Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kalendarz imprez ROAD maraton 2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
219 odpowiedzi w tym temacie

#101 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 13 grudzień 2010 - 09:59

Cytat

gres, nie obawiaj się :), właściwie każda czasówka jest "kameralna" to nie jest żadna przeszkoda.

Znacie okolicę i możnaby np. gdzieś koło Krakowa zrobić fajną czasówkę. Można zachaczyć u jurę. Tam jeszcze nie ma imprezy a tereny śliczne.

no tyle że póki co jest ona na tyle kameralna że bez powiadamiania jakichkolwiek władz :D
Ale że tereny piękne to prawda. Może się uda coś podziałać z władzami.

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#102 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 13 grudzień 2010 - 12:01

30.07 - Nowy Sącz - III Karpacki Maraton Rowerowy

qrde pokrywa sie z Tatry Tour.Moze udalo by sie przeniesc ta impreze chociaz na nastepny dzien?:)

#103 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 grudzień 2010 - 13:50

Cytat

qrde pokrywa sie z Tatry Tour.Moze udalo by sie przeniesc ta impreze chociaz na nastepny dzien?:)

Na obydwie imprezy mam blisko i twardy orzech do zgryzienia...jednak TT przemawia do mnie bardziej na dzień dzisiejszy :)

#104 Gosc_orbea29er_*

Gosc_orbea29er_*
  • Gość

Napisano 13 grudzień 2010 - 14:13

Kalendarz dobrze ułożony. Może tylko pętla beskidzka koliduję z Międzygórzem mtb. Ale na szczęście nie mam problemu, bo do generalki wybiorę Road Maraton.
Co do numerów na kierownicy. Ma zostać tak jak jest. Mam być widoczny w ruchu publicznym.

#105 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 13 grudzień 2010 - 16:18

Cytat

Cytat

Na obydwie imprezy mam blisko i twardy orzech do zgryzienia...jednak TT przemawia do mnie bardziej na dzień dzisiejszy :)

Ja tam chyba pojade na Nowy Sącz bo w Popradzie byłem, a i wpisowe niższe będzie. Pozatym nie znam profilu w Nowym Sączu, ale na TT jest dla mnie za płasko ;)

#106 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 13 grudzień 2010 - 22:39

Cytat

(...)Co do numerów na kierownicy. Ma zostać tak jak jest. Mam być widoczny w ruchu publicznym.

A możesz coś bliżej powiedzieć? Bo za bardzo nie rozumiem co ma numer na kierownicy do widoczności w ruchu ulicznym... Że kierowcy bardziej na Ciebie uważają, czy może że sędziowie łatwiej wyłapią numer? Bo ani pierwsze ani drugie nie jest prawdziwe :) Więc co?

#107 mariann

mariann
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądkrk

Napisano 14 grudzień 2010 - 09:19

Cytat

Cytat

Cytat

Ja tam chyba pojade na Nowy Sącz bo w Popradzie byłem, a i wpisowe niższe będzie. Pozatym nie znam profilu w Nowym Sączu, ale na TT jest dla mnie za płasko ;)

Wybór pewno dobry zważywszy, że w Sączu nie byłeś
TT za płaskie ? za to długii 240 km po 180 km to już byle podjazd zabija
W Sączu owszem jest kilka stromych a może bardzo stromych podjazdów ale generalnie są krótkie a co do długości trasy to 70km wielu nie satysfakcjonuj.(chyba że się pogubią zwiedzą okolice-ale nie o to w tym chodzi)
Właśnie o co chodzi z tą widocznością w ruchu publicznym bo czy mam numer na plecach i ramieniu czy na kierownicy jestem tak samo widoczny dla kierowców a dla sędziów nawet bardziej widoczny w przypadku numeru na plecach jeśli stosują tgz. sędziowanie z pojazdu.

#108 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 14 grudzień 2010 - 10:14

tatry Tour za plaskie?:)na 200km modlic sie trzeba by podjazd sie juz skonczyl.W Saczu bylo ok,chetnie bym pojechal ale TT to punk obowiazkowy od 3 lat jezdzenia

#109 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 14 grudzień 2010 - 10:32

heh no właśnie obowiązkowy
od 4 lat jeżdzenia :P
tylko szkoda bo w sączu jeszcze nie byłem. :(

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#110 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 14 grudzień 2010 - 12:56

Cytat

tatry Tour za plaskie?:)na 200km modlic sie trzeba by podjazd sie juz skonczyl.W Saczu bylo ok,chetnie bym pojechal ale TT to punk obowiazkowy od 3 lat jezdzenia

Dokładnie, ja tam jak tylko będę mógł to wybieram TT, w Sączu będzie GP (będzie czy nie kr1s1983?) więc zdążę się tam pomęczyć. Na TT wiem, że mnie góry sponiewierają ale to nic, trasa podobno jest piękna i sam wyścig ma bardzo przyzwoity poziom.

#111 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 grudzień 2010 - 13:33

Tatry Tour to oprócz fajnej trasy, widoków itp. również bardzo wysoki poziom i przede wszystkich świetna organizacja i zabezpieczenie wyścigu !!
Jest tam oczywiście start wspólny, którego w naszym kraju niestety na amatorskich imprezach mało (na szczęście są wyścigi Wieśka :)

pzdr

#112 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 14 grudzień 2010 - 18:21

Nie. Ja porównuje do trasy mini z TT; na 220 w żaden sposób nie jestem przygotowany więc jeszcze jakiś czas napewno nie dla mnie. Dlatego spróbuję Nowy Sącz. Mi się agresor od 10% pod górę włącza, a 70km to niemal idealny dystans

#113 mariann

mariann
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądkrk

Napisano 14 grudzień 2010 - 20:43

Cytat

Cytat

(...)Co do numerów na kierownicy. Ma zostać tak jak jest. Mam być widoczny w ruchu publicznym.

A możesz coś bliżej powiedzieć? Bo za bardzo nie rozumiem co ma numer na kierownicy do widoczności w ruchu ulicznym... Że kierowcy bardziej na Ciebie uważają, czy może że sędziowie łatwiej wyłapią numer? Bo ani pierwsze ani drugie nie jest prawdziwe :) Więc co?

Ja już wiem brak numeru na kierownicy to brak zdjęć mogących świadczyć o tym, że był to wyścig i nici z lansowania się na różnych "facebookach "

#114 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 15 grudzień 2010 - 10:14

3 lata temu z kolęga bylismy na zawodach biegowych na 10 km w Arturówku w Łodzi tydzień wcześniej startowlaiśmy w czasówce kolarskiej. No i przypinamy sobie kolarskim odruchem agrafkami numer startowy z tyłu w na plecach w tych okolicach gdzie koszulki kolarskie mają na ogł kieszonki a obol na rogrzewce przebiega panięnka biegaczka w obcisłych getrach i zagaduje do nas że źle przypinamy numer ja zdziwiony przeciez przypinamy dobrze i numer będzie z roweru widoczny dla sędziów na to ona z jakiego roweru ........................ i tu zkumplem wybuchnielismy śmiechem...............
dziewczyna do nas zagadneła oco nam własciwie chodzi i skończyło się z tym iż ten mój kumpel się z nią ofajtał w zeszłym roku.

Taka to historia o numerach startowych gdzie je przypinać i jak miejsce przypnięcia ma wpływ na życie osobiste itd. itd.

Tompoz

#115 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 15 grudzień 2010 - 12:22

Cytat

3 lata temu z kolęga bylismy na zawodach biegowych na 10 km w Arturówku w Łodzi tydzień wcześniej startowlaiśmy w czasówce kolarskiej. No i przypinamy sobie kolarskim odruchem agrafkami numer startowy z tyłu w na plecach w tych okolicach gdzie koszulki kolarskie mają na ogł kieszonki a obol na rogrzewce przebiega panięnka biegaczka w obcisłych getrach i zagaduje do nas że źle przypinamy numer ja zdziwiony przeciez przypinamy dobrze i numer będzie z roweru widoczny dla sędziów na to ona z jakiego roweru ........................ i tu zkumplem wybuchnielismy śmiechem...............
dziewczyna do nas zagadneła oco nam własciwie chodzi i skończyło się z tym iż ten mój kumpel się z nią ofajtał w zeszłym roku.

Taka to historia o numerach startowych gdzie je przypinać i jak miejsce przypnięcia ma wpływ na życie osobiste itd. itd.

Tompoz

Dla mnie bomba. Post roku.

P.s. A może zrobimy mały plebiscyt na post roku? ;-)

Mojego faworyta znamy.

#116 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 grudzień 2010 - 12:58

... wyścigi zbliżają ludzi ;)
Fajna historia :)

#117 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 15 grudzień 2010 - 13:09

Cytat

nie wyścigi tylkom biegi bo to był bieg.

Tompoz

#118 piootrj

piootrj
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 15 grudzień 2010 - 14:28

Cytat

Cytat

nie wyścigi tylkom biegi bo to był bieg.

Tompoz

Nie prawda, od dawna wiadomo, że numerki zbliżają ludzi ;)

#119 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 15 grudzień 2010 - 16:59

Cytat

Cytat

Tompoz

Dla mnie bomba. Post roku.

P.s. A może zrobimy mały plebiscyt na post roku? ;-)

Mojego faworyta znamy.

Co do ps. to tu jest mój faworyt:D
selektywnie, pogrubione przezemnie o TDP amatorów.

Cytat

Już w domu! :mrgreen:

No to teraz ja coś powiem o swoich wrażeniach, nie będę bezpośrednio odnosić się do czyiś wypowiedzi tylko powiem ogólnie.
Jeśli idzie o mnie i o mój wynik. Owszem liczyłem, że będzie o wiele lepiej, lecz wtedy nie miałem świadomości w co ja się pakuję. Z resztą po rozmawach z wieloma osobami doszlismy do podobnych wniosków. Mimo wszystko nie jechałem po wynik, dlatego jest taki wynik, a nie inny. No ale od początku: Start łagodny, bez szaleństw, ba dojazd do Gronkowa z silnym wiatrem w mordę, więc nawet specjalnie nie myślałem o tym by szaleć. Do tego doszły problemy z płucami! Nie jechałem ostro, mimo to dostałem szybko zadyszki. Być może brak przyzwyczajenia do górskiego rzadkiego powietrza był tego przyczyną. .

Zeby nie byl totalny offtop: Mógłby Pan chociaż zdradzić czy terminy puste są w górach?? Bardzo chętnie wybrałbym się w Sudety, choćby ze względów turystycznych

#120 Tigris

Tigris
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądW/SL

Napisano 16 grudzień 2010 - 00:11

Wiesiek napisał:

Cytat

"Projekt regulaminu na 2011 likwiduje zapis o wyłączeniu z klasyfikacji generalnej posiadających licencje. To w drodze eksperymentu: rok 2010 bez licencji - rok 2011 bez ograniczeń. Zobaczymy co to zmieni w praktyce.
Nie klasyfikowani natomiast będą "zawodowcy" czyli szacowne osoby ścigające się w klubach zawodowych i żyjące z kontraktu. To oczywiste że cykl jest dla amatorów."

Jestem zdecydowanie za udziałem kolarzy amatorów posiadających licencje PZKol.
Jak jednak odróżnisz amatora z licencją od "zawodowca" z licencją ?
Obaj mają chyba przecierz licencje UCI, na których nie pisze, czy jest zatrudniony jako kolarz. Chyba, że jesteś pewien, że znasz każdego kolarza "zawodowego" ?