Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tour De Pologne Amatorów 2011

376 odpowiedzi w tym temacie

#141 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lipiec 2011 - 21:55

Bardzo dobry podjazd pod ZĄB elegancko można jadąc na młynku podziwiać przyrode, chałupy i miejscowych częstujących okowitą i serem . :lol:

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#142 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 12 lipiec 2011 - 22:36

a w czerwiennem orientuje sie ktos czy trasa idzie przez budz (no to byloby na 100% nie do podjechania) czy omija ten kawalek glowna droga ?

ja w sumie wszystkie te odcinki znam jak wlasna kieszen bo jezdze je po kilkadziesiat razy na rok, wiec jakby ktos mial pytania... ;)

ps: choc ja bym inaczej te trase puscil, mozna bylo nabic wiecej przewyzszen na tym dystansie i ciekawszymi trasami, choc pewno logistycznie byloby trudniej i niebezpieczniej (np zamiast do poronina wyjechac na glodowke->zakopane->salamandra->piszczorowka->ząb->czerwienne->skrzypne (o ile tutaj zrobili ten asfalt, ale afaik tak)->sierockie->gliczarow itd, to tylko przyklad, ale tu na salamandrze to bylaby zabawa, potem ząb od stromszej strony, sierockie, gliczarow, przewyzszen wyszloby 2x tyle przy moze 15km dluzszym dystansie ;) ale to takie moje dywagacje tylko ;)

#143 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 12 lipiec 2011 - 22:55

Wiki, wielkie dzięki za relację ;-)

#144 robakus07

robakus07
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 12 lipiec 2011 - 23:06

Dzięki za uświadomienie. Dobrze że będą też dość długie zjazdy. Także jakaś część tego dystansu to zjazdy, najbardziej mnie ten Gliczarów dobija... Najwyżej jak nie dociągnę go to zeskoczę z roweru i znośnie podejdę te 200 metrów. Podejrzewam że tępo będę miał podobne do tych co będą podjeżdżać...

Muszę koniecznie wcześniej tam pojechać, zobaczyć to na własnej skórze.
Poza tym niebawem zaczynam treningi górskie troszkę w Bieszczadach, zobaczymy co z tego będzie.

#145 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 12 lipiec 2011 - 23:33

Zapomniałbym: player.
LoveBeer, Budz co to i gdzie to ? p.s. fotki pierwsza klasa :!:

#146 robakus07

robakus07
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 12 lipiec 2011 - 23:58

Cytat

Ciekaw jestem gdzie nastąpi start ostry. Jest info, że w Stasikówce, ale ciekawe w którym miejscu. Lepiej byłoby w miejscu gdzie Stasikówka się kończy ponieważ mamy wyraźne wypłaszczenie.

A start nie jest przypadkiem za rondem? Bo wtedy wyszłoby że start honorowy miałby jakieś +/-7km do tego płaskiego (patrzę na bikemaps) Poza tym płaskie robi się dopiero w Poroninie. Ale możliwe że to ten "generator" tak pokazuje?

#147 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 lipiec 2011 - 00:03

robakus07 honorowy na rondzie w Bukowinie. Ostry w Stasikówce, nie wiada tylko w którym miejscu machną...

#148 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 13 lipiec 2011 - 07:37

Cytat

LoveBeer, Budz co to i gdzie to ? p.s. fotki pierwsza klasa :!:

budz jest na gorze czerwiennego, przed bahledowka (bahledowka to tam gdzie ten klasztor, widac go mysle dluzszy czas jak sie tam podjezdza) - jedzie sie na wprost taka mega stroma scianka, kiedy glowna droga jedzie lukiem w prawo i omija ten kawalek (o ile, bo wlasnie nie wiem jak poleci tdpa :))

ps: dzieki ;)

#149 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 lipiec 2011 - 07:44

LoveBeer już kojarzę. Więc trasa TDPA omija ten podjazd na 100%. I dobrze bo tam już będzie wszystko ostro poszatkowane, a większe grupki rozbiją się w Gliczarowie, nie ma siły. Jak będzie jeszcze do tego wszystkiego upał to już w ogóle.

#150 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 13 lipiec 2011 - 08:10

tez sie wybieram na ten wyscig.Najlepsze jest ze na nastepny dzien chce jechac Rajcze -180km... Podjazdy mniej wiecej znam chociaz tego Gliczarowa nigdy nie jechalem calego:)
P.S. Lovebeer czy przez przypadek nie siedzisz na turystyka-gorska.pl ? bo te zdjecia wydaja mi sie znajome,pozdro

#151 robakus07

robakus07
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 lipiec 2011 - 09:21

Widzę że najgorsze podjazdy to właśnie Gliczarów i w miejscowości na mapie Czerwienne.
No to się zabawimy :) Jak zdechnę w 1/4 podjazdu to trudno no..

Są jeszcze gdzieś jakieś "sralnie"?

#152 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 lipiec 2011 - 09:46

robakus07 spokojnie ;-) Gliczarów to 1200m w tym dwa krótkie odcinki 21-23%, sam początek nie jest zły, są miejsca gdzie można złapać oddech. Podjazd pod Czerwienne jest dość długi ale tak jak pisałem: zdecydowanie najlżejszy z wszystkich. Bardziej daje w kość Ząb. Ostatnia "sztajcha" pod Bukowinę (do mety) to w zasadzie do kościoła trzyma i to bardzo (dystans krótki ale jednak już będzie się w nogach miało także lekko nie będzie), później popuszcza, krótko przed metą jest sztywny odcinek i koniec.
Całość jest do przejechania. Wszystko zależy z jakim nastawieniem się jedzie i tyle. Sam sobie odpowiedz na pytanie: z jakim nastawieniem jadę, bardziej przygoda i zabawa czy ściganie ?

#153 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 13 lipiec 2011 - 09:54

Mnie w Bukowinie jakiś 1km przed metą złapały kurcze w obu łydkach, a podjazd niestety jest bardzo zabójczy, biorąc pod uwagę to co się już przejechało.

Jeśli porównywać, "obecny" Gliczarów będzie na etapie "ubiegłorocznej" Bukowiny, więc obecny podjazd pod Bukowine będzie swojego rodzaju gratisem ;-)

Ale w tym roku forma jest, więc nie ma co panikować tylko zagrzewać mięsnie do walki :)

Martwi mnie tylko zjazd za Gliczarowem w stronę Wierchu, bo właśnie pamiętam, że był tam zabójczy odcinek, na którym prędkość szalona, a droga kręta i nierówna. Ale wydaje mi się, że Czesiu wie co robi i nie puści tam PT w takim stanie jaki zastał Wiki.

#154 robakus07

robakus07
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 lipiec 2011 - 10:27

wicklowman wiesz, tu Ci mogę na spokojnie powiedzieć że przygoda i zabawa. Nie liczę na to że dojadę na jakimś fajnym miejscu. A sam mam cel, bo chcę się sprawdzić i dojechać, choć wszyscy w domu w to nie do końca wierzą. Zamierzam udowodnić że dam radę.

#155 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 lipiec 2011 - 10:40

@Miguel podał fajny link www.strava.com.
Zarzuciłem dane z wczorajszego treningu i na stronie są bardzo fajne opcje.
Według serwisu na całej trasie są cztery podjazdy warte uwagi. Mamy mapkę z zaznaczonym podjazdem, pod spodem wykres (można analizować na którym km jakie jest nachylenie), obok zaś dane typu: dystans podjazdu, średnie nachylenie czy różnica wysokości.
1. http://app.strava.com/segments/681190 - Czerwienne
2. http://app.strava.com/segments/681191 - Gliczarów
3. http://app.strava.com/segments/681192 - Bukowina do mety
4. http://app.strava.com/segments/681189 - Ząb

BTW: zobaczcie sobie Kamesznicę z Pętli: http://app.strava.com/segments/681199

#156 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 13 lipiec 2011 - 11:42

Cytat

P.S. Lovebeer czy przez przypadek nie siedzisz na turystyka-gorska.pl ? bo te zdjecia wydaja mi sie znajome,pozdro

yup ;)

ps: dzis byl upal a ja w troche inne konfiguracji objechalem wiekszosc trasy:
http://www.endomondo...rkouts/16009970 (oczywiscie do przewyzszen z endo nalezy doliczyc z 30% zeby byly prawidlowe ;p)
przy tej pogodzie bedzie sajgon, ale co tam, zabawa (i sciganie) bedzie tak czy siak :)

#157 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 535 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipiec 2011 - 15:36

@wickloman
Ta Strava wygląda na fajny serwis. Nawet VAM podaje. Muszę spróbować podłączyć tam mojego Garmina 705.

Objechałem trasę TdPA startując z Białki jadąc na trekkingu. Jak dla mnie te zjazdy za Zębem w stronę Białego Dunajca są zbyt niebezpieczne. Wąska dróżka na max 2m, brak oznaczeń zakrętów, jeden fatalny nieoznaczony zakręt 90 stopni w środku wsi. Rozbić się bardzo łatwo. A te podjazdy jak na niewyjeżdzonego amatora jak ja to mocno trzymają. Nie wiem czemu ale najbardziej upierdliwy dla mnie był Ząb od Suchej. A Gliczarów Górny ledwo podjechałem jadąc 30x34 :)

#158 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 20 lipiec 2011 - 20:17

Jaka średnia wyszła? :)

#159 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 535 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipiec 2011 - 22:50

Mi na trekkingu wyszła średnia 19 ale specjalnie się nie napinałem. Nie wiem ile bym mógł wykręcić na szosówce ale nie sądzę żeby dużo więcej niż 22.

#160 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 20 lipiec 2011 - 23:09

zastanawiam się jaki cel sobie obrać by nie przetyrać... ;-)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy