Dari, dnia 09 Sty 2019 - 19:38, napisał:
Ale chyba autor wątku nie powinien kierować się Twoim gustem?
Dodam, ze sam mam Canyona. A nawet dwa.
Nie wiem, jego wybór. Mam jednego, to zmienia optykę?
Napisano 09 styczeń 2019 - 21:53
Napisano 09 styczeń 2019 - 22:35
Na Scotta faktycznie teraz trudno cokolwiek utargować, bo te rowery, w tych cenach idą jak ciepłe bułki. Nikt nie da rabatu na coś, co za chwilę i tak sprzeda. No najwyżej dołoży koszyk na bidon i lampkę. :-)
Osobiście zamówiłem Addicta 10 disc i powinienem go odebrać na koniec lutego, a zamawiałem w październiku. Jak oglądałem, chyba to był 20 disc, na 105, to z tyłu spokojnie z zapasem wejdzie 35mm. Z przodu chyba też, bo były założone opony schwalbe 32mm i jeszcze był zapas po około 5mm na stronę (na oko) :-). Mi się udało wytargować pełen fitting w cenie roweru i nic więcej. Można ryzykować i poczekać na wyprzedaże, o ile zostaną ostatnie sztuki.
A jeśli o wybór chodzi, to wybrałem Addicta, bo dla mnie 90-95 % to szosa, a tylko czasem z dziećmi leśną, utwardzoną drogą, ewentualnie jakiś skrót z kiepsą nawierzchnią. Tylko, że to każdy sam musi sobie ocenić, jakich dróg szuka.
Napisano 09 styczeń 2019 - 23:06
Napisano 10 styczeń 2019 - 08:19
NIe "dochodzi" tylko doszedł do Ciebie, bo wielu klientów Canyon skazał na czekanie miesiącami:
https://www.trustpil.../www.canyon.com
Mozna poczytać również o klientach, na których Canyon "wypiął się" jeśli chodzi o gwarancję. Nawet w tak poważnych sprawach jak pęknięte ramy.
Napisano 10 styczeń 2019 - 12:22
Lansujesz dalej dyscyplinę "pisanie z niezrozumieniem"?
"Rower dochodzi w niecały tydzień" - tzn. rower dostępny w magazynie dochodzi do Polski (a będąc precyzyjny do Warszawy) w niecały tydzień.. Jeśli nie mają danego egzemplarza na magazynie to chyba trzeba być "specjalnie uzdolnionym", aby wywieść inny wniosek.
Ja nie piszę o doświadczeniach innych osób (tak jak nota bene Ty), a wyłącznie o swoich własnych - z zakupem, kontaktem z firmą oraz rozpatrzeniem reklamacji. Może powinienem napisać to z CAPS LOCK dla lepszego zrozumienia?
Napisano 10 styczeń 2019 - 12:37
Panowie, może jednak dyskusję na temat jak szybko Canyon wysyła rowery odłóżcie na inny temat. W kwestii wyboru między typami rowerów nie ma to znaczenia.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 10 styczeń 2019 - 12:52
Bez wątpienia masz jakieś problemy z wyobraźnią: to, że do Ciebie "rower dostępny w magazynie" "DOSZEDŁ" w "niecały tydzień" , nie oznacza, że do każdego klienta "rower dostępny w magazynie" "DOCHODZI w niecały tydzień". I piszę to na podstawie własnych doświadczeń. Prościej nie da się już wytłumaczyć.
Napisano 10 styczeń 2019 - 13:11
Twoje własne doświadczenia są mi zupełnie nieznane i jak zapragnę się z nimi zapoznać, to uprzejmie zapytam.
Na tę chwilę dzielę się własnymi. Zamiast kontestować, jak masz to w zwyczaju każdą wypowiedź w każdym wątku, możesz zacząć pisać na temat, odnosząc się do własnych doświadczeń.
EOT ze względu na prośbę @Mateunio.
Napisano 10 styczeń 2019 - 13:44
Napisano 10 styczeń 2019 - 14:39
Napisano 10 styczeń 2019 - 15:03
@cauchy - nie chcę wyjść na jakiegoś apologetę Canyona, ale faktycznie u nich zasada zwrotu roweru do 30 dni działa. Miałem u siebie Roadlite, przejechałem ok. 60 km, nie spodobał mi się. Wykonałem tel do Szczecina, przysłali kuriera i zabrali rower. Na zwrot pieniędzy oczekiwałem ok. 10 dni. Nikt nie grymasił, nie pytał, nie próbował udowadniać, że rower nie jest w totalnie identycznym stanie jak w momencie wyjścia z fabryki (pewnie znów miałem szczęście, albo jestem "złotym klientem Canyon").
W sytuacji, gdy Canyon jest w danym rozmiarze na stanie magazynowym, a na Addicta trzeba czekać 2-3 miesiące, to jakież ryzyko jest w zakupie tego pierwszego, przetestowaniu i ewentualnym zwrocie (nie ma przewalutowania przy zamówieniu, a koszty przesyłki są również zwracane)?
Napisano 10 styczeń 2019 - 15:20
Napisano 10 styczeń 2019 - 15:36
Napisano 10 styczeń 2019 - 15:56
Pytanie na temat rowerów Cube Attain - ktoś ma jakieś doświadczenie? Może nie specjalnie porywają wizualnie ale są na wskroś poprawne, taki VW Golf wśród rowerów. Przy założonym budżecie znalazłem rower na karbonowej ramie + ultegra 8000.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru