Tour De Pologne Amatorów 2011
Napisano 18 sierpień 2011 - 19:02
Napisano 18 sierpień 2011 - 19:16

Ale swoją drogą 27% nie oznacza że ludzie spadają z rowerów

pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

Napisano 18 sierpień 2011 - 19:46
Cytat
Pegos może wyjaśnisz mi co jest żenujące i niesmaczne w stwierdzeniu które zacytowałeś ,
bo to jest stwierdzenie faktu 35 dychy po górach to średnia z etapów w tdf czy giro oczywiście jak jadą słabiej, a totalny amator to np. Zakościelny
Zakościelny to nie amator tylko naturszczyk. Chyba nie ma za zbytnio czasu, aby trenować. Fakt szybkiej jazdy nie czyni kogoś zawodowcem. Trzeba uszanować to, iż są ludzie którzy poświęcają mnóstwo swojego czasu (często też bliskich), energii oraz pieniędzy na trenowanie, a przy tym mają odpowiednie predyspozycje . Mimo ich totalnego zaangażowania, dalej są amatorami. Takimi, jak ten co jeździ dwa-trzy razy w tygodniu. Takimi samymi, jak ci którzy walczą ze swoimi słabościami, limitami i założeniami. Linia demarkacyjna jest bardzo prosta. Masz kontrakt jesteś profi. Nie masz go witamy w amatorach, bo robisz to za darmo, a w zasadzie jeszcze do tego dopłacasz. Robisz to dla siebie i to jest twoim hobby, rozrywką, fascynacją, bądź odskocznią.
Natomiast inną sprawą jest poziom amatorów. Uważam, że jest średnio-wysoki (4 + w skali 1-6) na tle innych państw. Za chwilę rozgrywane będą Mistrzostwa Świata Mastersów w Austrii. Proponuję zobaczyć jakie wyniki są w jeździe na czas. Nie jeden chłopak z naszej krajowej elity chciałby tak pojechać 20 km. Oczywiście są kontrole antydopignowe.
Tutaj link do MŚ Mastersów
http://www.masterswm.org/
Napisano 18 sierpień 2011 - 19:50
Cytat
Ale swoją drogą 27% nie oznacza że ludzie spadają z rowerów
Zapraszam na Karkonoską albo Modre Sedlo w Czechach
pzdr
32% pod kopalnia soli w halstacie na salzkammergut trophy. swoja droga na 'normalnej' drodze widzielismy tam znak 24% i to byl szok, szczegolnie kiedy okazalo sie ze jest tylko 1 pas bop drugi 'zjechal'...
Napisano 19 sierpień 2011 - 21:30
Napisano 20 sierpień 2011 - 08:07
Napisano 25 sierpień 2011 - 13:27
Napisano 27 sierpień 2011 - 16:18
Mam 54 lata i od kilku lat jeżdżę na rowerze szosowym.
Czytałem Wasze relacje/dyskusje/opisy TdP amatorów i postanowiłem w przyszłym roku dołączyć do Was na trasie tego wyścigu.
Mam pytanie do fachowców (a wszystkich Was uważam za takich).
Jakie dobrać przełożenia uwzględniając charakter tego etapu i mój wiek.
Przejeżdżam na rowerze ok. 6000 km, ale nie brałem udziału w wyścigu.
Proszę o poradę.
Pozdrawiam.
Andrzej
Napisano 28 sierpień 2011 - 07:51

ale jak mowie, z tym przebiegiem powinenes walczyc o wysokie miejsca w kategorii a nie o przejechanie.
Napisano 29 sierpień 2011 - 08:51
Napisano 22 wrzesień 2011 - 06:53
I dobrze, bo będzie można połączyc pobyt w Bukowinie z Tatry Tour (27.07), tyle że odwrotnie jak w tym roku...
pzdr

Napisano 22 wrzesień 2011 - 10:09
Ale wychodzi, że TdP Amatorów które zawsze było na przedostatnim etapie odbędzie się w niedziele 15.07...
pzdr

Napisano 28 wrzesień 2011 - 16:40
Mam pytanie do osób, które w tym roku brały udział w TdP Amatorów.
Czy prawdą jest, że każdy uczestnik tego wyścigu otrzymał pamiątkowy medal/plakietkę?
Ciekawy jestem jak wyglądała taka pamiątka?
Może ktoś z Was prześle mi zdjęcie takiego medalu?
Dzięki.
Pozdrawiam.
Andrzej
Napisano 29 wrzesień 2011 - 11:28

Mam zamiar wybrac sie na TdPdA w przyszlym roku i termin lipcowy wypada dla mnie idelanie

Na stronie Virenque znalazlam link do trasy na Gramin Connect - czyli to czego szukalam. Sobie przecwicze na moim treningerze ile mi brakuje (bo ja glownie po plaskim)

Byle do lata!
Dodaj odpowiedź