Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tour De Pologne Amatorów 2011

376 odpowiedzi w tym temacie

#161 robakus07

robakus07
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 lipiec 2011 - 23:10

~Deadi proponuję "dojechać do mety":>

#162 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 lipiec 2011 - 06:38

Nie no, dojazd do mety interesował mnie rok temu, teraz wypadałoby powalczyć i przyjechać w pierwszej setce ;)

#163 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 21 lipiec 2011 - 06:58

Cytat

Nie no, dojazd do mety interesował mnie rok temu, teraz wypadałoby powalczyć i przyjechać w pierwszej setce ;)

Kategoria czy open ??? ;-)
Różnica dość istotna :-P

#164 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 lipiec 2011 - 07:26

Oczywiście, że ołpen ;-)

W tamtym roku dla setki było to avs 29,5 km/h czyli całkiem sporo biorąc pod uwagę 3 górki, teraz będą 4, więc średnia powinna być jeszcze niższa. Ale myśle, że jak osiągnę 28 bez względu na miejsce to będzie suckes ;-)

No i jeszcze dobra inforamcja jest taka, że dzień poźniej jest Rajcza, więc wielu górskich wymiataczy albo w ogóle zrezygnuje, a Ci co pojadą to raczej lajtowo, więc jest szansa na wyższe miejsce 8-)

#165 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 21 lipiec 2011 - 09:22

Koledzy sorki za mały off top ale o co chodziło tym z Astany ten gość coś zabrał jednemu z zawodników tej grupy

#166 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 lipiec 2011 - 10:21

Chodziło o zgubiony telefon, a nawiasem mówiąc w tym roku w tamtym miejscu będą siatki zabezpieczające i ograniczające wszechobecne bydło na trasie ;-)

#167 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 21 lipiec 2011 - 10:30

Cytat

Koledzy sorki za mały off top ale o co chodziło tym z Astany ten gość coś zabrał jednemu z zawodników tej grupy

A mnie zastanawia czemu te baranie głowy popychają kolarzy? Przecież to wypaczanie rywalizacji.

#168 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 21 lipiec 2011 - 11:37

Taki pomysł mi się nasunął: z piątku na sobotę po TDPA i po zakończeniu etapu piątego PRO można by zrobić jakiegoś forumowego grilla (oczywiście kto zostaje na weekend). ja zapraszam do mnie jakby co. Co Wy na to ?

#169 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 21 lipiec 2011 - 12:16

ogłoszenie zamieszcze tu jeżeli modowie pozwolą :-P

szukam osoby do pokoju na okres tour de pologne w centrum zakopanego ok 35zł os/dzień
(niestety nie chcą wynająć mi jedynki)

#170 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lipiec 2011 - 13:24

Wiki będę w Bukowinie tak więc myślę, że muszę się pojawić wręcz obowiązkowo ;) Myślę, że małżonka też ucieszy się na grilla :)
pzdr

#171 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 21 lipiec 2011 - 14:17

Virenque wpadaj (moja też będzie), może się zjawi ktoś jeszcze :) A z resztą jak nie wpadniesz to w bidonach będziesz woził wodę ;-)

#172 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 21 lipiec 2011 - 14:44

zeby tylko nie padalo, bo ten zjazd do bialego dunajce bedzie BARDZO ale to BARDZO niebezpieczny, szczegolnie wspomniane zakrety po wsi i sam dol gdzie jest tez 20 kilka %.

#173 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 21 lipiec 2011 - 23:21

Tak spojrzałem z ciekawości na stronkę TdP i lekko się przeraziłem. Za co się płaci aż 100zł? Za przejechanie tych marnych 50 kilku kilometrów? Rozumiem, ze w bufecie kawiorem karmią :-> Pomijając fakt, że na takim dystansie to nawet nie ma sensu korzystać z bufetu.
Nie szkoda wam kasy na taką komerchę i sponsorowanie pana "rundy" Langa?
Jeszcze ryzykować zdrowie zjeżdżając na starcie z masą ludzi, jak bydło na rzeź.
Powodzenia!

#174 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 lipiec 2011 - 07:03

Kosai było już o tym wielokrotnie, wpisowe jest za wysokie ale idzie na fundację A Kogo Ewy Błaszczyk... Cel jak najbardziej właściwy.

#175 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 lipiec 2011 - 11:12

Czy wpisowe jest aż tak bardzo wygórowane?
W ubiegłym roku za 100zł otrzymało się:
- możliwość startu w wyścigu w klimacie Pro Touru (zawsze coś ;-) )
- pamiątkowa koszulka (około 30zł)
- pamiątkowy medal dla 300 uczestników (po 150 na każdej trasie)
- dobrze wyposażony bufet (niby nic wielkiego, ale woda w butelce 0,5L była dla wielu na wagę życia, a niestety często i gęsto za 70zł wpisowego jest woda w kubeczkach plastikowych)
- typowo kolarskie żarełko po wyścigu, czyli makarony, pomarańcze, wafelki i oczywiście butelkowana woda, a nie jakieś żarło z grilla - czyt. kiełbasa za 6zł kilogram, z której tłuszcz kapał jak z zawodników pot, czy gazówka top budget, która nadawała się tylko do mycia
- profesjonalnie zabepieczona trasa oraz obsługa
- wspieranie fundacji

Czyli gdyby tak przeliczyć każdą złotówkę na korzyści to okazuje się, że te 100zł to kwota godna poświecenia w tak fajnej imprezie. Tym bardziej, że wszystko idzie w górę i dziś płacać około 70zł na zwykły maraton nie dostaje się wiele więcej, choć nie powiem, bo Trzebnica dała wielki popis, zwłaszcza ze swoiskim chlebem, którym można była się zajadać na sucho ;-)

#176 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 22 lipiec 2011 - 12:43

Deadi,

to nie ma medalu dla kazdego ? tylko dla 150 pierwszych ? :roll:

myślę się zmieścić w pierwszej 100 ,ale no zobaczymy.. cholera.. ja chce medal z TdP :D

#177 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 lipiec 2011 - 12:45

rok temu tak było jak napisałem, w tym bedzie dla wszystkich :D

#178 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2011 - 15:15

cyt " bydło na trasie .." BEZ KOMENTARZA /prawie/
ps ogarnij się człowieku , to są kibice

#179 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2011 - 15:43

vmax, patrząc na zachowanie tych "kibiców" można ich spokojnie określić mianem bydła.

#180 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2011 - 17:49

Ludzie powinniście zrozumieć że kolarstwo jest dla kibiców mówie o wyścigach /jakich? a byle jakich , nawet masters/ Kolarstwo dla siebie /czyt pasja/ to jazda treningowa , niezorganizowana NIE impreza publiczna. Popatrzcie na wielkie toury , klasyki itp i powiecie że to bydło ? Nie , nigdy , to publiczność . Na zachodzie jest dokładnie tak samo .Tylko w Polsce bydło , a ludzie się ostoją na trasie kupe czasu żeby im peleton tylko mignął
Ot bydło gupie

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy