RB jak Rondo Babka
Napisano 10 październik 2011 - 17:52
Niestety przez najbliższe kilka lat runda się pewnie nie zmieni i będzie taka sama jak przez ostatnie 3 sezony. Pisałem do Sylwka żeby wydłużyć tą rundę przez Nasielsk ale niestety taki dystans wszystkim wystarcza...
Napisano 10 październik 2011 - 18:03
NA SCZĘŚCIE!!! dystans rundy wyścigowej jest w sam raz jak dla mnie. Nie wyobrażam sobie żebym z dojazdami robił więcej niż teraz. 155km w zupełności mi wystarcza, przecież Ty też robisz coś koło tego i jeszcze mało?!! Zawsze możesz mocniej pociągnąć na rundzie wyścigowej :-PPisałem do Sylwka żeby wydłużyć tą rundę przez Nasielsk ale niestety taki dystans wszystkim wystarcza...
#743 Gosc_kluseczka85_*
Napisano 10 październik 2011 - 20:30
Ofiary śmiertelne na Babce.? :roll:
Napisano 10 październik 2011 - 20:56
Niestety przez najbliższe kilka lat runda się pewnie nie zmieni i będzie taka sama jak przez ostatnie 3 sezony. Pisałem do Sylwka żeby wydłużyć tą rundę przez Nasielsk ale niestety taki dystans wszystkim wystarcza...
Ja też jestem zwolennikiem większej selektywności rundy. Gór czy choćby podjazdów na Mazowszu nie zrobimy, ale przykładowo można by zrobić raz na miesiąc czy choćby raz na dwa miesiące super-rundę, czyli dwa okrążenia zwykłej rundy, albo zaeksperymentować jeszcze bardziej i zrobić zupełnie inną rundę z odpowiednio dużym dystansem. Mamy koniec sezonu a do następnego sporo czasu na dyskusje i nowe pomysły. krzy1976 jest chętny, ja również, więc jest już nas dwóch. Rondo to Ci, którzy tam przyjeżdżają, więc jeśli chętnych na jakieś zmiany będzie więcej, to nie widzę powodu, żeby nie dokonać zmian.
Napisano 10 październik 2011 - 21:11
no niestety, dlatego od początku tego sezonu trzeba było jechać w kasku żeby punktować na niedzielnym treningu.Ofiary śmiertelne na Babce.? :roll:
To była straszna tragedia, ja się o tym dowiedziałem od kolegi z pracy, który znał tego kolarza. Przyszedł wtedy do mnie i powiedział, żebym koniecznie kupił sobie kask. Z tego co wiem to ten tragicznie zmarły kolarz osierocił dwójkę dzieci i zostawił żonę. Co więcej miał już wcześniej groźny wypadek na szosówce, a mimo to jeździł bez kasku. Ja nie czekałem, tylko krowa nie zmienia poglądów.
Napisano 10 październik 2011 - 21:20
Przecież Babka, mimo punktów i rywalizacji to ciągle trening. Jak chciał byś się sprawdzić na bardziej selektywnej trasie to przecież są od tego wyścigi, maratony itp.Ja też jestem zwolennikiem większej selektywności rundy. Gór czy choćby podjazdów na Mazowszu nie zrobimy, ale przykładowo można by zrobić raz na miesiąc czy choćby raz na dwa miesiące super-rundę, czyli dwa okrążenia zwykłej rundy
Napisano 10 październik 2011 - 21:43
Nie każdy ma czas żeby cały dzień poświęcić na dojazd, maraton/wyścig i powrót do domu :-(Przecież Babka, mimo punktów i rywalizacji to ciągle trening. Jak chciał byś się sprawdzić na bardziej selektywnej trasie to przecież są od tego wyścigi, maratony itp.
Nie ma żadnych szans na wydłużenie tej rundy niedzielnej, w sezonie 2007 runda punktowana wyglądała tak: http://www.bikemap.net/route/468538 i też wszystkim to pasowało...
Napisano 10 październik 2011 - 22:13
Nie ta runda to faktycznie za krótka była. A kto wpadł na pomysł, żeby wtedy ją wydłużyć, opory były czy ludzie chętnie się zgodzili?w sezonie 2007 runda punktowana wyglądała tak: http://www.bikemap.net/route/468538 i też wszystkim to pasowało...
Napisano 11 październik 2011 - 08:18
Wcześniej też była trasa przez Nasielsk, ale punktowa była przez Pomiechówek, przynajmniej w 2007 roku, wcześniej nie wiem bo na rondo nie przyjeżdżałem niestety. Tak jak pisze Michał, trasy były różne i raczej dłuższe, rondo podobno jeździło na Warkę, do Sochaczewa i w inne miejsca, trzeba się zapytać osób które kiedyś jeździły na te treningi :-)Nie ta runda to faktycznie za krótka była. A kto wpadł na pomysł, żeby wtedy ją wydłużyć, opory były czy ludzie chętnie się zgodzili?w sezonie 2007 runda punktowana wyglądała tak: http://www.bikemap.net/route/468538 i też wszystkim to pasowało...
Napisano 11 październik 2011 - 08:18
Przecież Babka, mimo punktów i rywalizacji to ciągle trening. Jak chciał byś się sprawdzić na bardziej selektywnej trasie to przecież są od tego wyścigi, maratony itp.Ja też jestem zwolennikiem większej selektywności rundy. Gór czy choćby podjazdów na Mazowszu nie zrobimy, ale przykładowo można by zrobić raz na miesiąc czy choćby raz na dwa miesiące super-rundę, czyli dwa okrążenia zwykłej rundy
Załóżmy, że w weekendy, kiedy wypada super-runda sobotni trening można zrobić taki jak standardowy niedzielny. Myślę, że Ci którzy w sobotę jeżdżą nie czuli by się urażeni, bo zawsze mogli by pojechać Małą Rundę a cała reszta tak jak w niedzielę. Poza tym nie obstaję za wszelką cenę, żeby wydłużyć rundę. Bardziej mi zależy na większej selektywności, czy w ogóle na tym, żeby była JAKAKOLWIEK dyskusja na temat trasy Ronda. Przecież nie musimy tkwić cały czas w jednym schemacie.
Napisano 17 październik 2011 - 12:44
Napisano 18 październik 2011 - 12:51
chętnie bym do was dołączył w sobotę, ale ja jestem początkujący, niemniej jednak chciałbym spróbować. Pytanie tylko jakie macie zwykle tempo w soboty i jaką trasę robicie? Czy spotykacie się na rondzie babka gdzieś w konkretnym miejscu... czy spokojnie będzie was widać?
Napisano 18 październik 2011 - 13:24
Cześć, najlepiej gdybyś przyjechał i sam zobaczył. Nie da się tego opisać w dwóch słowach, zresztą co rondo to może być inaczej, raz jest szybciej raz wolniej. Może być tak że grupa się podzieli i będziesz jechał gdzieś z przodu albo gdzieś z tyłu w jakiejś grupce.witam,
chętnie bym do was dołączył w sobotę, ale ja jestem początkujący, niemniej jednak chciałbym spróbować. Pytanie tylko jakie macie zwykle tempo w soboty i jaką trasę robicie? Czy spotykacie się na rondzie babka gdzieś w konkretnym miejscu... czy spokojnie będzie was widać?
trasa sobotnia: http://www.bikemap.net/route/417893
Więcej informacji: http://www.rondobabka.info/
spotykamy się dokładnie tak jak to widać na zdjęciu:
http://www.rondobabk.../08022009_1.jpg
Napisano 23 październik 2011 - 13:49
Chłopaki z Olsha wrzucili na luz, ja też się cieszę że to już zakończenie sezonu bo jeździ mi się koszmarnie ciężko. Dzisiaj na rondzie tempo było w większości spokojne jedno z wolniejszych treningów niedzielnych w sezonie a mimo to ledwo dojechałem do domu :-) Grupa niezbyt liczna, max 30 osób.Co tam dziś na rondzie, jaki przebieg? Widzę, że sezon już bliski końca, bo wracając dziś z treningu biegowego w kampinosie, spotkałem sporą część Olsha, na góralach i przełajówkach