Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kalendarz imprez ROAD maraton 2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
219 odpowiedzi w tym temacie

#141 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 grudzień 2010 - 20:38

Cytat

Przyjemnie to jest jechać obok Edyty Górniak a nie obok kogoś kto zachowuje się na pokaz jak maskotka pluszowa chociaż w każdym momencie mogła by depnąć i zostawić wszystkich w tyle. Pozatym żal mi dziewczyn bo im Pani Szafraniec na RT nie dała możliwości jazdy obok siebie.

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, ze do pewnego momentu na forum panowała rzeczowa dyskusja. tymczasem oceniająca wypowiedź kol. marianna i porównanie Szmyda do "pluszowej maskotki" uważam za chwyt poniżej hm.. pasa, a w kolarskim języku poniżej.. korby
Rozmawiajmy o faktach, a nie o naszych emocjach wobec innych.
Żałuję, ze nie byłem na RT, bo podziwiam Sylwka za kawał solidnej, kolarskiej roboty w peletonie profi. Fakt, że zgodził się na wspólna zabawę z nami należy docenić.

Cytat

nie róbmy już z maratonów totalnych wycieczek i pikników bo na rady, żart, śmiechy to jest czas po wyścigu lub w czasie afterparty a nie w czasie etapu

A ja właśnie uważam, że wyścig to świetna okazja, żeby pokazać swoje poczucie humoru i umiejetność rozmowy. Ciekawe, jak sobie wyobrażasz after party w gronie uczestników z całej Polski?
Panowie - nie róbmy z naszego peletonu walki na smierć i życie..
Trochę dystansu do siebie - najlepiej Giga :)

PS:
Ale mariann ma gotową recepte na wszystko, np po co komu numer na kierownicy:

Cytat

Ja już wiem brak numeru na kierownicy to brak zdjęć mogących świadczyć o tym, że był to wyścig i nici z lansowania się na różnych "facebookach "

Aż strach się pokazać gdziekolwiek :)

#142 mariann

mariann
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądkrk

Napisano 18 grudzień 2010 - 21:50

O widzę że szanowny przedmówca totalnie nie zna się na żartach to odnośnie mojej uwagi o "facebooku" a może już limit zabawy wyczerpał na jakimś wyścigu kolarskim:-))) ale tak to już jest jak wyrywa się pojedynczego posta nie zważając na całość dyskusji
cyt. orbea29er napisał/a:
(...)Co do numerów na kierownicy. Ma zostać tak jak jest. Mam być widoczny w ruchu publicznym.

A możesz coś bliżej powiedzieć? Bo za bardzo nie rozumiem co ma numer na kierownicy do widoczności w ruchu ulicznym... Że kierowcy bardziej na Ciebie uważają, czy może że sędziowie łatwiej wyłapią numer? Bo ani pierwsze ani drugie nie jest prawdziwe :) Więc co?

do dzisiaj nikt nie wie o co chodziło z tą widocznością w ruchu publicznym

Co to Sylwka to ok jest super zawodnikiem ale nie potrzebuje wyścigu żeby móc z nim porozmawiać Sylwek był w tym roku na imprezie w Krakowskiej Rotundzie i tam też nie było problemu, żeby pogadać z Nim i dostać autograf. Co do porównania do pluszowej maskotki to do czego porównać zachowanie osoby nie tylko Sylwka na RT, której zachowanie jest miłe bo chyba nie do kolczastego jeża? Ale jeśli nie lubisz pluszowych misiów drogi przedmówco to Twój problem i kto tu nie lubi zabawy?

#143 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 grudzień 2010 - 22:23

No fakt - nie znam się na żartach.
Pluszowych misiów też nie lubię.
Na facebooku lansuję się ile wlezie.
Od zawsze wyrywam z kontekstu wszelkie wypowiedzi.
A posty umieszczam wyłącznie, żeby się pochwalić jak największą ich ilością.
Tak, że śmiało możemy jechać obok siebie w ciszy i spokoju....

#144 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 18 grudzień 2010 - 22:30

Cytat

A posty umieszczam wyłącznie, żeby się pochwalić jak największą ich ilością.

Jeszcze ok. 900 i będziesz w pierwszej 10-tce zakładając rzecz jasna, że inni postów pisać nie będą nawet dla samego pisania. Pozdrawiam serdecznie bo sam często się na żartach nie znam choć sam niewątpliwie żartować lubię ;-)

#145 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 18 grudzień 2010 - 23:59

Arnoldzik, ale pamiętać trzeba, że w życiu przważnie liczy się jakość, a nie ilość, więc jeśli Twoje skromne 966 postów przemnożyć przez skromne dwa, to miałbyś szansę na znalezienie się w pierwszej piątce ;-)

#146 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 19 grudzień 2010 - 07:09

a co to wszystko ma wspólnego z kalendarzem RM na 2011r?
Panowie dajcie sobie spokój, a jak nie możecie to przenieście się na inne forum z takimi dyskusjami, zaśmiecacie ten temat i zaraz znaleźć nic w nim nie będzie można.

#147 Gosc_Andrzej M_*

Gosc_Andrzej M_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2010 - 10:06

Mam pytanie: czy terminy maratonów są ostateczne? Konkretnie chodzi mi o Ustroń i Rajczę. Terminy te pokrywają się z Radkowem i Zieleńcem w serii supermaratonów, a wiem, że nie jestam sam, który jeździ maratony górskie. Wiem, że terminarz ROAD powstał wcześniej, ale może warto pomyśleć o tym. Na supermaratonach nie za bardzo chcą słyszeć o zmianie terminów, być może mają jakiś szal. To jest pytanie do organizatorów, nie temat do dyskusji typu: nie podoba ci się to jeździ sobie tam albo tam. Pozdrawiam. HEJ!

#148 Cycling

Cycling
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądGóry Świętokrzyskie

Napisano 20 grudzień 2010 - 10:52

Myślę że zmiana terminów raczej nie wchodzi w grę i trzeba będzie wybierać pomiędzy... Ja tam się cieszę że wreszcie mamy klęskę urodzaju a nie odwrotnie.
Poza tym nie zapominajmy o regeneracji - maraton 150-250 km co tydzień to nie jest bez wpływu na formę i zdrowie

#149 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 grudzień 2010 - 12:04

Szkoda tylko, że pokrywają się terminy dla wyścigów górskich. Dla mnie to raczej problem jak klęska urodzaju :). Jakbym miał do wyboru etap płaski vs górski to byłoby super.

#150 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 grudzień 2010 - 12:11

Pokrywają się Ustroń z Gryficami i Rajcza z Zieleńcem, więc tylko dwa górskie. A Gryfice to aż na pomorzu więc też cięzko mówić o pokrywaniu się imprez no i charakter imprezy inny. Radków zmienili...

#151 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 grudzień 2010 - 12:21

Kolega wyżej napisał o Radkowie, a nie Gryficach. Tym się sugerowałem jeszcze nie analizowałem wszystkich terminów :). Zaraz zabiorę się do lektury, co by zaległości nadrobić.
zdr.
ps. Kolega miał rację :). Będzie wojna między organizatorami, a stracą jak zwykle uczestnicy :D.

#152 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 20 grudzień 2010 - 13:27

Terminy RoadMaratonów podane były już pod koniec września 2010 jako pierwsze w Polsce.

Jeśli jest kolizja terminów z innymi imprezami to nastąpiło to nie z naszej przyczyny.

Zmiany terminów są możliwe i nie wykluczone, ale tylko z powodów "zewnętrznych" - sił wyższych, klęsk, pozwoleń, uzgodnień, umów sponsorskich.

Aktualny kalendarz tworzony we współpracy ze sponsorami i gminami jest optymalną propozycją organizatorów uwzględniającą wiele uwarunkowań lokalnych i wewnętrznych.

#153 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 grudzień 2010 - 12:06

Na forum PP i na stronie Radkowa są różne terminy tej samej imprezy :lol: .

Wiesiek, jak to dobrze że mamy już nasz jeden spójny kalendarz :-D

#154 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 22 grudzień 2010 - 12:37

Cytat

Na forum PP i na stronie Radkowa są różne terminy tej samej imprezy .

Myśle że w PP jest pierwotnia wersja kalendarza
Dla mnie to bez znaczenia jadę w większości RM na PP wybiorę się tylko w wolnych chwilach :)

#155 Gosc_Andrzej M_*

Gosc_Andrzej M_*
  • Gość

Napisano 23 grudzień 2010 - 08:47

Ustroń pokrywa się z Radkowem, jak na razie. "Drugi kalendarz" to symulacja na PP. Wszystkim życzę WESOŁYCH ŚWIĄT.

#156 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 23 grudzień 2010 - 09:05

Wiadome jest że, imprezy będą się pokrywać bo PP to inny cykl i RM to też inny, ja skupiam się w 2011 na RM. Życzę wszystkim, WESOŁYCH i POGODNYCH ŚWIĄT W GRONIE RODZINNYM.

#157 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 28 grudzień 2010 - 12:59

Aktualizacja terminów:

01.05 - Żmigród - czasówka
07.05 - Ustroń - maraton z metą na Równicy
21.05 - Zdzieszowice - Klasyk wokół Góry Świętej Anny - wyścig na rundach
04.06 - Rajcza TOUR - maraton
11.06 - Parczew - Mityng Rowerowy
18.06 - .... czasówka
09.07 - Istebna - Pętla Beskidzka - Memoriał Jana Ferdyna
30.07 - Nowy Sącz - III Karpacki Maraton Rowerowy
06.08 - Międzybrodzie Żywieckie - Czas na Żar
02-04.09 - Istebna - ROAD Trophy
17.09 - Bieszczady - Velo Carpathica maraton

#158 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 29 grudzień 2010 - 08:59

Cytat

21.05 - Zdzieszowice - Klasyk wokół Góry Świętej Anny - wyścig na rundach

No i fajnie Nareszcie jakiś maratonki w pobliżu :-)

#159 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 29 grudzień 2010 - 10:25

Liczę na ślimaki w kwestii propozycji trasy ;-)
Wszak tam często pełzają ....

;-)

#160 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 29 grudzień 2010 - 10:47

Może by tak nazwę czasówki na Żar zmienić na " Czas na Żar"
AP.