HarveyDent naćpałeś się? Jesteś człowieku normalny? Jaka karma? Puknij się w łeb zanim coś napiszesz
Nie. Tak. Takie jedzonko. Listonosz zawsze puka dwa razy
Posted 27 December 2017 - 22:28
HarveyDent naćpałeś się? Jesteś człowieku normalny? Jaka karma? Puknij się w łeb zanim coś napiszesz
Posted 28 December 2017 - 08:28
po prostu oznaka tego, jakim jesteś gburem i prostakiem (skoro już się tak nawzajem obrażamy)
W ramach rewanżu: chamie, prostaku i gburze (nigdzie jeszcze nie napisałem, że taki jesteś, ale skoro tak twierdzisz to odrabiam zaległości) cały czas twierdzisz, że zakładanie kasku nie wpływa na zwiększenie bezpieczeństwa, a tu teraz okazuje się, że tak na prawdę to wnioskujesz o jazdę w kasku full face w celu zabezpieczenia dolnej części czaszki przed uszkodzeniami. Jak podajemy przykład GCN to twierdzisz, że żarty sobie robią. Twierdzisz, że kask jest zbyteczny, ale teraz piszesz, że część energii uderzenia zostaje przyjmowana i rozpraszana przez kask. To jest zbyteczny czy nie? To, że pierdylniesz czołem bez kasku nie oznacza, że nie pierdylniesz dodatkowo żuchwą, bo pęknięcie czaszki na pół nie spowoduje cudu zatrzymania się czaszki przed "zmianą kierunku przez głowę i nabieraniu prędkości kątowej i w końcu do uderzenia żuchwą." Wyobraźni nie masz?! W cuda wierzysz, ale rozwalenie czaszki (ani żaden paciorek!) nie uchroni przed prawem zachowania pędu - nawet rozwalając czaszkę i tak rozwalisz przy okazji resztę jak na w/w filmie - tak zachwalana strefa zgniotu, czyli nos nie uchroni przed uszkodzeniem szczęki nawet po pęknięciu czaszki jak skorupy orzecha kokosowego.
Ale oczywiście to do Ciebie nie dotrze, bo masz zafiksowane w głowie jedno - nigdy nie przyznawać się do tego, że napisałeś głupotę i brniesz w nią w zaparte podając coraz bardziej poronione argumenty, będące de facto argumentami na zaprzeczenie tego co twierdzisz.
Choć może jednak - wyśpij się wreszcie, na czas snu wyłącz komputer, później napij się kefirku, przemyśl co za głupoty piszesz. Przyznanie do błędu wbrew pozorom nie boli...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 28 December 2017 - 11:07
Żarty żartami, ale moderator nie powinien chyba pozwalać (sobie i innym) na takie teksty?

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 28 December 2017 - 19:29
Mój znajmy jechał do sklepu po śmietanę. Przewrócił się i przywalił tyłem głowy w krawężnik. Kask pękł. Głowa cała.
Koleżanka była z psem na spacerze. Pies ją szarpnął, upadła i uderzyła głową w krawężnik. Krwiak, pęknięta czaszka i 3 tygodnie w szpitalu. Na szczęście na tym się skończyło.
Oczywiście nie mówię, żeby nosić kask 24h, ale nie mogę pojąć jak można twierdzić, że kask nie zwiększa bezpieczeństwa?
Posted 28 December 2017 - 20:33
Jeśli zwiększa, to jaki jest sens nie używania kasku? Tylko dla poczucia wiatru we włosach? ![]()
dedykuję #21 ![]()
nie mogę pojąć jak można twierdzić, że kask nie zwiększa bezpieczeństwa?
Dla zasady. A właściwie dla kwasu.
Ps. Szczęki żadne z nich nie połamało?
No i klasyka:
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750