18:24
Jedyna wada, to że ciągnie fazę w tel. nadmiernie. Wcześniej używałem takiej funkcji w locusie i spokojnie pewnie z dobę by na tym tel. pociągnął. Z garminem, oby połowę tego dał radę.
Tel. to redmi 4x i edge 530. Connect ma wyłączone oszczędzanie baterii i może zawsze działać w tle.
U was pewnie tu jest pies pogrzebany. Telefon ubija connecta, po kwadransie w celu oszczędzania energii.
Connect nie działa i pa pa live track.
Napisano 21 lipiec 2020 - 21:08
Napisano 22 lipiec 2020 - 18:10
Ja problemów (większych) nie mam. Fakt czasem nie zakończy, ale to raczej z mojej winy, bo pewnie za wcześnie ubijam BT w tel.
Jedyna wada, to że ciągnie fazę w tel. nadmiernie. Wcześniej używałem takiej funkcji w locusie i spokojnie pewnie z dobę by na tym tel. pociągnął. Z garminem, oby połowę tego dał radę.
Tel. to redmi 4x i edge 530. Connect ma wyłączone oszczędzanie baterii i może zawsze działać w tle.
U was pewnie tu jest pies pogrzebany. Telefon ubija connecta, po kwadransie w celu oszczędzania energii.
Connect nie działa i pa pa live track.
W którym miejscu są ustawienia oszczędzania baterii?
W Ustawieniach, sekcja Bateria mam wyłączone "Oszczędzanie baterii" i "Bateria adaptacyjna".
Generalnie powiadomienia z telefonu u mnie działają, czasem z opóźnieniem.
Dzisiaj Garmin przerósł samego siebie. Po zakończonej jeździe, ładnie wyskoczył komunikat o zakończeniu LiveTrack, by po chwili na nowo go uruchomił.
Trochę słabo, że tak źle to działa. Mam też ustawiony alarm w razie wypadku i wolałbym, żeby jednak zadziałał jak ktoś we mnie wjedzie albo wpadnę na drzewo.
Napisano 22 lipiec 2020 - 18:19
Też miałem taką akcję (zakończył i od razu zaczął sam z siebie).
Dzisiaj po raz pierwszy użyłem Strava Beacon. Od razu sukces. Co ciekawe startuje się to tak samo jak Live Track. Na razie jeszcze do końca nie chwalę, jak dłuższą chwilę będzie działało to tym mnie kupią i opłacę premium.
Napisano 23 lipiec 2020 - 09:10
Pewnie w każdym nieco inaczej to wygląda.W którym miejscu są ustawienia oszczędzania baterii?
W Ustawieniach, sekcja Bateria mam wyłączone "Oszczędzanie baterii" i "Bateria adaptacyjna".
U mnie jest: Ustawienia - bateria i wydajność - oszczędzanie baterii przez aplikację - connect - bez ograniczeń(oszczędzanie energii nie ogranicza aplikacji w tle)
Warto też sprawdzić i ewentualnie zmienić uprawnienia jakie ma connect.
Zarządzanie BT, powiadomienia itp.
Napisano 23 lipiec 2020 - 09:30
W przypadku czystego andrioda 10 bateria adaptacyjna wprowadza zaostrzone ograniczenia dla jakiejś aplikacji - ja dodałem np. intagram, bo zżerał energię jak głupi, z automatu tam może być dodawana aplikacja, z której się rzadko korzysta (ale u mnie ma tam nic z automatu dodanych). Aplikacje na tej liście mają duże restrykcje.
Connect musi być dodany wyjątków w oszczędzaniu energii. Sprawdzenie czy jest poprzez Aplikacje -> Optymalizacja baterii -> powinien być na liście "Bez optymalizacji". Jeśli nie jest, to będzie problem z funkcjami, które obsługuje. Wyłączenie optymalizacji proste: przełączyć widok na "Wszystkie aplikacje", wybrać Connect -> Nie optymalizuj.
Ponieważ zasadniczo z niego nie korzystam. Tylko do connecta. Po cholerę ma żreć power i zasoby, jak nie jest używany.
W moim starym smartfonie (android 6 coś tam) przy połączaniu BT faktycznie zużycie energii przez BT było znaczące. O dziwo po zmianie na motkę one action jak ręką odjął. Praktycznie zużycia enenergii przez BT zauważyć nie można. Być może to zasługa BT5, poprzednio miałem wersję niżej.