Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tour De Pologne Amatorów 2011

376 odpowiedzi w tym temacie

#321 arkadiomorale

arkadiomorale
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądŚLĄSK

Napisano 13 sierpień 2011 - 00:10

hmm jeśli idzie o moje odczucia to wyścig był zorganizowany na dużo wyższym poziomie niż przed rokiem, Tyczy się to także uczestników biorących udział w wyścigu.

Startowałem w pierwszej grupie i jedyna rzecz z której jestem niezadowolony to to że straciłem na dojeździe z pod term do ronda / niestety masa Vipów troszkę nas spowolniła na tym króciutkim odcinku, później tempo było już wysokie / momentami aż za wysokie :) /
podjazdy na Ząb w I grupie, Czerwienne w II grupie na (ostatnie 4 km to próba samotnej ucieczki z przewagą dochodzącą do kilkuset metrów niestety na bufecie wszystko się połączyło i byłem znów z grupką ok 20 - 30 osóB), następnie kolejny atak na zjeździe z Sierockiego i został już ze mną tylko wielki T. Rominger trochę pogadaliśmy dojeżdzając do Gliczarowa we dwójkę (w międzyczasie podjechał do nas samochód TDP a z okna do jazdy zachęcał nas Pan Cz. Lang) , niestety nie lubię takich ostrych ścianek ale pierwszą zrobiłem siedząc z tempem ok 6 km/h, drugą część podjazdu na stojąco z prędkością ok 10 km/h.
Później sam aż do 1 km przed metą tam zostałem dogoniony przez zawodnika który ciągnął za mną od samego początku końcowego podjazdu,. kolega po dogonieniu mnie kilka razy zmieniał kierunek i podkręcał tempo a na ok 500 metrów przed metą zaczął finisz ale utrzymałem się i wyskoczyłem mu z koła i przez ostatnie 300 metrów jechałem już z rękami w górze.

Ogólnie jestem zadowolony z jakości jazdy i czasu, niestety miejsce trochę odległe bo :

39 miejsce w Kat. M-2
Open 136

Czas 1:58,50
AvS~ 28,58
Pr. Maks. 87 km/h

AVG HR - 171
HR MAX - 206
Total Cal - 2325

http://imageshack.us...0798496410.jpg/

#322 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 13 sierpień 2011 - 09:32

Koledzy gdzie są wyniki tdp amatorów :-/ bo kurcze nie mogę znaleźć , a i czy wygrał amator czy ktoś z jakiegoś teamu .

#323 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 sierpień 2011 - 09:46

Choćby na stronie organizatora...
http://www.tourdepol...Wyniki_TDPA.pdf
Praktycznie cała czołówka to jakieś amatorskie kluby itp. :)

pzdr

#324 rzeznik

rzeznik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • Skądrzeszów

Napisano 14 sierpień 2011 - 23:00

ponoc gosciu ktory to wygral jest mistrzem polski mtb, ile w tym prawdy - nie wiem. ja bylem 3 open 1 kat m2

#325 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 15 sierpień 2011 - 00:22

Cytat

ponoc gosciu ktory to wygral jest mistrzem polski mtb, ile w tym prawdy - nie wiem. ja bylem 3 open 1 kat m2

google nie boli, zawsze można posiedzieć, sprawdzić

#326 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 15 sierpień 2011 - 19:57

Z tym poziomem to nie przesadzajcie, znam kilku ludzi z czołówki i do zawodowców to im dużo brakuje, a szósty przyjechał junior młodszy, także nie ma cudów.

#327 sagan

sagan
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądLublin/Cyców

Napisano 15 sierpień 2011 - 21:17

Junior młodszy pierwszoroczny. Ale Miki to dziecko z Czarnobyla :-P Czasami się tak z niego nabijamy

#328 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 sierpień 2011 - 17:43

gdyby impreza była rozgrywana jak normalny wyścig to poziom, tożsamy pewnie dla wielu ze średnią, byłby wyższy. tak to było dziwnie...

#329 guru

guru
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądkielce

Napisano 17 sierpień 2011 - 13:10

"Później sam aż do 1 km przed metą tam zostałem dogoniony przez zawodnika który ciągnął za mną od samego początku końcowego podjazdu,. kolega po dogonieniu mnie kilka razy zmieniał kierunek i podkręcał tempo a na ok 500 metrów przed metą zaczął finisz ale utrzymałem się i wyskoczyłem mu z koła i przez ostatnie 300 metrów jechałem już z rękami w górze. "

Witam to ja nr 802, ale i tak miałem lepszy czas bo później wystartowałem a finisz to zacząłem wcześniej na wypłaszczeniu tam przeszedłem obok zawodnika który nawet nie próbował siadać na koło
Pozdrawiam

#330 guru

guru
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądkielce

Napisano 17 sierpień 2011 - 13:36

A co do startujących w TDP to powinna być odrębna klasyfikacja dla tych z licencją PZKol i tych prawdziwych amatorów, bo jednak prawie 35 km/h średnia po górach to jest do wykręcenia ale dla kogoś kto w sezonie przejeżdża tak minimum 15000 km a to już nie jest amator.
A i ciekawe było by jak by niektórych przebadali pod kątem dopingu.
pozdrawiam

#331 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2011 - 13:44

Cytat

A co do startujących w TDP to powinna być odrębna klasyfikacja dla tych z licencją PZKol i tych prawdziwych amatorów, bo jednak prawie 35 km/h średnia po górach to jest do wykręcenia ale dla kogoś kto w sezonie przejeżdża tak minimum 15000 km a to już nie jest amator.
pozdrawiam

Takie posty są żenujące i niesmaczne. Ciekawe jakie autorzy takich bredni muszą mieć kompleksy aby coś takiego wypisywać:)

#332 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpień 2011 - 13:50

a ja nie mam licencji a 15 tys. to już chyba minęło w tym roku :P

#333 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 17 sierpień 2011 - 19:31

Cytat

A i ciekawe było by jak by niektórych przebadali pod kątem dopingu.
pozdrawiam

ja mam licencję masters PZKol i uważam sie za totalnego amatora,mimo tych 15 tys, ktore robię po pracy w sektorze budowlanym kolego z "kompleksami"-jak to inny kolega chyba trafnie ujął powyżej.Skończmy te śmieszne dyskusje o "zawodowcach" pracujących i trenujących . Może i są wyjątki,ale to mikroskopijny margines tego co tam jechało.

#334 guru

guru
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądkielce

Napisano 18 sierpień 2011 - 10:00

Kompleksów to ja żadnych nie mam, kolarstwo traktuję jako trening do zawodów w ski alpiniźmie w sezonie letnim. Ponad to w zawodach ski alpinistycznych jest jasny podział zawody z cyklu Pucharu Polski dla zawodników z licencją i Puchar Polski berghaus cup dla amatorów bez licencji.
W TDP startuję drugi raz i realizuję własne cele w pierwszej edycji średnią miałem około 24 km/h i pod gliczarów prowadziłem rower, teraz poszło lepiej bo 29,5 km/h i gliczarów wjechałem,jest progres i była fajna zabawa, ścigam się , jak napisałem wyżej ze swoim czasem, nie mniej jednak niech mi nikt nie mówi ,że ktoś kto jeździ w klubie to jest amatorem w 100%, wiem bo kiedyś będąc młodzikiem jeździłem wyczynowo w koronie Kielce a do roweru powróciłem z sentymentu 2 lata temu.
Pozdrawiam
Ps
Pegos może wyjaśnisz mi co jest żenujące i niesmaczne w stwierdzeniu które zacytowałeś ,
bo to jest stwierdzenie faktu 35 dychy po górach to średnia z etapów w tdf czy giro oczywiście jak jadą słabiej, a totalny amator to np. Zakościelny

#335 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 18 sierpień 2011 - 10:11

Cytat

Kompleksów to ja żadnych nie mam, kolarstwo traktuję jako trening do zawodów w ski alpiniźmie w sezonie letnim. Ponad to w zawodach ski alpinistycznych jest jasny podział zawody z cyklu Pucharu Polski dla zawodników z licencją i Puchar Polski berghaus cup dla amatorów bez licencji.
W TDP startuję drugi raz i realizuję własne cele w pierwszej edycji średnią miałem około 24 km/h i pod gliczarów prowadziłem rower, teraz poszło lepiej bo 29,5 km/h i gliczarów wjechałem,jest progres i była fajna zabawa, ścigam się , jak napisałem wyżej ze swoim czasem, nie mniej jednak niech mi nikt nie mówi ,że ktoś kto jeździ w klubie to jest amatorem w 100%, wiem bo kiedyś będąc młodzikiem jeździłem wyczynowo w koronie Kielce a do roweru powróciłem z sentymentu 2 lata temu.
Pozdrawiam

A kto to jest 100% amator? czy koszulka, zatrzaski i klub czynią kogokolwiek zawodowcem? NIe!

#336 guru

guru
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądkielce

Napisano 18 sierpień 2011 - 10:43

Kolego zawodowcem stajesz się wtedy kiedy żyjesz z tego co robisz, natomiast by stać się zawodowcem musisz wyczynowo jeździć tj. trenować w odpowiedni sposób pod okiem trenera dietetyka który ci rozpisuje treningi , dietę i pilnuje byś nie robił głupot tak wygląda to w poważnym klubie, tak prowadzony zawodnik staruje z innego poziomu niż kolo jeżdżący weekendowo.

#337 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 sierpień 2011 - 13:21

Panowie ja w innej sprawie.

Ma ktoś telewizje "N" ?? I "N'sport" albo "tvp sport"??[koleżanka nie jest pewna] Bo tam ponoć już kilka razy leciał kilkuminutowy reportaż z TdP amatorów.. Możecie sprawdzić jakoś w programie TV czy to jeszcze będzie i jakoś nagrać oraz umieścić w necie ? ;)

pozdro

ps. wiki, dostałeś już płytkę ? ;-)

#338 gordon

gordon
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądtarnów

Napisano 18 sierpień 2011 - 13:47

Ten reportaż leciał kilka razy na N-sport. Nie pamiętam w jakie dni, ale leciało to około 18-stej. Przeglądałem program do przodu, ale nie zauważyłem aby w najbliższym czasie miał się pokazać w tv. Pozdrawiam

#339 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 sierpień 2011 - 14:11

Mam znalazłem ! 8-) Chyba ,że jeszcze coś innego dali :roll:

http://sport.tvp.pl/...kazdego/5106481

Minuty które najbardziej warto oglądać to:

9:19
17:08
21:50