Tour De Pologne Amatorów 2011
Napisano 06 sierpień 2011 - 07:33
a na powaznie jechalo mi sie dobrze caly wyscig, poczatek to proba gonienia czuba sektora, co majac na uwadze ze tak naprawde 'robilem' wylacznie z Cezarym Szafrancem nie mialo szans na zrealizowanie. mimo to od podjazdu na zab wlaczylismy wysokie biegi i wyprzedzalismy jadac we 2-ch cale setki ludzi (ja jechalem w bezrekawniku corrateca on byl w pelnej zbroi mroza), gdzies miedzy bystrem a czerwiennem doganiamy grupe szamanvikinga i od tamtego momentu do w zasadzie bustryka tak jedziemy - bylo nas tam kolo 15 osob wiec duzo. pierwsza selekcja na gorze bustryka, odpada z 5-6 osob, potem szalony zjazd i znowu grupa sie kurczy
wyscig przefajny a poziom imho o niebo wyzszy niz rok temu :roll: szkoda tylko ze z tymi sektorami jakos nie zostala przemyslana sprawa, ja w swoj w zasadzie 'wepchnalem' sie w ostatniej chwili niosac rower nad ludzmi (przepraszam i dzieki za wyrozumialosc) a gosc ktory pilonowal sektora coprawda mnie wpuscil ale nastepnego cwaniaka juz wykopal...
Napisano 06 sierpień 2011 - 07:40
http://www.podhale-s...isty,19766.html
http://www.podhale-s...991,1,1803.html - szamanviking
http://www.podhale-s...006,1,1803.html - lovebeer
http://www.podhale-s...001,1,1803.html - cezary (w zeszlym roku 9 open, switnie mi sie z nim jechalo)
Napisano 06 sierpień 2011 - 08:14
o widze że Dedi żyje bo widać go na mecie
Gdzie mnie widziałeś? :>
Co do mojego startu to jestem zadowolony z osiągniętego wyniku.
Miejsce: 501 OPEN i 120 M2
DST: 56km
AVG SPEED: 22,9 km/h
TIME: 2:27
AVG CAD: 84
AVG HR: 180 (90%)
MAX HR: 200 (99%)
KCAL: 2261
HR0 <60% - 0%
HR1 60%/75% - 1%
HR2 75%/90% - 60%
HR3 90%/100% - 39%
Ogólnie jechało się bardzo dobrze, podjazd pod Ząb nie jest taki straszny jak go malują, gdyby nie fakt, że miałem puls 200 to przejechałbym go bez postoju na złapanie tchu. A tak musiałem kilkanaście sekund stać by złapać oddech. Potem pojazd po Czerwienne i Sierockie poszło jak po maśle, Gliczarów oczywiście z buta, policjant podający litra wody uratował mi życie, no i podjazd w Bukowinie niestety też musiałem kilka sekund stopować. Bufet na trasie bida, na mecie bida, ogólnie bida, ale za to wynik dla mnie znakomity i to jest najważniejsze
Napisano 06 sierpień 2011 - 08:51
Gdybym nia miał postojów sercowych, a w rowerze kasete 27-28 to myśle, że Gliczarów by się jakos przejechało, a czas byłby o jakieś 5-10min lepszy
Ale i tak jestem bardzo happy, bo przy zeszlorocznym starcie dziś mój wyścig skonczyłby sie na Gliczarowie, a jeśli jechałbym dalej to średnia byłaby pewnie około 15 czyli byłbym ostatni
A skoro trasa dłuższa, bardziej wymagająca i 400 za plecami to znaczy, że dziś, a rok temu to jak niebo, a ziemia
Aaaa no i znów poznałem koleżankę na trasie i co ciekawe w tym samym miejscu
Napisano 06 sierpień 2011 - 09:47
Miejsce open 273
M-2 69
Czas 2:10
Jak na MTB jestem mega zadowolony, zwłaszcza wyprzedzając kolarzy na podjazdach haha.
Napisano 06 sierpień 2011 - 09:50
Udało się nagrać kilka ciekawych scenek, z czego najciekawsza jest na końcu ;-)
Tutaj krótki filmik -->
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Napisano 06 sierpień 2011 - 13:03
Gliczarów oczywiście z buta, policjant podający litra wody uratował mi życie,
Przede wszystkim chcę się przywitać i pozdrowić wszystkich na forum. Jestem stałym czytelnikiem i śledzę Wasze wypowiedzi na bieżąco.
Nie chwaląc się to ja uratowałem życie Deadiemu :mrgreen:
W poprzednim roku również dopingowałem Was na tym podjeździe. W tym roku miałem zamiar wystartować lecz kontuzja kolana (naderwane wiązadło krzyżowe + pęknięta łąkotka) zniweczyła moje plany. Gratuluje wszystkim, którzy ukończyli tegoroczne zmagania. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zobaczymy się już razem na starcie.
Gosc_szymas_*
Napisano 06 sierpień 2011 - 14:33
o widze że Dedi żyje bo widać go na mecie
Gdzie mnie widziałeś? :>
Co do mojego startu to jestem zadowolony z osiągniętego wyniku.
Miejsce: 501 OPEN i 120 M2
DST: 56km
AVG SPEED: 22,9 km/h
TIME: 2:27
AVG CAD: 84
AVG HR: 180 (90%)
MAX HR: 200 (99%)
KCAL: 2261
HR0 <60% - 0%
HR1 60%/75% - 1%
HR2 75%/90% - 60%
HR3 90%/100% - 39%
Ogólnie jechało się bardzo dobrze, podjazd pod Ząb nie jest taki straszny jak go malują, gdyby nie fakt, że miałem puls 200 to przejechałbym go bez postoju na złapanie tchu. A tak musiałem kilkanaście sekund stać by złapać oddech. Potem pojazd po Czerwienne i Sierockie poszło jak po maśle, Gliczarów oczywiście z buta, policjant podający litra wody uratował mi życie, no i podjazd w Bukowinie niestety też musiałem kilka sekund stopować. Bufet na trasie bida, na mecie bida, ogólnie bida, ale za to wynik dla mnie znakomity i to jest najważniejszeJakby nie patrzeć ponad 400 zostało za plecami
masz niedoszacowa hr max. nie można miec z 2,5 godiznnego wysiłku na maxa średniego tętna na poziomie 90 % hr max. reasumujac masz hr max. kilka muderzeń wyżej.
Tompoz
Gosc_szymas_*
Napisano 06 sierpień 2011 - 14:39
Pierwszy mój wyścig szosowy tak dla sprawdzenia. Jechałem rowerem GT Avalanche MTB i bałem się żę dojadę ostatni skoro większość na szosach jechała. Ale okazało się inaczej.
Miejsce open 273
M-2 69
Czas 2:10
Jak na MTB jestem mega zadowolony, zwłaszcza wyprzedzając kolarzy na podjazdach haha.
a kogo chcisales wyprzedac na wyscigu kolarskim ciezarowców biatlonistów czy kasierki z Biedronki
Tompoz
Napisano 06 sierpień 2011 - 16:13
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 06 sierpień 2011 - 19:05
Gliczarów oczywiście z buta, policjant podający litra wody uratował mi życie,
Przede wszystkim chcę się przywitać i pozdrowić wszystkich na forum. Jestem stałym czytelnikiem i śledzę Wasze wypowiedzi na bieżąco.
Nie chwaląc się to ja uratowałem życie Deadiemu :mrgreen:
W poprzednim roku również dopingowałem Was na tym podjeździe. W tym roku miałem zamiar wystartować lecz kontuzja kolana (naderwane wiązadło krzyżowe + pęknięta łąkotka) zniweczyła moje plany. Gratuluje wszystkim, którzy ukończyli tegoroczne zmagania. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zobaczymy się już razem na starcie.
Kurde, co za zbieg okoliczności :shock:
Jeszcze raz dziękuję, choć nie wiem czy słowo pisane na forum jest w stanie wyrazić to co dał mi ten litr wody... za rok stawiam izotonik bąbelkowy! ;-)
PS. zgodnie z poleceniem Pana Władzy podzieliłem się wodą ze starszym panem, który pragnął jej tak samo jak ja :-)
Napisano 06 sierpień 2011 - 19:28
http://www.facebook....132928460131829
Przy okazji będę wdzięczny za każde "polubienie" naszej strony
- fajna impreza, super atmosfera na trasie
- nie traktowałem tego jako wyścig, szczerze mówiąc teraz pojechałbym wolniej, żeby dłużej pobyć na trasie
- miejsce 230 i 58 M2, czas 2:07, jestem zadowolony
- Dlaczego na mecie była limitowana woda? W taki upał? I to jeszcze z Nałęczowianką jako sponsorem?
- Również pozdrowienia dla Pana Policjanta z którym przed Gliczarowem uciąłem sobie krótką pogawędkę. Niestety Pan Policjant nie chciał mnie pociągnąć pod górę :<
Napisano 06 sierpień 2011 - 19:58
Trochę konkretów:
Miejsce: 503 (minimalnie zabrakło mi do Dediego :oops: )
Karegoria: M-2 (121)
Czas: 02:27:55
Średnia: 23.53
Avg HR: 176
Max HR: 197
Jak na znikome 700KM przejechane w tym sezonie jestem mega pozytywnie zaskoczony ze swojego wyniku. Mam nadzieję, że zobaczymy się za rok, na pewno będę lepiej przygotowany. Pozdrawiam.