Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tour De Pologne Amatorów 2011

376 odpowiedzi w tym temacie

#181 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 lipiec 2011 - 19:15

vamx, dziś było bydło holendersko-francuzko-europejskie i nie wiem dlaczego jeszcze nikt nie zrobił z tym porządku, bo jak patrzę na tych zachodnich oszołomów przy trasie w górach to wyglądają jakby wypuścili ich z klatki, a kolarzy traktują jak przybyszy z kosmosu. Można kibicować, można dopingować, ale nie można zachowywać się jak nieprzewidywalne bydło, nad którym ciężko zapanować.

#182 robakus07

robakus07
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 22 lipiec 2011 - 19:54

Nie mogę się powstrzymać:

"My ziemianie! Witamy was! Przybysze z kosmosu!" :>

Mnie troszkę denerwuje nieprzewidywalność... ale zaś w kolarstwie to jest fajne, że jest bliskość na linii kolarz-kibice.

#183 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2011 - 19:59

zrozum w końcu ! To byli normalni kibice i tyle .

tak dla ciekawostki popatrzcie na czym sie toury wygrywało kiedyś :-P

#184 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2011 - 20:27

vmax, tu nie chodzi o to że oni sobie latają po trasie bo taki już urok kolarstwa tylko o to debilne pchanie pod górę (to za granicą miejsca nie ma) wyobraź sobie sytuację że meta jest na końcu tego podjazdu i wygrywasz załóżmy z przewagą 10m - a wcześniej te 10m ktoś Cię pod tą górę pchał.

#185 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 lipiec 2011 - 21:00

zrozum w końcu ! To byli normalni kibice i tyle .

tak dla ciekawostki popatrzcie na czym sie toury wygrywało kiedyś :-P

to jest tak piękne, że aż nieprawdopodobne...

#186 robakus07

robakus07
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 22 lipiec 2011 - 22:22

Fajny ten chilloucik. Jada sobie, piciem sie dziela... :)

Najlepszy ten moment jak zaatakowali jakiegos spozywczaka :D

#187 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 23 lipiec 2011 - 18:39

A ja teraz od 25-29 jadę na "obóz treningowy" do Jeleniej Góry i 3 dni na pewno spędzę na szosie [myślę ,że mimo pogody] ,później 30 lipca do Zieleńca na wyścig i też raczej bardziej dla sprawdzenia sił w górach niż ścigania się :lol:

ps. myślę aby po zieleńcu przetoczyć sobie krew i schować do lodówki aż do TdP amatorów :mrgreen:

#188 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 24 lipiec 2011 - 08:37

Na wczorajszej czasówce naliczyłem dwa gołe dupska. Nie wiem co komu strzeliło do głowy żeby dupe pokazać. Przecie nikt go po dupie nie pozna no chyba że koledzy z celi :)

u2250y2014v3.gif

#189 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 24 lipiec 2011 - 19:55

Na wczorajszej czasówce naliczyłem dwa gołe dupska. Nie wiem co komu strzeliło do głowy żeby dupe pokazać. Przecie nikt go po dupie nie pozna no chyba że koledzy z celi :)

woody tematy ci się pomerdały chyba nie ?

#190 Jenas

Jenas
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 lipiec 2011 - 23:49

Drodzy forumowicze,
Czy ktoś z kim mógłbym się zabrać z okolic Zielonej Góry wybiera się do Bukowiny??

Proszę o pomoc, bo naprawdę średnio mam tam jak dojechać.

#191 Gosc_westham2_*

Gosc_westham2_*
  • Gość

Napisano 27 lipiec 2011 - 11:46

czy ktoś z południowej strony Wawy się wybier?

#192 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 27 lipiec 2011 - 21:23

Na Rucińskim asfalt leją podobno. Informacja nie jest z pierwszej ręki, pojadę po weekendzie to sprawdzę.

#193 mccrash

mccrash
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądMyślenice

Napisano 28 lipiec 2011 - 16:37

Witam wszystkich,

od dłuższego czasu czytam Was, i nadeszła chwila żeby się zarejestrować na forum... bo kiedy dzisiaj na stronie TdPA przeczytałem że zarejestrowanych jest już ponad tysiąc uczestników, a na głównej jest info że zostało 350 miejsc... to po raz kolejny zacząłem się zastanawiać czy sobie nie darować.

A co do asfaltu, w zeszłym tygodniu przejechałem sobie trasę po raz pierwszy... podjazd pod Gliczarów był w trakcie łatania. A po zjeździe z Rusińskiego miałem dość :)

pozdrawiam

#194 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 28 lipiec 2011 - 18:02

Na Rucińskim asfalt leją podobno. Informacja nie jest z pierwszej ręki, pojadę po weekendzie to sprawdzę.

oooo, byloby zajebiscie, bylem tam dzis ale podjezdzalem od lesnicy wiec nie widzialem co sie na rusinskim dzieje, ale fakt ze aktywnosc drogowcow w tamtym rejonie od jakiegos czasu jest ponadnormatywna :D

#195 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 28 lipiec 2011 - 18:02

hmm zastanawiam się czy starty poszczególnych sektorów bedą się odbywać jednocześnie - czyli z jednym czasem startowym, czy będą to poszczególne grupy, które będą miały swój czas startowy - jak myślicie?

Start 1000 osób z jednego czasu to będzie totalne szaleństwo i oszustwo tych ustawionych na końcu.

#196 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 28 lipiec 2011 - 18:07

hmm zastanawiam się czy starty poszczególnych sektorów bedą się odbywać jednocześnie - czyli z jednym czasem startowym, czy będą to poszczególne grupy, które będą miały swój czas startowy - jak myślicie?

Start 1000 osób z jednego czasu to będzie totalne szaleństwo i oszustwo tych ustawionych na końcu.

pisalem jeszcze kiedys do nich z pytaniem o sektory ale cisza w eterze. bedzie totalny chaos z pewnoscia, a przy okazji bedzie niebezpiecznie (a niech jeszzcze bedzie padac to beda wypadki na 100%) bo na zjezdzie beda wszyscy chceli sie przepchnac do przodu, peleton nie bedzie sie mial gdzie rozciagnac, czyli przejazd przez zakopianke pojdzie w tloku (znowu niebezpiecznie), marnie to widze. trzeba bedzie poswiecic godzine i stanac w sektorze asap. w zeszlym roku bylo troche lepiej bo kawalek z nt do gronkowa juz rozciagnal stawke, do szaflar poprawilo wiec bylo w miare bezpiecznie.

ps: tony rominger ma wsyatrtowac. trzeba bedzie 'pomscic' zenona ktoremu ten patafian popsul kiedys szyki :mrgreen:

#197 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 28 lipiec 2011 - 19:42

LoveBeer się sprawdzi czy leją czy nie.
Co do sektorów to nie mam pojęcia jak oni to mają zamiar rozegrać.
BTW: ja też dzisiaj jechałem do Bukowiny od strony Leśnicy (okolice 9 rano) :-D
Wtorek (2/08) jest w planie jazda na Śląski Dom, jest nas dwóch na chwilę obecną i może pojedzie Stoch z Zakopanego (może znasz). Jakbyś się pisał to wal do mnie na PW.

#198 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 29 lipiec 2011 - 12:01

Czy mozna jeszcze pojechac na tour dla amatorow czy trzeba bylo sie zapisac wczesniej.Chociaz przeciez jak bede chcial pojechac to nikt mnie nie przegoni prawda?majwyzej pojade bez numerku .

#199 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 29 lipiec 2011 - 18:15

Jak chodzi o numerek to prawda, sam jechałem na MP Mastersów w Śremie :mrgreen:

#200 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 29 lipiec 2011 - 19:53

UWAGA zostało 350 miejsc !!!

Rejestracja oraz dokonywanie opłaty startowej zostało zamknięte z dniem 27 lipca.
Zapisy w biurze zawodów w dniu 4.08.2011 w godz. 8.00-20.00 oraz w dniu 5.08.2011 w godz. 7.00-9.30. Biuro zawodów w Bukovina Terma Hotel SPA w Bukowinie Tatrzańskiej.

Dodaj odpowiedź