W internety wyciekło parę fotek najnowszego S5.
Naturalne było, że idąc za chorym trendem obrzydliwych aero szosówek na tarczach (jeszcze bardziej obrzydliwych), Cervelo ze swoim "S" nie mogło zostać w tyle. Osobiście mam mieszane odczucia, szczególnie wobec mostka/kierownicy...
Źródło: https://weightweenie...p?f=10&t=153472
Napisano 18 wrzesień 2018 - 08:49
Napisano 18 wrzesień 2018 - 09:55
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 18 wrzesień 2018 - 14:46
co to znaczy obrzydliwe aero szosówki? czy tylko są obrzydliwe z tarczami czy bez również?
Druzgocząca ilość aero modeli wygląda po prostu brzydko z której strony by nie patrząc. Proporcje rodem z komiksów Marvela, choć o gustach się nie dyskutuje. Te w wersji pod tarcze w wielu przypadkach wyglądają jeszcze brzydziej - raz że nieudolne aero, dwa że właśnie na tarcze. No ale może to ja jestem szosowym purystą...
Napisano 18 wrzesień 2018 - 15:16
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 18 wrzesień 2018 - 16:05
Skąd domysł, że nieudolne aero?
Czyżbym trafił na 2. posiadaczy tego typu wynalazków?
A czy udolnym można nazwać prowadzenie przewodu przedniego hamulca w poprzedniej edycji Propela oraz jego fatalne hamowanie? Czy znakomitym i funkcjonalnym nazwać można rozwiązanie zintegrowanego kokpitu w przedostatniej Madone, które utrudniało możliwość jego dopasowania do absolutnego maksimum? Przykładów jest jeszcze więcej, nie wspominając np o tym, że większość z tych mniej udanych rowerów w przypadku kiedy nie jeździmy na Di2 prowadzenie przewodów wewnątrz ramy i ich późniejsze działanie jest po prostu fatalne. Gdzie więc mamy funkcjonalność? Owszem, można mówić że mechaniczne grupy to przeżytek (sam mam elektryczną), że hamulce obręczowe to przeszłość. Zgadza się - producenci idą do przodu i uczą się na błędach, co widać po modelach dużych producentów i ich wypustach na TdF, natomiast dla mnie rower oprócz funkcjonalności istnieje także jako bryła, pewien zestaw proporcji, kątów i zależności które w przypadku rowerów aero nagminnie są "gwałcone". Ale to tylko moja subiektywna opinia
Napisano 18 wrzesień 2018 - 21:00
Podoba mi się. Ciekawie wygląda ten "rozdwojony" mostek. Pewnie poprawia sztywność kokpitu, a przy tym łatwiej ukryć "kable".
W nowym Treku Madone kable przy kokpicie wyglądają dość paskudnie, choć sam rower na żywo zrobił na mnie duże wrażenie.
Napisano 18 wrzesień 2018 - 21:11
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
#12 Gosc_tobo_*
Napisano 19 wrzesień 2018 - 15:00
Podoba mi się. Ciekawie wygląda ten "rozdwojony" mostek. Pewnie poprawia sztywność kokpitu, a przy tym łatwiej ukryć "kable".
W nowym Treku Madone kable przy kokpicie wyglądają dość paskudnie, choć sam rower na żywo zrobił na mnie duże wrażenie.
Który model? Tylko najniższy ma zabiedzony kokpit, wyższe mają wszystko schowane.
Napisano 19 wrzesień 2018 - 17:07
Który model? Tylko najniższy ma zabiedzony kokpit, wyższe mają wszystko schowane.
Widziałem model z mechaniczną Ultegrą w ciemnym malowaniu.
#17 Gosc_adazz_*
Napisano 01 styczeń 2019 - 11:17
Odgrzewam kotleta...
Sam jeżdżę na Cervelo S3, z 2016 roku, ale to S5 to jakiś koszmar.....zaczeli od nowej, idiotycznie wyglądającej sztycy aero, ponieważ poprzednie wersje sztycy miały problem z jarzemkiem, teraz dowalili estetycznego babola z kokpitem.....jednocześnie wypuszczając brandowane na cervelo karbo mostki, i kierownice .......nic się tu kupy nie trzyma ;D
- Ciachoorsky lubi to
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cervelo, aero, s5, disc
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Giant: Tcr Advanced 2 Vs. Tcr Advanced 2 Disc / Na MazowszeNapisany przez Dejw , 24 sie 2020 giant, tcr, tcr advanced, disc i 5 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
[Oreo] Szukam Roweru Aero Do Max Przedział 8000 ZłNapisany przez Fazi , 28 sie 2019 Aero, Oero, Rower Aero, Triathlon i 2 więcej |
|
||
Sponsorzy serwisu →
Rosebikes.pl →
Nowe Koła Karbonowe RoseNapisany przez paulsen , 14 gru 2018 koła, lekkie, szosa, karbon i 5 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Cannondale Synapse Disc AdventureNapisany przez Ciachoorsky , 21 kwi 2018 Cannondale, synapse, synapsedisc i 4 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Czy Planet X Ec-130 Będzie Dobry Na Podjazdy?Napisany przez Tomiko , 01 paź 2016 Aero, pozycja wyścigowa |
|