Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tour De Pologne Amatorów 2011

376 odpowiedzi w tym temacie

#221 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:25

Jak podjeżdżałeś Gliczarów na 39x21 i jechałeś dobrą drogą to tylko niszczysz sobie kolana... nawet nie pytam jaką miałeś kadencję.
pzdr

#222 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:27

10km/h :-P,kadencji nie miałem siły policzyć :-P
tak,od dobrej strony jechałem,bo oglądałem chmury na niebie,zamiast normalnie drzewa
:mrgreen: a zjazd w Leszczyny miodzio kamikadze,zwłaszcza jak ci jakis dureń jadąć z dołu samochodem ścina zakręt na bezczelnego...

#223 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:33

Piotrze cos sciemniasz, ja na 39-26 jade tam mniej niz 10kmh, blizej 7-8 raczej :D pisalem ci ze my jedziemy jutro albo pojutrze jak juz miejmy nadzieje zrobi sie pogoda, jezdz z nami to bedziesz mial pewnosc ze zobaczysz wlasciwy przebieg trasy :D

ps: tak sie zastanawialem, jakby ktos chcial atakowac nawet samotnie to mysle ze na zab nie ma sensu bo peleton go skubnie w bystrem, ale juz na czerwienne jak najbardziej, potem jest taki zjazd (leszczyny) ze peleton nic nie da, potem gliczarow, rusinski itd, tu juz wszedzie wlasciwie imho mozna jechac solo z powodzeniem :)

#224 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:37

na 21 nie da sie tak wolno bo nie przepchnąłbym tego,to tylko dwa stopnie po 100 i 200 m,nie ma lipy,raket fjuel,na drugiej petli caly podjazd przed jechalem raczej lajtowo z nastawieniem mocnego przepchania tam i poszło.

#225 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:40

LoveBeer w sumie i tak każdy będzie jechał na siebie, bo zmienili zasady liczenia czasu, z jednej strony to sprawiedliwe, a z drugiej dojedzie się na metę i kompletnie nie będzie się wiedziało który byłeś... Trzeba ustawić się jedną ekipą w sektorze i lecieć po zmianach :)
Ja też dziś chciałem objechać trasę ale jak wjechałem na Ząb zaczęło lać i stwierdziłem że nie ma sensu.
W jakich godzinach robicie rekonesans (o ile będzie to jutro) ?
pzdr

#226 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:40

to na wyscig rozumiem w ramach doskonalenia przepychania zakladasz jeszcze mniejsza kasete ? :D swoja droga dobrze ze malo plaskich kawalkow jest, bo na nich mnie generalnie denerwujesz z tymi swoimi 60kmh :mrgreen:

#227 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:41

obskoczyłem sobie dzis sam petelkę TDP 2 razy z czego 1 raz pogubiłem trasę trochę ,zreszta nawet z mapą ciężko tam płynnie pierwszy raz pojechać,10-11 st C i kapusniak niemal non stop , w/g mnie najcięższy Ząb i Czerwienne od połowy+Sierockie na dokładke zaraz po nim, Gliczarów przereklamowany,jedynie te 2 stopnie,ale pewnie po 50 km wyścigu bedzie już to czuć,udało mi sie za drugim razem podjechać te stopnie 39X21,przełączyłem w głowie coś i poszło,chociaz chwilowo snaekiem.Nie jestem pewien czy dobrze końcówke jechałem do Bukowiny,siara z ta mapą....

to Ty tytanowy jestes :D Zesrałbym sie a nie wyjechał na takim przełożeniu...
W tv dziś mitologizowanie Gliczarowa przez dziennikarzyny rozbawiało mnie ;)

#228 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:41

to Ty jechales w pelerynce ciemnej ? chyba Cie autem wyprzedzalem na podjezdzie

#229 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:42

i tak lepiej ze jest podjazd a nie zjazd tam, bo by sie ludzie pozabijali :mrgreen:

#230 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:43

to na wyscig rozumiem w ramach doskonalenia przepychania zakladasz jeszcze mniejsza kasete ? :D swoja droga dobrze ze malo plaskich kawalkow jest, bo na nich mnie generalnie denerwujesz z tymi swoimi 60kmh :mrgreen:

jak wieje w plery....,świadkowie są,widzieli:)

#231 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 31 lipiec 2011 - 18:46

W jakich godzinach robicie rekonesans (o ile będzie to jutro) ?
pzdr

popoludniu, moja cora od poniedzialku ma przerwe w przedszkolu wiec jestem uziemiony do 15-16 codziennie teraz ;)

jak wieje w plery....,świadkowie są,widzieli:)

alez ja ci wierze, dlatego mnie to tak denerwuje :mrgreen:

#232 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 sierpień 2011 - 20:38

Dziś przejechałem sobie po treningu odcinek Ruciński Wierch-meta i ten zjazd jest beznadziejny. Faktycznie już połatany i to widać gołym okiem, ale i tak bardzo niebezpieczny. Wszędzie pełno syfu w postaci kamyczków, a najgorsze że po tych deszczach spłynęło na drogę trochę błota, mój rower wyglądał po tym koszmarnie. Oczywiście najwięcej syfu jest tam, gdzie mamy największe nachylenia, tylko czekałem aż złapię gumę :/
A podjazd rondo-rondo jest OK, szkoda że najstromiej jest na początku, a potem długie wypłaszczenie, do mety będą iście sprinterskie pojedynki.
pzdr

#233 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 01 sierpień 2011 - 22:10

nie pojda, mysle ze wszystko sie rozerwie do tego czasu :D
ps: bloto i kamyczki na calej trasie w zasadzie, ja dzis jechalem od sierockiego przez leszczyny, gliczarow do bukowiny i caly bylem w blocie ;/ jutro o 16.15 wyjezdzamy na objazd calej trasy, w bukowinie bedziemy pewno kolo 17 jakby co.

#234 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 02 sierpień 2011 - 16:13

Jestem ciekawy czy komentatorów interesują jakieś inne sprawy po za KOSMICZNYMI PRĘDKOŚCIAMI?

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#235 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 02 sierpień 2011 - 16:20

Start w piatek a ja dziś latam przez maskę Reno Żaby na zjezdzie z Wielkiej Puszczy,potem seeeria foto jak na komendzie,tyle że RTG i bandaż na bandażu,klamki chyba poszły się ebać

#236 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 02 sierpień 2011 - 19:02

a tobie nic nie jest ?

my dzis w 7 osobowym (!!!) skladzie zrobilismy objazd, plus dojazd z nt, wyszlo mi 90km ze srednia 29kmh, nie w kij dmuchal chlopaki jechaly, czuje ze jutro conajwyzej jakis maly regen ;)

#237 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 02 sierpień 2011 - 20:01

przeżyłem,a ktos czuwal nade mną i szepnął"wez twardy kask dziś",jak pizdnąłem czołem i kaskiem w kamienie to krater został,ale opatrunki pościągane żeby schło i weekend startuję,może juz koniec tego PH

#238 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 03 sierpień 2011 - 07:40

Panowie, to kto się wybiera z forum? 8-)

#239 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 03 sierpień 2011 - 08:20

+1 100%

ps: jakby mnie ktos chcial rozpoznac to juz nie bede w niebieskim kasku a w bialym uci catlike :D

#240 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 03 sierpień 2011 - 12:58

hehe, jechalem autem przez ratułów, chyba ze 20 kolarzy w sumie widzialem, na potege objezdzaja trase :D

Dodaj odpowiedź