Testowałem to rozwiązanie z zakrytymi pinami i faktycznie działa
Tutaj ciekawe rozwiązanie: http://brooklynarche...ternal-battery/
Napisano 09 wrzesień 2013 - 11:08
Testowałem to rozwiązanie z zakrytymi pinami i faktycznie działa
Tutaj ciekawe rozwiązanie: http://brooklynarche...ternal-battery/
Napisano 03 październik 2013 - 13:45
Napisano 03 październik 2013 - 14:12
Według strony
http://www.thisisant...ed-rate-sensor/
Powinno działać.
Kiedyś założyłem taki temat: http://szosa.org/top...atybilność-ant/
Tam też działał ale ludzie maja problemy.
Napisano 03 październik 2013 - 21:25
A ja lekko przerobiłem (bezinwazyjnie) mocowanie do Dakoty/Oregona/Colorado. Jak ktoś nie chce mieć na stałe przyczepionego do kiery, to może mój pomysł dupy nie urywa, ale działa jest "wielorazowego użytku"
http://szosowaszosa....-dakota-na.html
Napisano 04 październik 2013 - 11:23
Dobra... patrząc na temat wtd, chyba jednak dochedzę do wniosku, że nie ma sensu oszczędzać 80 zł i kupować czujnik który może zadziała, a może nie :-) dzięki za pomoc
ja zwykle myślę o oszczędności takiego rzędu, a potem to, co kupiłem żenię za pół ceny na allegro i idę kupić to, co wcześniej wydawało się za drogie głupota straszna. Teraz też na tapecie mam czujnik HR, ale cena Garminowskiego nie jest jakaś zaporowa w sumie.
Napisano 05 październik 2013 - 22:46
Dobra... patrząc na temat wtd, chyba jednak dochedzę do wniosku, że nie ma sensu oszczędzać 80 zł i kupować czujnik który może zadziała, a może nie :-) dzięki za pomoc
Dokładnie! Firmowy pasek i czujnik kadencji/prędkości działają bez zarzutów (poza przypadkami losowymi, ale to się zdarza wszystkim producentom). Przykładowo u mnie - trzy lata użytkowania, może nie codziennie, ale 2-3 razy na tydzień, w tym błoto, warunki zimowe (mam czujniki w dwóch rowerach), itd. Nawet baterii jeszcze nie musiałem zmieniać.
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 06 październik 2013 - 08:06
Dokładnie! Firmowy pasek i czujnik kadencji/prędkości działają bez zarzutów (poza przypadkami losowymi, ale to się zdarza wszystkim producentom).
Akurat czujnik GSC-10 nie jest idealną konstrukcją, zdarzają się awarie związane z zawilgoceniem (i to w cale nie tak rzadko). Z resztą w Garminie zdają sobie z tego sprawę i załatwiają takie przypadki od ręki. Natomiast właśnie dzięki warunkom gwarancji można spokojnie inwestować w GSC-10.
Co do czujników z Decathlona, to Garmin ich nie wykrywa, trzeba odczytać numery i wklepać je ręcznie(z resztą było na forum).
Napisano 06 październik 2013 - 10:55
Moje pytanie... czy mogę przoszczędzić trochę na czujniku i kupić gołego Garniaka + np czujnik z Decathlonu za 80 zł, czy będzie to gorzej chodziło i koniecznie kupować czujnik Garmina? Może ew jakaś inna alternatywa?
Ja tam nie wiem czy jest istotna różnica w działaniu ( dokładniejsze wskazanie ...itp) między pulsmetrami w standarcie ANT + za 200 zł a tymi tańszymi .
Kupiłem kilka miesięcy temu czujnik tętna BRYTON ( kosztował coś ponad 90 zł). Nie używam Garmina ale Xperię Active i Locus Map z ANT+ ,akurat w tym układzie ten pasek działa idealnie.
Co więcej- Łapie z gdzieś 50 metrów.
Taka śmieszna sytuacja- Ja jadę z Locusem widzę na ekranie swój puls z Brytona.
Brat jedzie z Xperią S z Endomondo ( ma założony pulsometr Holuxa) też widzi puls ale ,,nie swój tylko mój''.
Dopiero kiedy oddalę się o ca 100 metrów jego Endomondo zawiesza się i w końcu wykrywa tego Holuxa.
Garmin coś tam kombinuje z czujnikami ANT- w sensie ich odczytywania przez oprogramowanie Garmina .
O ile czujniki Garmina ( czujnik pulsu czy kadencji GSC -10 ) działają praktycznie z każdą aplikacja na smartfona ( czy urządzeniem ) obsługującą ANT - dla przykładu Oruxmap, ipbike,Locus,nawet Endomondo to w druga stronę już nie koniecznie , trzeba robić kombinacje.
Zresztą dla przykładu urządzenia Garmina Dakota 20 ,Etrex 10 obslugują czujnik GSC 10 tylko w połowie- w sensie odczytują kadencję ale już prędkości nie -(prędkość w tym wypadku dostajemy z GPS mimo, że mamy zamontowany czujnik)
Napisano 06 październik 2013 - 17:52
Czujnik CAD/Speed z Decathlonu dziala obecnie ze wszystkimi Garminami, wczesniejsze wersje mialy klopot z firmware, gdzie problemem byla identyfikacja(ID urzadzenia slane via ANT+)
Czujnik w Decathlonie mozna w razie czego bez problemu zwrocic badz wymienic...jakby trafila wczesniejsza wersja.
Napisano 06 październik 2013 - 19:56
Ale jest to chyba kwestia samego urządzenia - tak zostało zaprojektowane. Na stronie thisisant.com można to sprawdzić i.... faktycznie jest taka informacja w szczegółowych informacjach urządzenia.Zresztą dla przykładu urządzenia Garmina Dakota 20 ,Etrex 10 obslugują czujnik GSC 10 tylko w połowie- w sensie odczytują kadencję ale już prędkości nie -(prędkość w tym wypadku dostajemy z GPS mimo, że mamy zamontowany czujnik)
Napisano 07 październik 2013 - 09:00
Ale jest to chyba kwestia samego urządzenia - tak zostało zaprojektowane. Na stronie thisisant.com można to sprawdzić i.... faktycznie jest taka informacja w szczegółowych informacjach urządzenia.
Ja myślę, nie tyle samego urządzenia ale prędzej oprogramowania które tam jest wstawione, no a to wiadomo marketing,(Dla Garmina najlepiej aby wszystkie urządzenia się dobrze sprzedawały).
Jakby Dakocie 20 dać software np. z edge 500 czy nawet nowego Oregona to prawd. mielibyśmy prędkość z koła, choć może się mylę.
Napisano 10 październik 2013 - 08:32
Akurat czujnik GSC-10 nie jest idealną konstrukcją, zdarzają się awarie związane z zawilgoceniem (i to w cale nie tak rzadko). Z resztą w Garminie zdają sobie z tego sprawę i załatwiają takie przypadki od ręki. Natomiast właśnie dzięki warunkom gwarancji można spokojnie inwestować w GSC-10.
Potwierdzam. Padl mi kiedyś, wysłałem maila do Garmina, jedyne czego chcieli to skanu dowodu zakupu i w ciągu kilku dni nowy czujnik dojechał.
Napisano 16 październik 2013 - 07:44
Napisano 16 październik 2013 - 08:03
Napisano 16 październik 2013 - 11:56