No już w domu...
Niestety dziś podczas powrotu spotkała mnie bardzo nieciekawa sytuacja, a mianowicie na A4 za Krakowem jadę sobie spokojnie 140km/h lewym pasem, wyprzedzam wolniej jadące auta, nagle widzę we stecznym lustrze migającego długimi focusa, wrzucam prawy kierunek, powoli zmieniam pas, w prawym lusterku widzę mijane wolniej auto, patrzę we wsteczne, focus zaczął mi znikać, nie wiedziałem w prawo czy w lewo, najpierw pomyślałem, że w prawo i chce mnie wyprzedzić od prawej, nagle ujawnił się w lewej części wstecznego lusterka, a po chwilę potem poszedł lewą stroną, zachaczając mój lewy przód swoim prawym tylnym bokiem. Zjechałem na pas awaryjny, co ciekawe gość zrobił to samo (mógł przecież uciec), tato wysiada pierwszy, tekst na przywitanie brzmiał: "po****ło cie k***a? co ty k***a odp*****lasz" Zanim ja wyszedłem, gościu zmiękkł, próbował zganić na mnie, ale po chwili wziął wszystko na siebie, zaczął przepraszać, spisaliśmy oświadczenie i cała akcja zakończyła się w sumie szczęśliwie, bo skutki tej ocierki mogły być zdecydowanie tragiczniejsze, a przynajmniej mogła uszkodzić lewe przednie zawieszenie i powrót kończyłbym na lawecie. Poza tym za Katosami przeszła ulewa, że widoczność spadła do 5-10m, całe szczęście, ze nie miałem roweru na dachu

hmmm te założenie bylo troche na wyrost, skoro Wiki miał czas 1:58 to nie bylo bata bym ja miał nawet 2:10, Xubix miał 2:17, wiec siłą rzeczy i natury mój czas 2:27 czyli tylko 10min gorszy od Xubixa jest dla mnie wielkiem sukcesem 
Gdybym nia miał postojów sercowych, a w rowerze kasete 27-28 to myśle, że Gliczarów by się jakos przejechało, a czas byłby o jakieś 5-10min lepszy 
nie mam zbytnio dostepu do internetu ,ale chce aby sprostowac ,ze moj czas to 2h 07min !
Przepraszam

ale strata 20 min to itak sukces :mrgreen:
Deadi, Ty dzwońcu :mrgreen: ja ci dam "wolny strzelec"... :mrgreen: Kolarska Drużyna Szpiku i to z dumą! :mrgreen:
Muszę w końcu się do Was zapisać, a wtedy będę się chwalił pełna gęba, żem jest z Drużyny Szpiku, bo teraz skromność mi nie pozwala

Poza tym kopiuje juz foty i filmy z TDP, jak ogarnę to sie pochwalę